Sākas autorkino festivāls "Debesis pār Vimu Vendersu" • IR.lv

Sākas autorkino festivāls “Debesis pār Vimu Vendersu”

32
Vims Venders. Publicitātes foto

Varēs iepazīt vācu kinorežisora Vima Vendersa daiļradi 

No piektdienas, 28.novembra līdz 30.novembrim Rīgā, kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies autorkino festivāls “Debesis pār Vimu Vendersu”, raksta aģentūra LETA. Festivāla laikā būs iespēja iepazīt vācu kinorežisora Vima Vendersa daiļradi. Venderss ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu Eiropas režisoriem, kurš pārstāv vācu “jauno vilni”, kā arī ir Eiropas Kinoakadēmijas prezidents. 

Decembrī režisors ieradīsies Rīgā, lai piedalītos Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonijā, kas pirmo reizi notiks Rīgā. Venderss Vācijas kino ienāca 60.gadu otrajā pusē. Viņš iedvesmu meklēja plašākā kultūras kontekstā, piemēram, amerikāņu kino. ASV kino raksturīgie motīvi Eiropas autorkino valodā pārfrāzēti vairākās Vendersa filmās – “Alise pilsētās” 1974.gadā, “Amerikāņu draugs” 1977.gadā, “Parīze, Teksasa” 1984.gadā un citās. Režisors joprojām intensīvi strādā, eksperimentējot ar jaunajām tehnoloģijām, piemēram, 3D filmā “Pīna” 2011.gadā, kas ir veltījums horeogrāfei Pīnai Baušai. 

 Šogad pasaules lielajos festivālos izrādītas divas viņa dokumentālās filmas. Autorkino festivālā pirms katras Vendersa filmas būs iespēja noklausīties kinokritiķu Viktora Freiberga, Dairas Āboliņas, Ditas Rietumas un Anitas Uzulnieces īslekcijas. 

Vairāk informācijas kinoteātra “Splendid Palace” mājas lapā

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu