ASV var pārskatīt savu lēmumu un nodrošināt Ukrainu ar letālo bruņojumu • IR.lv

ASV var pārskatīt savu lēmumu un nodrošināt Ukrainu ar letālo bruņojumu

53
Luganska. Ukraina pārtrauca separātistu kontrolētajos apgabalos sociālo atbalstu. Uzraksts pie bankas liecina, ka naudas pensijām nav ne par septembri, ne oktobri. Banka slēgta. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukrainā gatavojas jaunam spēcīgākam Krievijas uzbrukumam

ASV var pārskatīt savu lēmumu un piegādāt Ukrainai letālo bruņojumu, trešdien, uzstājoties Kongresā, paziņoja ASV prezidenta Baraka Obamas palīgs un nacionālās drošības padomnieka vietnieks Entonijs Blinkens.

“Iespējams, Ukrainas bruņoto spēku nostiprināšana, tostarp to apgādāšana ar letālo bruņojumu, piespiedīs Krieviju aizdomāties un atturēties no tālākas Minskas vienošanās pārkāpšanas,” norādīja Blinkens un piebilda, ka ASV nepieciešams izskatīt šādu iespēju.

Viņš arī norādīja, ka šis jautājums, visticamāk, tiks apspriests šonedēļ ASV viceprezidenta Džo Baidena vizītes laikā Ukrainā, vēsta LETA.

Šādu paziņojumu Blinkens paudis noklausīšanās laikā ASV Senāta Ārlietu departamentā, kurā pēc prezidenta ierosinājuma tiek izskatīta Blinkena kandidatūra valsts sekretāra vietnieka amatam.

Tikmēr Ukrainas mediji jau vairākas dienas vēsta, ka no Krievijas puses Austrumukrainā ieplūst arvien jauna militārā tehnika. Pie robežas koncentrētas arī militārās lidmašīnas. Tas viss liecinot par Krievijas gatavošanos lielam uzbrukumam. 

Pagājušajā nedēļā Ukraina apsūdzēja Krieviju karavīru un ieroču piegādāšanā kaujiniekiem Ukrainas austrumos. Apsūdzībām pievienojās arī NATO, kas nosodījusi Krievijas karavīru un smagās artilērijas tehnikas nosūtīšanu uz Austrumukrainu. Krievijas Aizsardzības ministrija apsūdzības noraidīja un nosauca tās par nepamatotām.

Iepriekš gan ASV paziņoja, ka negrasās Kijevai sniegt militāru palīdzību, piegādājot ieročus.

Septembrī vizītes laikā ASV Ukrainas prezidents Petro Porošenko Vašingtonai lūdza uz Ukrainu steidzami nosūtīt militāru palīdzību, uzsverot, ka “ar segām karu nevar uzvarēt”. Lai gan Obama uzskata, ka palīdzēt Ukrainai, apbruņojot to ar letāliem ieročiem, ir neefektīvi, pirms neilga laika ASV Kijevai atvēlēja 60 miljonus dolāru (47 miljonus eiro) neletālam bruņojumam.

 

Komentāri (53)

rinķī apkārt 20.11.2014. 16.00

Kā latviešiem tomēr ir paveicies! Patiesībā tas ir neticams, šis mūsu veiksmes stāsts. Ceļš caur Atmodu uz neatkarības atjaunošanu vairāk līdzinās tādai pasakai ar laimīgām beigām, kuras parasti stāsta bērniem pirms gulēt iešanas. Arī viss turpmākais – samērā veiksmīgā pāreja uz brīvu tirgu, iestāšanās ES, NATO. Visbeidzot eiro ieviešana – tā ir vesela virkne garantiju, kuras Latviju sargā no Krievijas.

Un vēl – izdevās dižķibeles laikā nepārdoties kremliniem un pat pēdējās vēlēšanās ievēlēt Saeimu, kura spēj garantēt šī laimīgā stāsta turpinājumu.

Šodien, tajā brīdī, kad atkal uznāk vēlme lamāt savu valsti, vai rakstīt muļķības par to, ka, lai nebalsotu par zagļiem, labāk ir balsot par Ušakovu :), Latvijas ļaužiem vajadzētu palūkoties Ukrainas, Gruzijas, arī Moldovas utt virzienā un situāciju šajās valstīs vizuāli savietot ar Latviju.

+16
-2
Atbildēt

20

    v_rostins > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.08

    nomale

    ka Janukovičs ir ukrainis nevis krievs. Lembergs = Janukovičs!

    _______________

    Janukovičs, protams ir krievs un ne Lembergs, bet Putina kuce, Zatļers, ir mūsu janukovičs.

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    pirozkovs > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.51

    nomale Lembergs būtu nesalīdzināmi bīstamāks prezidents nekā Ušakovs.

    ________________

    Cik ziemas apmeklēji skolu bērniem ar attīstības traucējumiem?

    +6
    -7
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 20.11.2014. 19.25

    nomale

    Nevajag Lembergu salīdzināt ar Ušakovu, bat gan drīzāk ar Putina kuci Zatļeru, kurš no Lemberga galda savāca visas drupačas un uzlaizīja mērces paliekas.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 20.11.2014. 20.45

    Fikseris

    Ko tu ar to gribi pateikt? Zatleram vajadzetu vairak zagt, lai nebutu jalasa drupachas no Lemberga galda?

    _________________

    Zatļeram vajadzēja iebāzt sev divus stobrus mutē un izķaidīt sev smadzenes, bet lai izlūgtos piedošanu, aplikt Šahida jostu, aiziet uz SC shodņjaku un visus aizraut pie Staļina.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 21.11.2014. 19.37

    nomale

    Ja abi ir vienādi un jāizvēlas starp viņiem, tad joprojām izvēlēšos Ušakovu.

    ________________

    Zatļers arī izvēlējas Ušakovu. Daudz pietrūka, lai kuces bērns būtu mūsu valsti aizlaidis kanalizācija, paldies Olšteina Sirdsapziņas sešiniekam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 20.11.2014. 20.38

    Fikseris

    Vai tomēr ne Lembergs, bet Zatļers kopā ar fašistisko izdzimteni, Putļeru, 9.maijā svinēja Staļina uzvaru pār cilvēcību un veselo saprātu un tomēr varbūt tas bija Zatļers, kurš kopā ar Ušakovu rīkoja fašistisko-neostaļiniko valsts apvērsumu? Domā pirms raksti!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.17

    ka Janukovičs ir ukrainis nevis krievs. Lembergs = Janukovičs!

    ———————————————-

    un Ušakovs – nomaļu glābējs no Lemberga diktatūras.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    Kurmītis > rinķī apkārt 21.11.2014. 09.04

    >> riņķim

    Nezināju, ka mīti kādā Tvaika ielas palātā. Tikai absolūts idiots var to, kas ir izdarīts ar Latviju pēdējos 25 gados, saukt par „veiksmi”. Sekas – dramatiskākās nekā pēc abiem Pasaules kariem kopā ņemtiem. Gan valstij, gan ekonomikai, gan jo īpaši tautai. Tikai no Briseles Siles strebjošs mankurts var par to priecāties. Tu kad pēdējo reizi esi laukos bijis, maita tāds? Pa izmirušajiem ciematiem pabraukājis? Depresīvajiem rajoniem, kur palikuši vieni vienīgi bomži, dzērāji un patstāvīgi aizmukt no šīs valsts nespējīgi pensionāri?

    ŠODIEN, mēs starp citu „atzīmējam” Zolitūdes „veiksmes stāstu”. Un tas, ka tauta ir atkal ievēlējusi Saeimā tos pašus slepkavas, kuri to sarūpēja, apliecina tikai vienu – Sili apkalpojošie pārkamie masu mediji ir labi pastrādājuši. Smadzeņu skalošanas mašīna strādā. Un jūs – žurnālisti – to apkalpojat. Nevis tautai kalpojat, bet Silei un personīgajai kabatai. Ukrainas stāts pierādīja, ka Latvijas mediji spēj melot pat līdz 80-90% no savas „produkta”. Un ne tikai prasti melot, bet pat apzināti falsificēt datus un sastīt tieši pretējo tam, kas notiek patiesībā, pildot politisko pasūtījumu.

    Līdz pat šim brīdim NEKAS nav izdarīts, lai novērstu tās stulbības, kuru dēļ traģēdija notika. Neviens nav ietupināts. Un neviens nav no darba pat atlaists … ja neskaita pāris peškas Rīgas Būvvaldē katastrofu centra vadītāju Šicu. Viņš mums ir tas galvenais traģēdijas vaininieks, ja? Šī valsts ir sapuvusi un satrunējusi pašos pamatos!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 21.11.2014. 10.43

    aivarsk. Ja abi ir vienādi un jāizvēlas starp viņiem, tad joprojām izvēlēšos Ušakovu. Vēlreiz – viņu būs iespējams atcelt! NA uz vēlēšanām vāc 15%, valodas referendums savāca 75%!

    Vai kāds zina kādi līgumi un ar ko ir Lembergam? Viņam ir kaudze apsūdzību un kaudze negodīgi iegūtas naudas. Vārgā Latvijas tiesu sistēma viņam neko nevar padarīt, toties Kremlis ar saviem resursiem viņu varēs raustīt pēc vēlēšanās.

    Nupat Peskovs izteicās par apvērsums iespējām Latvijā. Kā domājat – kādā sakarā? Ļoti vienkārši – Lembergs jau ieprogrammēts par prezidentu nākamgad un jau šobrīd tiek nodrošināta nesodīta valsts iznīcināšana! Jau tagad tiek pateikt ka šis prezidents taču tika izvēlēts demokrātiskā ceļā!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.42

    Lembergs būtu nesalīdzināmi bīstamāks prezidents nekā Ušakovs.

    1) Ušakovam visi skatītos uz pirkstiem tikai tāpēc, ka viņš ir krievs no SC. Un ja viņš sāktu braukt auzās, viņu būtu iespējams atlaist!

    Kad Lembergs sāks braukt auzās viņu atlaist nebūs iespējams, jo viņa pusē būs

    a)sovoki, kuriem jo sliktāk, jo labāk,

    b)puķu tantes, kuriem patīk Lemberga frizūra,

    c)lauķi, kuriem patīk Lemberga lamāšanās,

    d)un protams nacionālisti, kuriem atliks no tribīnes uzsaukt kādu standartfrāzi, lai viņi no laimes sāktu biksēs čurāt.

    2) Lemberga galvenais panākumu avots ir kartotēka ar informāciju par iespējamo oponentu skeletiem. Bet vājā vieta ir tā ka pašam šo skeletu ir bez jēgas. Austrumu kgbešņikiem nemaz nevajadzēs naudu piedāvāt. Šie Lemberga skeleti tiks uzglabāti Kremļa seifā.

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 21.11.2014. 13.57

    Kurmīt. Izņēmuma pēc atbildēšu Tev. Tā posta aina, kuru Tu zīmē, iesākās 1940.gadā un ilga 50 gadus, kurus LR pavadīja PSRS pakļautībā. Par isūtīšanām pat nerunāšu, kolektivizācija, sociālistiskā “saimniekošana”, vismaz divas paaudzes nozombētu prātu, tās ir sekas, kuras ne jau tikai Latvija, bet visa postpadomju telpa šobrīd pārvar un ar kurām mums palīdz tikt galā pārējās ES valstis. Tā kā – nevajag te ūdeni liet

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 21.11.2014. 13.57

    nomale. Ja abi ir vienādi un jāizvēlas starp viņiem, tad joprojām izvēlēšos Ušakovu….+++ tādēļ jau Latvijā nedrīkst ieviest ” tautas vēlētu prezidentu” :))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > rinķī apkārt 20.11.2014. 19.57

    Ko tu ar to gribi pateikt? Zatleram vajadzetu vairak zagt, lai nebutu jalasa drupachas no Lemberga galda?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 20.11.2014. 19.01

    Ušakovam visi skatītos uz pirkstiem

    —————————————–

    Kas skatīsies – Delna ar providusu? :) :) :), vai Puķins? Tu jau sen būtu aizlaidies uz ārzemēm, bet Latvijas patrioti būtu vai nu iznīcināti, vai atrastos cietumos.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.31

    Valsti kā tādu jau lamāt muļķīgi un bezjēdzīgi, valsts vadītājus un dažādus klerkus gan kritizēt var un vajag, tie nav nekāda valsts, bet gan algoti ierēdņi, ar kuriem tauta uz zināmu laiku paraksta darba līgumu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 21.11.2014. 00.03

    nomale -Lembergs būtu nesalīdzināmi bīstamāks prezidents nekā Ušakovs.

    _________________________________

    Pilnīgi nepiekrītu!

    ušaks ir tāds pats, ja ne lielāks oligarhs kā lembe!

    kontrolē masu informācijas līdzekļus, kontrolē Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumus, arodbiedrības, utt. uzbūvējis varas vertikāli, dabūt prom no Rīgas būs neiedomājami grūti!

    kas pieder uškam paslepus, neviens nezina, bet neapšaubāmi viņš ir viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā.

    Līgums ar pļutkinu vien viņu padara par nesaprotami bīstamu citvalsts rezidentu Latvijā.

    uz pirkstiem var skatīties arī loginovam vai Mr. 20% so what? Vai viņi ir prom no varas?

    Lemberga galvenais panākumu avots stulbi tantuki, bet viņa partijā ir arī tādi kadri, kas šo to svarīgu laiku pa laikam padara un savāc pluspunktus, bez tiem lembja reitings būtu 2x zemāks. Pirmkārt Dūklavs lauku lielsaimniekiem diezgan labi patīk un Vējonis, kā vides ministrs bija nesalīdzināmi labāks par sprūdželi un populārs starp zaļajiem…

    Tādi pīrādziņi…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > rinķī apkārt 20.11.2014. 17.31

    Lembergs ir nedaudz gudraks un nedaudz kartigaks Janukovics.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    Fikseris > rinķī apkārt 20.11.2014. 18.21

    Zatlers ir lielakais oligarhs un bandits, kursh nopircis tiesu sistemu, izzadzis valsti, un bezkaunigi apsaukaa NATO karavirus? Vai varbut tomer Lembergs?

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    nomale > rinķī apkārt 20.11.2014. 16.26

    + Tev par pirmo daļu, bet neaizmirsti, ka Janukovičs ir ukrainis nevis krievs. Lembergs = Janukovičs!

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 20.11.2014. 17.30

    janukovičs ir tāds pats ukrainis, kā urbanovičs, alksnis vai kabanovs latvietis!

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

aivarsk 20.11.2014. 13.09

Sen, sen bija laiks!

+13
-1
Atbildēt

0

LoveLove 20.11.2014. 13.49

Tas, ka šo viedokli pauž Obamas padomnieks drošības jautājumos un valsts sekretāra vietnieka amata kandidāts, ļauj domāt, ka lēmums apgādāt Ukrainu ar letāliem ieročiem ir visai ticams. Ukrainas armija ir pierādījusi, ka tai pietiek cīņasspara, drosmes un prasmju, bet nepieciešami mūsdienīgi ieroči un tehnika.

+12
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu