Pēc Zolitūdes traģēdijas no darba atbrīvotais "Maxima Latvija" vadītājs Jasinsks atgriezies darbā uzņēmumā • IR.lv

Pēc Zolitūdes traģēdijas no darba atbrīvotais “Maxima Latvija” vadītājs Jasinsks atgriezies darbā uzņēmumā

23
Gintars Jasinsks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Viņa amats neesot saistīts ar kādiem vadošiem pienākumiem

Nedēļu pēc Zolitūdes traģēdijas no amata atbrīvotais SIA “Maxima Latvija” vadītājs Gintars Jasinsks atgriezies darbā kā menedžeris vienā no “Maxima” grupa struktūrām, sestdien Latvijas Televīzijas raidījumam “Panorāma” atklāja “Maxima” akcionārs Igns Staškevičs.

Staškevičs norādīja, ka nezina visus nosacījumus, uz kādiem Jasinsks pieņemts atpakaļ, bet tai pat laikā uzskata, ka viņš ir spējīgs veikt kaut kādu komercdarbību, kas nav saistīta ar kompānijas vadīšanu.

“Šis amats nekādā gadījumā nav saistīts ar kādiem vadošiem pienākumiem. Skaidrs, ka viņam būtu atkal grūti uzstāties kaut kur publiski vai arī uzņemties atbildību par citiem. Tai pat laikā viņam ir gana liela dzīves pieredze un pieredze mazumtirdzniecībā. Viņš ne mazums ir nostrādājis sistēmā, un man ir ļoti žēl, ka viņa vārdi, viņa uzvedība bija tik kļūdaina un tajā mirklī man nācās atvainoties viņa vietā. Es arī šobrīd esmu gatavs atvainoties par to reakciju, kādu sabiedrībā izraisīja viņa teiktais,” uzsvēra Staškevičs.

Kā ziņots, 21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala “Maxima” jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus.

Nedēļu pēc traģēdijas no amata tika atbrīvots “Maxima Latvija” valdes loceklis Jasinsks. Kā paziņojumā presei norādīja “Maxima Group” direktors Mindaugs Bagdonavičs, Jasinsks no amata atlaists “par nepieņemami paustu viedokli šajā Latvijas tautai sāpīgajā un sarežģītajā laikā”.

Preses konferencē, atbildot uz jautājumu, vai Dombrovska piemēram, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģēdiju, nebūtu jāseko arī kādam no veikala vadības, Jasinsks bija paziņojis, ka ka atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi.

 

Komentāri (23)

Ebenemezers-3 23.11.2014. 15.42

vainu Dombrovskim ar prezidenta muti piesmeereeja lembe , ar šo gaajienu smagajos noziegumos apsuudzeetais atguva ietekmi uz varas struktuuraam valstii, kas ļoti labi bija redzams priekšveeleešanu kampaņaa un veelaak valdiibas staadiišanas ( ietekmes sfeeru daliišanaa) procesaa

+4
0
Atbildēt

1

    andrejs > 23.11.2014. 21.19

    Dombrovskim gan švaks pulveris

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu