Lielākā Rietumeiropas gāzes krātuve nonāks Krievijas īpašumā • IR.lv

Lielākā Rietumeiropas gāzes krātuve nonāks Krievijas īpašumā

29
Foto: ITAR-TASS/LETA

Vācu koncerns pretī dabūs iespēju izstrādāt gāzes atradni Rietumsibīrijā

Lielākā pazemes gāzes krātuve Rietumeiropā, kas atrodas mazā Lejassaksijas pilsētiņā Rēdenē, šoruden nonāks Krievijas gāzes giganta “Gazprom” īpašumā, ziņo žurnāls “Focus”. Kopumā Krievija saņems trīs pazemes gāzes krātuves Eiropā – divas Vācijā un vienu Austrijā.

Šo informāciju, kas publicēta vācu medijā, aģentūrai DPA apstiprinājis arī uzņēmums “Wintershall”, kas ir meitas firma Vācijas koncernā BASF.

Vienošanās ar “Gazprom”, kas paredzēja Vācijas pazemes gāzes krātuves nodošanu Krievijas kontrolē, nav skārušas Eiropas Savienības sankcijas, kas tika vērstas pret Krieviju Ukrainas krīzes dēļ. “Runa ir tikai par līguma īstenošanu,” “Wintershall” preses sekretāru Štefanu Loinigu citē DPA.

Pazemes gāzes krātuves nodošana Krievijas gāzes monopolistam kļuvusi par daļu no vērienīgā aktīvu apmaiņas darījuma, kas tiek īstenots starp Krievijas “Gazprom” un vācu koncernu BASF. Šī vienošanās tika noslēgta 2013.gada decembrī un tika apstiprināta arī Eiropas Komisijā.

Līgums paredz, ka Krievijas koncerns savā īpašumā saņems trīs pazemes gāzes krātuves – divas Vācijā un vienu Austrijā. Savukārt vācu koncerna BASF meitas uzņēmums “Wintershall” 2016.gadā saņems iespēju izstrādāt lielu gāzes atradni Rietumsibīrijā.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu