Netālu no Latvijas ūdeņiem šodien konstatēts Krievijas zemūdeņu atbalsta kuģis • IR.lv

Netālu no Latvijas ūdeņiem šodien konstatēts Krievijas zemūdeņu atbalsta kuģis

26
Foto: Evija Trifanova, LETA

Kuģis pamanīts 18 jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šodien Baltijas jūrā netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem konstatējuši Krievijas bruņoto spēku “Kashtan” klases zemūdeņu atbalsta kuģi, aģentūra LETA uzzināja NBS.

Jau ziņots, ka vakar septiņu jūras jūdžu attālumā no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem bruņotie spēki pamanīja “Stereguschiy” klases fregati “Stoikiy” un “Tarantul” klases korveti. Savukārt NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu robežas konstatēja daudzfunkcionālo iznīcinātāju “Su-27” un transporta lidmašīnu “Il-76”. Līdz ar to kopumā pie Latvijas ūdeņu robežas šonedēļ manīti 16 Krievijas militārie lidaparāti.

Šogad līdz 1.septembrim Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies 173 reizes. NBS netālu no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem naktī uz 6.oktobri pamanījuši nelielu zemūdeni, kas no dzelmes tika iecelta Krievijas bruņoto spēku kuģī. Latvijas Aizsardzības ministrijai nav zināms, vai šādas zemūdenes ir Krievijas pastāvīgajā bruņojumā un kādas funkcijas tā veikusi netālu no Latvijas ūdeņiem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Parasti Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

 

Komentāri (26)

Andris 31.10.2014. 16.18

Savāks to ko zviedri nevarēja sameklēt :)

+5
-1
Atbildēt

0

Valdis Eiserts 01.11.2014. 10.46

Nebūsim bargi pret krievu tehniku – elektronika ne vienmēr ir darba kārtībā. Drošāk ir pienākt krasta bākas redzamības attālumā, lai apjaustu kur atrodas. Ar lidmašīnām līdzīgi.

+4
0
Atbildēt

2

    latvijas_valsts > Valdis Eiserts 01.11.2014. 22.53

    Varbūt krievu elektronika ir slikta, bet ar krievu elektroniku pilnīgi pietiktu, lai Latviju noslaucītu no Zemes virsmas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    MZGD > Valdis Eiserts 02.11.2014. 18.30

    “Varbūt krievu elektronika ir slikta, bet ar krievu elektroniku pilnīgi pietiktu, lai Latviju noslaucītu no Zemes virsmas.”

    Bet neslauka. Vai nu baidaas vai ari ciena. Putinam Latvijas neatkariba ir dargaka neka vina заёбанные tautieshi Latvijaa.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Fikseris 31.10.2014. 21.43

    Вас, дураков, невозможно комментировать:-) Вперёд на Россию, раз она такая слабая:-)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    latvijas_valsts > Fikseris 01.11.2014. 10.34

    Бла-бла-бла:-) Вас, клопов, забыли спросить:-)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    MZGD > Fikseris 02.11.2014. 06.38

    latvijas_valsts Бла-бла-бла:-) Вас, клопов, забыли спросить:-)

    Ta krievu asimilacija Latvija ir devusi rezultatus. Krievi asociee sevi ar Latvijas Valsti, popularize Latvijas simboliku, raksta latviski bez kluudaam un ir aizmirsushi kaaa pareizi uzrakstiit бля-бля-бля. Вестерн культуриш – бля – не хуй собачий.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    apmulsis > Fikseris 02.11.2014. 01.22

    latvijas_valsts

    Same to you

    “Kremlin & its proxies’ bogus “elections” are absurd, violent political theater. And to be clear: OSCE not observing this sham.”

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > Fikseris 31.10.2014. 22.28

    Uzbruka valstij kurai armijas vispar nav. Baigie varoni :) Nu ja, vel mazajai Gruzijai uzbruka. Un nabaga Chechenus pec daudzu gadu nespejas uzvaret, nopirka :)) Vatniku armija tie pashi vatniki vien ir.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu