Leļļu teātrī pirmizrāde "Emīls un Berlīnes zēni" • IR.lv

Leļļu teātrī pirmizrāde “Emīls un Berlīnes zēni”

26
Izrādes publicitātes attēls.

Režisors Ģirts Šolis, mākslinieks Reinis Pētersons, mūzikas autors Kārlis Kazāks. Notikumi veidoti dzīvā komiksa stilā

Piektdien, 31. oktobrī plkst.18.30 Latvijas Leļļu teātrī notiks režisora Ģirta Šoļa iestudējuma “Emīls un Berlīnes zēni” pirmizrāde, raksta aģentūra LETA. Mazpilsētas zēns Emīls Tišbeins pirmo reizi viens pats dodas uz Berlīni, lai aizvestu vecmāmiņai mātes doto naudu. Vilcienā viņu apzog kāds vīrs, un Emīls nolemj viņam sekot. Tā sākas gados jaunā detektīva piedzīvojumi pazīstamajā Ēriha Kestnera stāstā. 

Režisors Šolis un mākslinieks Reinis Pētersons parūpējušies, lai topošā izrāde Latvijas Leļļu teātrī būtu intriģējoša – tās notikumi veidoti dzīvā komiksa stilā. Iestudējuma veidotāji sola, ka “Emīls un Berlīnes zēni” būs muzikāla, jautra izrāde, kura bērniem un līdzi atnākušajiem pieaugušajiem ļaus piedalīties patiesi aizraujošā piedzīvojumā. 

“Būtiskākais ir kopīgi radīt piedzīvojumu. Un mums visiem jau šobrīd, mēģinājumu procesā, ir piedzīvojuma sajūta”, atzina izrādes mūzikas autors Kārlis Kazāks. Lugas galveno varoņu – bērnu – tēlos iejutīsies latviešu un krievu trupas aktieri, turpretim pieaugušo tēli – piemēram, Emīla mātes, zagļa un policista tēli – būs kartona lelles pilnā augumā. 

Izrādes vizuālo stilistiku mākslinieks Pētersons veidojis nosacīti zīmēti lineāru, kā atsauci uz grafiskajiem stāstiem un stāstu ilustrācijām, tostarp arī komiksiem. Emīls, Gustavs un citi bērni izrādi ietērps skaņās, jo Kazāka sacerēto mūziku viņi atskaņos paši, spēlējot kontrabasu, ģitāru un sitaminstrumentus. Režisors Šolis atzina, ka Kestnera “Emīls un Berlīnes zēni” ir brīnišķīga iespēja atgriezties pasaulē, kurā joprojām viss ir iespējams. “Pasaulē, kurā pieaugušajiem nemaz nav droši uzticēt visus noslēpumus. Pasaulē, kurā nepazīst nekādus “stāvokļus sabiedrībā” un citas pieaugušo muļķības. Pasaulē, kurā valda citi – nerakstīti – likumi. Likumi, kuru pamatā ir īsta draudzība, godīgums, uzticēšanās un drosme, bet nav vietas ļaunprātīgai viltībai, nodevībai, vājumam un ļaunumam,” uzsvēra režisors. 

Izrādē “Emīls un Berlīnes zēni” lomās būs Pēteris Galviņš, Dana Lāce, Baiba Neja, Santa Didžus, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Edgars Kaufelds, Rodions Kuzmins, Vladimirs Svoboda, Normans Bārbals un Druvis Anusāns. 

Tuvākās izrādes būs 7.novembrī plkst.18.30 un 7.decembrī plkst.11. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu