Medijs: Repše vairs nekandidēs uz partijas priekšsēža amatu (papild.) • IR.lv

Medijs: Repše vairs nekandidēs uz partijas priekšsēža amatu (papild.)

23
Partijas "Latvijas attīstībai" kongresā šogad augusta beigās pirms 12.Saeimas vēlēšanām - Juris Pūce (no kreisās) un partijas vadītājs Einars Repše. Foto: Evija Trifanova, LETA

Sestdien sasaukts 12.Saeimas vēlēšanās nesekmīgi startējušās partijas “Latvijas attīstībai” kongress

Sestdien, 29.novembrī, sasauktajā partijas “Latvijas attīstībai” kongresā Einārs Repše vairs nekandidēšot uz partijas priekšsēdētāja amatu, vēsta portāls “Delfi”, atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju. Uz valdes priekšsēdētāja amatu kandidēs partijas ģenerālsekretārs Juris Pūce, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Lai ievēlētu jaunu partijas valdi un valdes priekšēdētāju, formulētu konkrētus nākotnes uzdevumus, kā arī apstiprinātu partijas jauno manifestu, sestdien partija “Latvijas attīstībai” sasauks kongresu.

Kongresā tiks apstiprināts arī partijas jaunais manifests – vērtību deklarācija, kas iezīmēs “Latvijas attīstībai” ideoloģisko ievirzi turpmākajā darbā, liecina partijas izsūtītā informācija medijiem.

Savukārt “Delfi” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka pēc kongresa partijai mainīsies valdes priekšsēdētājs, jo Repše atkāroti uz šo amatu nekandidēs. Esot iespējamas arī vairākas pārmaiņas valdes sastāvā.

Tagad partijas valdē, izņemot Repši, ir vēl astoņi balsstiesīgie – Baiba Fromane, Dans Titavs, Edgars Jaunups, Liene Cakare, Vladimirs Reskājs, Uldis Osis, Edgars Čeporjus un Emīls Jakrins.

“Latvijas attīstība vienmēr būs mūsu prioritāte. Labējas un liberālas partijas, kas aizstāv indivīda brīvību un iniciatīvu šobrīd pārdzīvo grūtus laikus arī Eiropā. Par brīvību vienmēr ir jācīnās, un mēs ticam, ka mūsu idejām ir un būs atbalsts Latvijas sabiedrībā. Kopā ar partijas biedriem, kas turpina aktīvi strādāt, kā arī ar no jauna klāt pienākušajiem, turpināsim darbu. Esam gatavi strādāt,” medijiem izsūtītā informācijā norāda partijas “Latvijas attīstībai” valdes priekšsēdētājs Repše.

Savukārt partijas ģenerālsekretārs Juris Pūce teic, ka šis kongress ir būtisks ne tikai lai atskatītos uz iepriekšējo gadu, bet arī lai nospraustu jaunus mērķus.

Kā zināms, 12.Saeimas vēlēšanās oktobra sākumā partija “Latvijas attīstībai” piedzīvoja neveiksmi – tā ieguva tikai 0,9% vēlētāju atbalstu.

(papildināta 1.rindkopā)

Komentāri (23)

Valdis Eiserts 25.11.2014. 15.12

Rietumu standarts. Bet varēja pagaidīt, paskatīties kas pēc četriem gadiem būs palicis pāri no sirsniņu partijas.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu