Iznākušas grāmatas par Beļcovu, Ubānu un Valteru • IR.lv

Iznākušas grāmatas par Beļcovu, Ubānu un Valteru

31

Sērija „Latvijas mākslas klasika” ir neliela izmēra grāmatas, kas ļauj iepazīt Latvijas mākslas klasiķus

Apgāda “Neputns” sērijā “Latvijas mākslas klasika” iznākušas trīs jaunas grāmatas par māksliniekiem Aleksandru Beļcovu, Konrādu Ubānu un Johanu Valteru. Grāmatas par Aleksandru Beļcovu autore ir Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzeja vadītāja Natālija Jevsejeva, par Konrādu Ubānu rakstījusi mākslas vēsturniece Dace Lamberga, savukārt par Johanu Valteru – mākslas vēsturniece Kristiana Ābele. 

Aleksandra Beļcova (1892-1981) Beļcova tiek saukta par vienu no pirmajām modernisma māksliniecēm Latvijā. Konrāds Ubāns (1893-1981) ir viens no redzamākajiem, radoši patstāvīgiem pagājušā gadsimta ainavistiem. Johans Valters (1869-1932) ir viens no meistariem, kas 19.-20. gadsimta mijā Latvijā lika pamatus modernajai glezniecībai. 

 Sērija „Latvijas mākslas klasika” ir neliela izmēra grāmatas, kas ērti uztveramā veidā ļauj iepazīt Latvijas mākslas klasiķu darbus un to tapšanas apstākļus. Grāmatas ietver pilnu teksta tulkojumu angļu valodā un plašu reprodukciju klāstu. Katras grāmatas beigās atradīsiet arī laika joslu, kurā latviešu mākslinieku dzīvi iespējams skatīt pasaules notikumu kontekstā, atklājot kopsakarības, paralēles vai vienkārši interesantas sakritības. 

Sērijā jau iznākušas grāmatas par Rūdolfu Pērli, Vilhelmu Purvīti, Jani Rozentālu un Kārli Padegu. Vairāk informācijas izdevniecības “Neputns” mājas lapā un Facebook lapā

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu