Olands atliek "Mistral" kuģa piegādāšanu Krievijai (papild.) • IR.lv

Olands atliek “Mistral” kuģa piegādāšanu Krievijai (papild.)

17
"Mistral" tipa karakuģis "Vladivostok" pietauvots Francijas ostā. Foto: AFP/LETA

Pašreizējā situācija Austrumukrainā joprojām neatļauj pirmā karakuģa piegādāšanu

Ukrainas krīzes dēļ Francijas prezidents Fransuā Olands otrdien atlicis karakuģa “Mistral” piegādāšanu Krievijai “līdz tālākiem paziņojumiem”.

“Republikas prezidents uzskata, ka pašreizējā situācija Austrumukrainā joprojām neatļauj pirmā karakuģa piegādāšanu,” paziņoja prezidenta birojs.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Jurijs Borisovs vienlaikus paziņojis, ka viņa valsts šobrīd neplāno vērsties tiesā pret Franciju.

“Mēs gaidīsim pacietīgi. Patlaban mēs nekur ar prasībām neesam vērsušies. Viss ir rakstīts līgumā. Mēs rīkosimies atbilstoši līguma formulējumiem kā visi civilizēti cilvēki,” norādīja viceministrs.

Francija 2011.gadā piekrita uzbūvēt un pārdot Krievijai divus “Mistral” klases desantkuģus. Atbilstoši sākotnējam plānam pirmo kuģi bija paredzēts piegādāt oktobrī vai novembrī, bet otro – 2015.gadā. Taču, ņemot vērā situāciju Ukrainā, Francija tika pakļauta lielam starptautiskās sabiedrības spiedienam attiecībā uz šo darījumu, un septembrī tā atlika pirmā “Mistral” klases kuģa piegādi, vēsta LETA/AFP.

Francijai priekšā ir grūta izvēle. Līguma laušana tai izmaksātu miljardiem dolāru un apdraudētu daudzas darba vietas, bet kuģu piegāde Krievijai, visticamāk, izpelnīsies asu NATO kritiku un pastiprinās bažas Polijā un Baltijas valstīs.

Saskaņā ar mediju ziņoto Krievija ir brīdinājusi Franciju, ka tai būs jāsakaras ar nopietnām sekām, ja tā līdz novembra beigām nepiegādās Krievijai pirmo no diviem “Mistral” kuģiem.

(papildināta no 3.rindkopas)

Komentāri (17)

andrejsg 25.11.2014. 23.14

Vispār kaut kāda mistika.

Līdz zobiem apbruņots laupītājs terorizē savu kaimiņu (un visi to zin), šis pats laupītājs pie itin cienījama ieroču meistara ir pasūtījis sev jaunu ieroci, ar kura palīdzību terors var tikai pastiprināties, un ieroču meistars- cerībā, ka laupītājs jauno ieroci vērsīs pret citiem un ne pret viņu- domā: Vai pasūtīto ieroci pārdot laupītājam?

Kāda vispār var būt runa par moderna bruņojuma piegādi valstij, kura atklāti ir uzspļāvusi visām pieņemtajām starptautisko tiesību normām???

+9
0
Atbildēt

2

    andrejsg > andrejsg 26.11.2014. 00.00

    Frančiem nav iespēju izlikties to nesaprotam. Bet kuģu būvētājiem ir iespēja teikt, ka naudu viņi ir jau saņēmuši, un civilizētās zemēs līgumus pilda.

    Te tikai viena nianse- vai kuģu saņēmēju var uzskatīt par civilizētu līguma pusi.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrejs > andrejsg 25.11.2014. 23.35

    pat ja franči tēlo, ka nezin vai krievi ir Donbasā, viņi taču nevar izlikties nesaprotam, ka Krima ir okupēta un anektēta.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

west 25.11.2014. 17.41

Krievi var neuztraukties un to arī nedara. Franču sociālisti piegādās vienalga ko, vienalga kam, lai tikai neapbižotu savu elektorātu. Lai tikai nedaudz aizmirstas NATO valstu sašutums un mistrāļi jauki iebrauks Krievijas ostās.

Franču preču vispārējs boikots Baltijas valstīs būtu labs atgādinājums tam, ka nevajag piegādāt ieročus un slēgt līgumus ar NATO galveno ienaidnieku.

+9
-1
Atbildēt

2

    kristaps_freimanis > west 26.11.2014. 09.38

    “Franču sociālisti piegādās vienalga ko, vienalga kam”

    ===

    šobrīd gan visvairāk par piegādi iespringst KF bankas finansētā Lepēna un izbijušais Sarkozi

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    sirtaki > west 25.11.2014. 18.25

    Gribētu precizēt: ne NATO, bet civilizācijas galveno ienaidnieku.

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

Bet 25.11.2014. 14.42

atliek, bet uztur spriedzi: piegādās kuģus noziedzniekiem vai nepiegādās..

+4
0
Atbildēt

2

    Kurmītis > Bet 26.11.2014. 08.45

    Nevajag atkal kārtējos pekstiņus stāstīt.

    Borisovs NETEICA, ka „viņa valsts šobrīd neplāno vērsties tiesā pret Franciju.” Tieši otrādi. Viņš pateica, ka frančiem būs jāatdod nauda plus sods 3 miljardu apmērā. Un tad, ja Francija to neizdarīs, Krievija tieši vērsīsies tiesā. Pagaidām viņi rīkosies saskaņā ar līgumu – pieprasīs samaksāt 3 miljardus … un gaidīs naudu … : )

    “Если не отдадут, будем судиться и выставлять штрафные санкции. Поведение российской стороны строго регламентировано подписанным контрактом”, – цитировал замминистра обoроны РФ Юрия Борисова ИТАР-ТАСС.

    Ir jau skaisti kārtējo reizi propagandēt, kā mēs, eiropieši, malači, kā mēs tos krievus, vai ne? Kaut patiesībā par visām šīm politiķu klaunādēm nākas maksāt nodokļu maksātājiem. Un dārgi maksāt. Mistaļi ir uzbūvēti speciāli Krievijai, ar krievu aparatūru un skaistiem uzrakstiem kirillicā uz pultīm un softa interfeisos. Gribu redzēt, kurā Nato valstī kāds šos kuģus tagad izmantos. Patiesība ir tāda, ka, ja viņi netiek atdoti Krievijai, tad ir jāizmet miskastē vai pamatīgi jāpārbūvē. Kārtējais aplauziens Rietumiem.

    Vēl vienu aplauzienu šobrīd piedzīvo leiši, kuru špidrilka – „prezidente” tomēr pāršāva pār strīpu un tagad par mutes palaišanu maksā viņu tranzīta nozare. Tante pēkšņi momentāli atcerējās, ka ir ES locekle un histēriski pieprasa tagad, lai Brisele strebj tos sūdus, kurus viņa savārījusi. Mūsu ārlietu idiotam vajadzētu likt to aiz auss. Viņš arī dikti centīgi soļo pa šo pašu taciņu.

    Bet es ar interesi gaidu – leišu tranzītnieki piestādīs savai beztēmā muldošajai mamzelei rēķinu par šīm cūcībām vai ne … : )

    Bet Olandam laiks ir līdz novembra beoigām. Saskaņā ar līgumu … :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Bet 25.11.2014. 15.02

    Viņu ideja ir dresēt pļutkinu. Neesmu pārliecināts, ka tas būs efektīvi, bet tā nu pagaidām notiek.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu