Francijas labējo „Nacionālo fronti” finansē Krievijas banka • IR.lv

Francijas labējo „Nacionālo fronti” finansē Krievijas banka

47
Francijas "Nacionālās frontes" līdere Marina Lepēna. Foto: AFP/LETA

Neviena Francijas un ES banka nedod Lepēnas partijai kredītu

Francijas labējā partija „Nacionālā fronte”, kuras līdere ir pazīstamā Marina Lepēna, saņēmusi deviņus miljonus eiro lielu kredītu no Pirmās Čehijas-Krievijas bankas, ziņo mediji. To arī apstiprinājis partijas kasieris Valerians Senžusts, vēsta AFP.

Viņš  aģentūrai apstiprinājis pirms tam medija „Mediapart” publicēto informāciju par vienošanos ar banku, kas tikusi noslēgta jau septembrī. Pēc Senžusta teiktā, „Nacionālā fronte” jau saņēmusi kredīta pirmo daļu divu miljonu eiro apmērā.

Viņš arī teica, ka partija jau sen meklējusi tās vēlēšanu kampaņu finansētāju, jo no Francijas un citu Eiropas valstu bankām regulāri saņem atteikumus.

Iepriekš Marina Lepēna žurnālam „Nouvel Observateur” stāstīja par „Nacionālās frontes” finansu problēmām. „Mūsu partija iesniedza lūgumu pēc finansējuma visās Francijas bankās, bet neviena no tām nedeva piekrišanu. Pēc tam mēs vērsāmies pie bankām ārpus valsts robežām – ASV, Spānijā un, jā, arī Krievijā,” teica Lepēna.

Pirmā Čehijas-Krievijas banka tika dibināta 1996.gadā, tās galvenā mītne atrodas Maskavā. Saskaņā ar informāciju, kas atrodas bankas mājas lapā, tā pilnībā pieder Krievijas biznesmenim Romānam Popovam.

 

Komentāri (47)

Austras koks 23.11.2014. 12.42

Kārtējo reizi pārliecinos, ka eiropieši politikā ir stulbi. Liedzot viņai pieeju naudai Eiropā, viņi paši grūž viņu vēl vairāk Krievijas rokās. Un dēļ šī gadījuma viņas elektorāts nesamazināsies. Toties tas var kļūt vairāk labvēlīgi noskaņots pret Krieviju, jo redz Eiropā nav taisnības – tiem, kas nepiekrīt meinstrīmam, tiek liegta iespēja normāli funkcionēt.

Bet bankas nesniedz kredītus tādēļ, ka var zaudēt reputāciju. Bet zaudēt to var tādēļ, ka rietumos faktiski vārda brīvība ir formāla, jo visi, kas nepiekrīt meinstrīmam, tiek pasludināti par izstumtajiem, tumsoņiem utt. Un dēļ visa šitā Eiropa vienā brīdī var dabūt spēcīgu atsitienu, kad cilvēkiem šī pseido vārda brīvība (kad dēļ politkorektuma nedrīkst saukt lietas īstajos vārdos, un dēļ politkorektuma cilvēkiem ir jāpiekrīt daudzām lietām, kam viņi esot godīgiem pret sevi nemaz nepiekristu) piegriezīsies, un tad var būt baigie sūdi.

+16
-8
Atbildēt

6

    v_rostins > Austras koks 23.11.2014. 13.21

    e

    Ir pilnīgi OK ka es negribu atbalstīt nacikus tiem dodot kredītu vai kā savādāk.

    _________________

    Nekas netiks aizmirsts, neviens netiks aizmirsts. Atceries padla, Eiropa mostas!

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 23.11.2014. 13.42

    e

    Tāpēc, ka tādi ka tu un tavi smirdīgie krievu draudziņi esiet radījuši nepatīkamu iespaidu. Nekas, jūs izdzimteņus izbeigs un Eiropa būs vienota.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    Normunds > Austras koks 23.11.2014. 22.04

    Latvieši nekad nav bijuši austrumeiropieši.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    e > Austras koks 23.11.2014. 13.13

    Vārda brīvība nozīmē to ka valdība tevi nedrīkst arestēt un tiesāt par plika viedokļa izteikšanu.

    Tāpēc neviens neaiztiek tādas lapas kā stormfront.org

    Tas nenozīmē ka visiem pārējiem ir jāpiekrīt tavam viedoklim.

    Ir pilnīgi OK ka es negribu atbalstīt nacikus tiem dodot kredītu vai kā savādāk.

    +9
    -9
    Atbildēt

    0

    Aldis-2 > Austras koks 24.11.2014. 00.18

    Vau! Te ir veseli divi jautājumi:

    (1) Lepenas rīcība

    (2) Hebdomadeŗa “Ir” rīcība

    Jā, Lepena izskatās nožēlojama.

    Franču “Le Monde” sniedz nelielu interviju ar viņu:

    «Au motif que l’on obtient un prêt, cela déterminerait notre position internationale? Cela fait longtemps que nous sommes sur cette ligne [pro-Russe]», martèle Mme Le Pen. Elle enfonce le clou: «Si une banque américaine rachetait notre crédit, on resterait sur nos positions».

    “Vai tas, ka esam saņēmuši aizdevumu, noteiktu mūsu nostāju starptautiskajās attiecībās? Šī [prokrieviskā] nostāja mums jau ir ilgu laiku,” noskalda Lepena, un iedzen naglu līdz galam: “Ja ameriešu/amerikāņu banka pārpirktu mūsu krēditu, mēs vienalga saglabātu mūsu [prokrievisko] nostāju.”

    Izklausās slimīgi.

    Taču tā nav tikai Lepenas slimība.

    Piemēram, Mistrāļus Krievijai Francija ir apņēmusies būvēt pēc tam, kad Putins jau bija uzbrucis Gruzijai, un tas noticis nebūt ne Lepenas, bet gan prezidenta Sarkozī laikā.

    Ar Sarkozī ir saistīts vēl viens stāsts. Franči par viņa tiesas prāvām rakstījušas katru dienu. Ziņa Nr.1 dienu un nakti. Apsūdzības par iespējamo financējuma saņemšanu no Lībijas diktātora Kadafi.

    Un te ir interesanta hebdomadeŗa “Ir” rīcība.

    Sarkozī ir ne tikai bijušais Francijas prezidents, bet arī prezidenta kandidāts nākamajās vēlēšanās. Man liekas, ka par viņa saistībām ar Lībijas diktātoru “Ir” nekad nav rakstījis. Arī viņa lomu Mistrāļu lietā “Ir” nemēdz pieminēt.

    Toties par kaut kādas treššķirīgas partijas krēditu “Ir” uzreiz ir uzrakstījis.

    Ja hebdomaderim “Ir” interesētu Lepenas attiecības ar Putinu, “Ir” būtu uzrakstījis daudz vairāk un būtu parādījis kāda viņa ir maita.

    Uz vienas skuju takas kopā ar dažādiem sociāldēmokratiem šrederiem…

    Bet šķiet, ka hebdomaderim “Ir” interesē tikai tas, ka viņa ir nācionāliste. Būtu kāda sociāliste, “Ir” par viņas saistībām ar Putinu nemaz nebūtu interesējies.

    “Ir”am pat neienāk prātā, ka, piemēram, ja franciete Lepena vai ungars Orbans netiktu izstumti no Eiropas polītikas, viņiem droši vien nekad neienāktu prātā meklēt sadarbību ar Krieviju…

    Sociāldēmokrats Šreders nebija izstumts, bet sadarbojas ar Krieviju.

    Nācionālists Orbans ir izstumts un tāpēc sadarbojas ar Krieviju.

    Bet kuŗš ir pretīgāks?

    Un kuŗš ir radījis Putina sabiedrotos Eiropā?

    “Le Monde” raksta vēl ko interesantu:

    «C’est vrai que Russie Unie entretient depuis peu de temps les mêmes liens avec le FN qu’avec l’UMP. Mais le FN n’est pas pour autant un parti-frère. .. Les Russes sont très respectueux des institutions en place et des hiérarchies. Or, Marine Le Pen n’est pas encore au pouvoir».

    “Tā ir taisnība, ka “Vienotā Krievija” uztur kopš neseniem laikiem tādas pašas attiecības ar Nācionālo Fronti, kā ar UMP (labējo Sarkozī partiju). Bet FN tai tomēr nav brāļu partija. .. Krievi ļoti respektē varas institūcijas un hierarchiju. Marina Lepena vēl nav pie varas.”

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    e > Austras koks 23.11.2014. 13.31

    Lepēnveidīgie ienīst arī jūs abus tāpēc ka jūs esat no Austrumeiropas.

    Viņi labprāt atkal uzceltu mūri Eiropas vidū lai turētu tādus kā jūs ārā.

    Jo pēc viņu domām jūs esat smirdīgi austrumeiropieši, zemāki cilvēki par viņiem un jums būtu jātup aiz dzelzs priekškara.

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

Austras koks 23.11.2014. 12.44

Te mazliet offtopiks par Krieviju. Dikti interesants lasāmais – Ольга Романова: «Путин уже не президент, в России два президента» – http://www.aboutru.com/2014/11/10254/

+7
0
Atbildēt

5

    latvijas_valsts > Austras koks 23.11.2014. 13.14

    Мораль сей басни такова, что после Путина придет еще более жесткий человек, который придёт в Прибалтику и здесь тоже наведёт порядок.

    Kā parasti saka latvieši, sak, mums jau likās, ka slitkāk nemēdz būt, bet izrādās, ka var!

    Очень спорный текст в плане чисто по-латышски выдавать желаемое за действительное. Только один тезис:

    “Импорта не будет, или он будет китайским, а к китайским продуктам народ, мягко говоря, не привык”. Ерунда, человек ко всему привыкает. На заре атмоды латыши тоже не привыкли носить подержанные вещи с чужого плеча, bet šobrīd latvieši valkā gandrīz vai nu tikai humpalas. Ta ka nekas, nu jau ir pieraduši. Vai arī brauc prom. Par šādu perspektīvu viņi atmodas laikā arī nevarēja iedomāties. Bet tagad tas ir OK.

    Bet krieviem ir interesantāk dzīvot, ja viņi ar kādu karo, tamdēļ viņi pilnīgi mierīgi gatavi paciest arī ķīniešu produktus, kuriem starp citu nav ne vainas.

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Austras koks 23.11.2014. 13.50

    Когда не было интернета, вы писали на стенах туалетов.

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 23.11.2014. 13.31

    latvijas_valsts

    Мораль сей басни такова, что после Путина придет еще более жесткий человек

    ______________________

    Pederastu virsaitis apsolīja, ka būs kopā ar savām bidlām līdz pat to galam un šoreiz es viņam ticu.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Austras koks 23.11.2014. 13.54

    latvijas_valsts

    Vai tad es būtu kāc krievs?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    lno > Austras koks 23.11.2014. 14.06

    Austras koks. Interesantas zirnekļu cīņas mātuškā, bet man patīk šis: Я все время вспоминаю Гавела, его прекрасное эссе «Политика и совесть», где он пишет, что политика – это продолжение нравственности. Если приходят к власти Гавел или Ганди, люди становятся другими.

    Lūk kā līdz ar Vienotību mainās tās atbalstītāju komentāri, bet varbūt otrādi – V saniedz briedumu – dreifē sabiedrības ētikas izpratnes virzienā?:):):)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

LoveLove 23.11.2014. 11.46

Kas maksā, tas pasūta mūziku, repertuāru un izpildītājus.

+11
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu