Grībauskaite apsūdz Krieviju gļēvumā • IR.lv

Grībauskaite apsūdz Krieviju gļēvumā

38
Foto: Ieva Čīka, LETA

Maskava: Nosaucot Krieviju par teroristisku valsti, Grībauskaite pārspējusi Kijevas nacionālradikāļus

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite apsūdzējusi Krieviju gļēvulībā, jo šī valsts kaut arī karo Ukrainā, tomēr to noliedz. Ar šiem spriedumiem prezidente nāca klajā Strēlnieku savienības konferencē, kas ir veltīta aizsardzībai hibrīdkarā, vēsta LETA, atsaucoties uz Lietuvas portālu “Delfi”.

“Karā Ukrainā tāpat kā jebkurā citā karā iet bojā cilvēki, grūst dzīves. Tas ir savādāks tikai tāpēc, ka tiek slēpts, līdz šim tas ticis noliegts, to cenšas maskēt ar propagandu. Šādu karu izvēlas tie, kuriem kaujas laukā ir bail pacelt savu karogu. Tie, kuriem ir kauns noņemt maskas. Kam savu nodomu pamatošanai nav nekādu argumentu,” sacīja prezidente.

Uz Krievijas rīcību var atbildēt tikai ar “solidaritāti, ātrumu un caurskatāmību”, norādīja Grībauskaite. Grībauskaite ceturtdien intervijā Lietuvas radio Krieviju nosauca par teroristisku valsti un brīdināja – ja agresija Ukrainā netiks apturēta, tā var izplatīties tālāk.

“Lietuva ir viena no valstīm, kas nesen veikusi sarežģīto ceļu uz neatkarības atgūšanu. Šodien mēs zinām, ka Ukraina cīnās par mieru Eiropā par mums visiem. Ja teroristiskā valsts, kas piedalās neslēptas agresijas īstenošanā pret savu kaimiņvalsti, netiks apturēta, tad agresija Eiropā izpletīsies vēl tālāk,” brīdināja Lietuvas prezidente.

Krievijas nodēvēšana par teroristisku valsti ķērusies pie sirds arī dažiem Krievijas parlamenta deputātiem, kas jau ierosinājuši saraut diplomātiskās attiecības ar Lietuvu un noteikt pret to sankcijas.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

 

Komentāri (38)

Aigars Mahinovs 21.11.2014. 14.24

Draudēt un apvainoties ir vienīgais ko Krievijas politiķi māk. Sankcijas krievi pret pasauli jau mēģināja ieviest – pašiem palika tik slikti, ka ātri vien pa kluso atcēla. Un te jau var redzēt – patiesība viņiem griež vēl vairāk kā rietumu sankcijas. Gļēvi bandīti vien ir.

+22
-1
Atbildēt

1

    Kurmītis > Aigars Mahinovs 22.11.2014. 10.42

    Ko šī klukste var ņemties. Pati visu pēdējo gadu to vien darīja, kā epileptiskas histērijas lēkmē paniski kladzināja par „krievu draudiem” un tieši Lietuva ir tā, kura pat divas DIVAS !!! ANO Drošības padomes sēdes pamanījās sasaukt, lai apspriestu „Krievijas iebrukumu Ukrainā”’. Kuras gan beidzās ar neko, jo nekādu pierādījumu nedz jeņķiem, nedz leišiem, nedz personīgi šai vistai nav un nekad nav bijis. Ir tkai pasakas no sērijas – „a kas tad tur krūmos kustējās ?”.

    Tagad tante pieprasa, lai krūmos neesošais vilks nāk no tiem krūmiem ārā !?? Viņa vispār ir garīgi vesela jeb kā? … : )))

    Un kurš ta kādam draud? Es pagaidām esmu redzēsji un dzirējis tikai un vienīgi Rietumu draudus un sankcijas. Tu man varētu iemest saitīti kam un kā ir Krievija draudējusi?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

TanteSidra 21.11.2014. 17.30

“…”Karā Ukrainā tāpat kā jebkurā citā karā iet bojā cilvēki, grūst dzīves. Tas ir savādāks tikai tāpēc, ka tiek slēpts, līdz šim tas ticis noliegts, to cenšas maskēt ar propagandu. Šādu karu izvēlas tie, kuriem kaujas laukā ir bail pacelt savu karogu. Tie, kuriem ir kauns noņemt maskas. Kam savu nodomu pamatošanai nav nekādu argumentu,” sacīja prezidente…”

~~~~~~~~~~~~~~~

putinopātiem taisni pa acīm.

kāds no viņiem protests var būt, nebūs tam argumentu. kas gan cits tie ir ja ne teroristi kas uz ielas izdzen sievietes ar bērniem un tad līdz zobiem bruņoti velkas tām no muguras. tas nav sadomājums, tā ir viņu līdera, paša galvenā Phuilo pieteikta taktika ko viņi plaši praksē pielieto.

nelieši kas ir zem cieņas netiek uzrunāti ar cieņu ne Brisbenā ne Eiropā.

Pūtins esot gatavs reizē mirt ar Krieviju, – nu pavisam lieka retorika un ākstīga bravierēšana. fakts ka par cūcībām būs atbildīga gan valsts gan personas.

+20
0
Atbildēt

0

beta 21.11.2014. 19.06

Lepojos līdz ar lietuviešiem un igauņiem ar viņu prezidentiem! Lai nu kā, pasaules kontekstā drusku tiek arī mums, tak jau Baltija….

Diplomātija laba lieta, bet šis ir tas gadījums, kad bandītam jāsaka ka viņš ir bandīts… Citādi bandīts spēlē ar mums spēlīti pret mums, de fakto -bandīts, de jure – it kā nē… Paši dodam bandītam tiesības slepkavot, ko putlers izmanto pēc pilnas programmas… Visi, kas bandītu sauc kā citādi, ir netieši vainīgi pie cilvēku nāvēm Ukrainā. Paldies Gribauskaitei par skaidro prātu!

+20
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu