Vācijas ārlietu ministrs ir pret Ukrainas iestāšanos NATO • IR.lv

Vācijas ārlietu ministrs ir pret Ukrainas iestāšanos NATO

17
Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers. Foto: AFP/LETA

Arī Ukrainas uzņemšana Eiropas Savienībā, pēc Šteinmeiera teiktā, nenotiks ilgākā laikposmā

Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers ir pret Ukrainas uzņemšanu NATO. Par to viņš paziņojis intervijā „Spiegel.de“, kas publicēta svētdien.

Pēc viņa domām, starp Ukrainu un Ziemeļatlantijas aliansi ir iespējama partnerība, taču par iestāšanos NATO runas pat nevar būt.

Šteinmeiers turklāt arī uzskata, ka Ukrainas iestāšanās Eiropas Savienībā nenotiks pat ilgākā laikposmā. Pēc viņa domām, Kijevai sākumā ir jāīsteno ekonomiskās un politiskās reformas. Tas ir projekts, pie kura nāksies strādāt nevienai ukraiņu paaudzei vien, teica Vācijas ārlietu ministrs. Tieši tāpēc viņš ierosināja atteikties runāt un spekulēt par tēmu – Ukrainas iestāšanās ES.

Vācijas politiķis bija raizīgs, ka Krievija vēl ilgi grasās šķelt Ukrainu. „Ukrainas austrumos vēl nekas nav atrisināts,” teica Šteinmeiers. Taču viņš paļaujas uz Kremļa paziņojumiem, ka Krievija nevēlas sagraut Ukrainas teritoriālo vienotību. Tomēr notikumi pagaidām risinās pēc pavisam cita scenārija. Par spīti tam Šteinmeiers ir pret dialoga pārtraukšanu ar Maskavu.

 

Komentāri (17)

aivarsk 23.11.2014. 23.27

Kārtējai “kredīts” krievu bankā? :)

Patiesībā slikts tas vācu politiķis, kurš nesapņo kļut par gerhardu šrēderu!

+16
0
Atbildēt

0

nomale 23.11.2014. 22.53

Vai tas nozīmē ka Vācija atkal nobriedusi pasaules pārdalīšanai? Pēc tāda paziņojuma būtu jāatkāpjas no amata!

+12
-3
Atbildēt

0

dzeris49 24.11.2014. 08.39

Nu, ja viņš “paļaujas uz Kremļa paziņojumiem”, tad jau nekas no tā, ko viņš saka, nav uztverams nopietni, vai nu kārtējais kreisais idiots, vai nu kārtējais šrēders.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu