Maskava: NATO mācības Igaunijā ir vērstas pret Krieviju • IR.lv

Maskava: NATO mācības Igaunijā ir vērstas pret Krieviju

30
NATO karavīrs postenī. Foto: AFP/LETA

“Trident Juncture” ir NATO ātrās reaģēšanas vienību štāba mācības

NATO mācības “Trident Juncture”, kas Igaunijā notiek no 9. līdz 17.novembrim, ir vērstas pret Krieviju, paziņojis Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Sergejs Košeļevs.

Viņš norāda, ka pēc šo mācību īstenotā scenārija vienai no NATO alianses valstīm uzbrūk vārdā nenosaukta “naidīgi noskaņota lielvalsts”, raksta BBC.

“No ģeogrāfiskā izvietojuma viedokļa Igaunijai, kuras teritorijā notiek mācības, bez Krievijas Federācijas kopīgas robežas ir tikai ar “nelielām draudzīgi noskaņotām valstīm”. Tātad NATO mācībām ir skaidri izteikts pretkrievijas virziens,” secina Košeļevs.

Krievijas ministrijā šo mācību norisi saista ar neseno NATO Eiropas bruņoto spēku komandiera ģenerāļa Filipa Brīdlova paziņojumu, kurš teica, ka aliansei nepieciešami papildspēki, jo “nerimst draudi no Krievijas”.

“Trident Juncture” – tās ir NATO ātrās reaģēšanas vienību štāba mācības, kas notiek Igaunijā un dažās citās alianses dalībvalstīs.

Šajās mācībās piedalās gandrīz 1,5 tūkstoši karavīru un civilo speciālistu no 20 NATO dalībvalstīm.

 

Komentāri (30)

Janis_Ozols_ 11.11.2014. 16.46

Un 2009. gadā vienā no savām mācībām Zapad Krievijas Federācija izspēlēja “preventīvu” kodoluzbrukumu Varšavai.

+16
0
Atbildēt

0

Aigars Mahinovs 11.11.2014. 16.39

Saka jautrīši, kas nesen mācībās izmēģināja Stokholmas bombardēšanu ar bumbvedējiem, kas spēj nest atombumbas.

+11
-1
Atbildēt

0

Fikseris 11.11.2014. 19.23

Ja NATO tiesham butu pret krieviju, tad krievija sen dzivotu 24/7 histerijaa, jo krievijai nav izredzes uzvaret karu pret NATO un NATO ir 150 km no Peterburgas jau 10 gadus. Kremlis loti labi zin ka NATO netaisas uzbrukt krievijai. Bet krievus vajag zombet ar arejo ienaidnieku.

Isteniba pret kremli (nevis krieviju) ir NATO vertibas- briviba, demokratija, cina pret korupciju. Tas ir tas no ka putins baidas.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu