Pirmdien un otrdien Rīgas Krievu teātrī notiks teātra "Studio" viesizrādes • IR.lv

Pirmdien un otrdien Rīgas Krievu teātrī notiks teātra “Studio” viesizrādes

3
Skats no izrāde "Divi nabadzīgi rumāņi, kas runā poļu valodā". Foto Krzysztof Bielinski

Komēdija “Divi nabadzīgi rumāņi, kas runā poļu valodā”  un Jevgeņija Griškoveca monodrāma “Vienlaicīgi”

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī pirmdien, 24.novembrī un otrdien, 25.novembrī, plkst.19 notiks Staņislava Vitkeviča teātra “Studio” viesizrādes, raksta aģentūra LETA. Teātris uzvedīs Dorotas Maslovskas komēdiju/drāmu “Divi nabadzīgi rumāņi, kas runā poļu valodā” Agneškas Glinskas režijā un Jevgeņija Griškoveca monodrāmu “Vienlaicīgi” Lukaša Garlicka režijā. 

Teātris “Studio” ir viena no nozīmīgākajām kultūras iestādēm Polijā. Teātra repertuārā ir gan mūsdienu, gan klasikas iestudējumi. Kolektīvs meklē jaunus veidus universālu vērtību un jautājumu pētīšanai. Teātris ņem vērā to, kas uztrauc mūsdienu sabiedrību. 1972.gadā teātri “Studio” izveidoja scenogrāfs, režisors, mākslinieks un teātra teorētiķis Jozefs Šaina. Viņa vārdā ir nosaukta teātra lielākā skatuve. 70.gadu vidū savu māksliniecisko pozīciju teātrī nostiprināja režisors, scenogrāfs un dramaturgs Ježijs Gregorevskis. Viņš nodrošināja teātra eksperimentālā rakstura attīstību, izmantojot dzeju un modernisma mākslinieciskos sasniegumus, kā arī pirmskara un pēckara avangardu. Gregorevskis izvirzīja ļoti augstas prasības aktieriem, kas arī teātri “Studio” padarīja par vienu no interesantākajiem Varšavas teātriem 80.gados un 90.gadu sākumā. 

No 2012.gada “Studio” galerija ir nosaukta viņa vārdā. Teātra “Studio” tagadējā mākslinieciskā vadītāja, aktrise un režisore Glinska ir viena no nozīmīgākajām savas paaudzes teātra māksliniecēm. Viņa ir pazīstama ar to, ka klasiskajai literatūrai spēj piešķirt citu jēgu. Viens no režisores lielākajiem panākumiem ir izrāde pēc Maslovskas lugas “Divi nabadzīgi rumāņi, kas runā poļu valodā”, kas saņēmusi vairākas teātra balvas Polijā. Izrādes notiks poļu valodā ar titriem latviešu un krievu valodā.

Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

Komentāri (3)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu