ASV amatpersona: Amerikāņu karavīri gatavi atdot dzīvību par Latviju • IR.lv

ASV amatpersona: Amerikāņu karavīri gatavi atdot dzīvību par Latviju

19
Viktorija Nūlande. Foto: Ieva Lūka, LETA

Nūlande: Nevienam nav tiesību šaut uz Latviju

ASV valsts sekretāra vietniece Eiropas un Āzijas jautājumos Viktorija Nūlande, kura šonedēļ vizītē Latvijā pārrunāja drošības jautājumus, intervijā LTV7 teica, ka ASV karavīri ir gatavi aizstāvēt Latvijas kā vienas no NATO dalībvalsts drošību, tāpat kā tā būtu viņu dzimtā zeme.

„Kad NATO un ASV savā vidū uzņem jaunas dalībvalstis, tas nozīmē, ka mēs esam gatavi piedalīties šo valstu aizsardzībā, un tas nozīmē, ka mēs esam gatavi atdot savas dzīvības par šo valstu drošību. Lūk, kāpēc te atrodas jaunie amerikāņi. Tas dod pilnīgu skaidrību par to, ja Latvijai uzbruks, mēs būsim te, lai palīdzētu Latviju aizstāvēt,” teica Nūlande.

Viņa arī teica, ka nevienam nav tiesību šaut uz Latviju, tāpat kā nevienam nav tiesību šaut uz NATO dalībvalstu teritoriju.

Nūlande intervijā, runājot par situāciju Ukrainā, arī teica, ka Maskavai likts skaidri saprast: ja tā izpildīs Minskas vienošanās, tad ASV un Eiropas Savienība varētu atcelt sankcijas pret Krieviju. Taču Krievijai ir jāatjauno drošība uz Ukrainas robežas, jāpārtrauc karadarbība, jāatsauc savi karavīri no Ukrainas zemes.

Pēc viņas teiktā, ne tikai amerikāņi, bet arī visi cilvēki, ieskaitot Eiropas Savienību, ir ļoti satriekti par Krievijas darbību, apdraudot Ukrainas teritoriālo vienotību. „Šī darbība notiek pēc Minskas vienošanās parakstīšanas, kuru mēs uzskatām par ļoti labu un stipru vienošanos. Turpinās ieroču piegāde un karavīru iebrukšana Ukrainā. (..) Krievijai ir jāizdara izvēle,” teica Nūlande.

Nūlande vizītē Latvijā bija no 19. līdz 20.novembrim. Viņa tikās ar Latvijas premjerministri Laimdotu Straujumu, ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Vienotība) un aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS).

Nūlande pieņēma ASV valsts sekretāra vietnieces Eiropas un Eirāzijas lietās amatu 2013.gada 18.septembrī. Viņa ir atbildīga par diplomātiskajām attiecībām ar 50 valstīm Eiropā un Eirāzijā, kā arī NATO, ES un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā. Pirms tam Nūlande bija ASV Valsts departamenta preses sekretāre.

 

Komentāri (19)

rinķī apkārt 22.11.2014. 20.04

Paldies amerikāņiem par mūsu brīvību. Bez ASV Latvijas jūras robeža sen jau būtu Krievijas ārējā robeža.

+17
0
Atbildēt

0

Māris Jansons 22.11.2014. 21.46

Uzreiz redzams kā viedoklis_lv prostitutē Kremļa labā. Tiem, kam ir interese zināt patiesību jau sen zin, ka Kremļa specdienesti šo frāzi bija izrāvuši no konteksta ar mērķi sarīdīt ASV ar ES.

Interesanti, cik krievi maksā par viena dienu prostitēšanas, viedokli?

+7
-2
Atbildēt

1

    Viedoklis_lv > Māris Jansons 23.11.2014. 12.17

    “Interesanti, cik krievi maksā par viena dienu prostitēšanas, viedokli?”

    Aside from being an informal fallacy depending on usage, such questions may be used as a rhetorical tool: the question attempts to limit direct replies to be those that serve the questioner’s agenda.[2] The traditional example is the question “Have you stopped beating your wife?” Whether the respondent answers yes or no, he will admit to having a wife and having beaten her at some time in the past. Thus, these facts are presupposed by the question, and in this case an entrapment, because it narrows the respondent to a single answer, and the fallacy of many questions has been committed

    http://en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

    Jūs izmantojat interneta troļļa taktiku.

    Nē, man neviens neko nemaksā. Intervija bija ar šo personu un es norādīju kādu citu spilgtu / skandalozu citātu, lai cilvēki nelolotu pārāk liekas ilūzijas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

klejotājs 23.11.2014. 00.38

kremļa trollim viedoklim ir uzdevums nepārtraukti ķengāt ASV tāpat kā Lembes trolim Rostiņam ir uzdevums saukt par čekas pidariem Vairu, Dombrovski un Zatleru :)

Kādreiz kad mēs vēl nebijām NATO, krievu propogandisti runāja, ka latviešiem iekš NATO likšot mazgāt amerikāņu tankus :) ….viņu runas….

+6
-3
Atbildēt

6

    v_rostins > klejotājs 23.11.2014. 05.38

    klejotājs

    Lembes trolim Rostiņam ir uzdevums saukt par čekas pidariem Vairu, Dombrovski un Zatleru :)

    _________________

    Vaira nevar būt pidars pēc definīcijas, viņa ir tikai čekas sunīte. Viņas kroplā atvase, Kārlītis gan. Par čekas un bandītu kājslauķiem, morāliem kropļiem, voldiņiem, kolorado lenteņiem, pagaidām par to seksuālo orientāciju ziņu naf, bet nebūšu izbrīnīts, ja arī par to pederastiju kas atklāsies.

    Mani neuztrauc NATO tanku mazgāšana, bet gan Latvijas pederastiskā ārpolitika, kad pateicoties vienam kaku operatoram, hakeri Čalovski neizdeva ASV.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klejotājs 23.11.2014. 06.18

    e

    Lembe ir tāds pats čekas kājslauķis kā Ušakovs.

    _________________

    Neticu, ka tāds pat, kā Dombrovskis un Zatļers.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klejotājs 23.11.2014. 12.47

    e

    Nosodu, tāpat kā UA dalīšanu krievu bandītiem un čekistiem, vai Vienotības kropļu palīšanas zem Zatļera sedziņas. Par “mazo fašistu valsteli” ikvienam nolādetam mēglim nāksies atbildēt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    e > klejotājs 23.11.2014. 12.38

    Kā, tu, rostin komentēsi Lembes izteicienus par NATO?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > klejotājs 23.11.2014. 06.53

    Ticība ir tava stiprā pils, pridurok. Tāda pati kā lembes bruģītis lemburģijā.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    e > klejotājs 23.11.2014. 06.09

    Lembe ir tāds pats čekas kājslauķis kā Ušakovs.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu