Valsts kancelejas mobilā aplikācija „Futbols” - starp 40 labākajām pasaulē • IR.lv

Valsts kancelejas mobilā aplikācija „Futbols” – starp 40 labākajām pasaulē

40

“Futbols” iedzīvotājiem sniedz iespēju nekavējoties novērtēt valsts iestāžu darba kvalitāti, izmantojot ērtu, vienkāršu digitālu rīku

Valsts kancelejas mobilā aplikācija triumfējusi „Futbols” Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rīkotajā mobilo lietotņu konkursā „World Summit Award Mobile (WSA Mobile)” un ierindota starp 40 labākajām pasaulē. Tāpat „Futbols” novērtēta kā TOP5 mobilā aplikācija pasaulē kategorijā “m-Valdība un līdzdalība” (m-Government & Participation), informē Valsts kanceleja.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka liels gandarījums par uzvaru tik prestižā pasaules mēroga konkursā, īpaši tādēļ, ka prioritāri tika vērtēta digitālā līdzdalības instrumenta izstrādes mērķis un funkcionalitāte.

Kopumā konkursam tika iesniegti aptuveni 500 pieteikumu no vairāk nekā 100 valstīm. Visiem iesniegtajiem projektiem sākotnēji bija jāiztur nacionālā atlase, jo katrā no astoņām kategorijām no vienas valsts drīkst izvirzīt tikai vienu pretendentu. Finālā iekļuva piecas labākās aplikācijas no katras kategorijas. Visus iesniegtos darbus vairāk nekā četrus mēnešus vērtēja 60 eksperti no 50 valstīm.

Mobilā aplikācija “Futbols” iedzīvotājiem sniedz iespēju nekavējoties novērtēt valsts iestāžu darba kvalitāti, izmantojot ērtu, vienkāršu digitālu rīku. Valsts pārvaldes darba procesu un pakalpojumu uzlabošana ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem, uzņēmējiem un NVO ir viena no prioritātēm, jo vienīgi tā iespējams mazināt nesamērīgu administratīvo slogu un birokrātiju.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) izsaka pateicību Valsts kancelejai par iniciatīvu aplikācijas izveidošanā. „Esmu gandarīta, ka Valsts kanceleja ar šīs aplikācijas izstrādāšanu ir veicinājusi sabiedrības līdzdalību, uzklausot iedzīvotāju viedokli. Tas ir nozīmīgs solis sabiedrības līdzdalības veicināšanā, pie viena mazinot administratīvo slogu. Birokrātijas mazināšana un valsts pārvaldes darbības efektivizēšana ir bijusi viena no šīs valdības prioritātēm,” norāda Ministru prezidente.

Katrs ar mobilo aplikāciju „Futbols” veiktais novērtējums par valsts iestāžu darbu tiek izskatīts un izvērtēts, apgalvo valdības preses sekretāre Signe Znotiņa – Znota. Piemēram, šogad, apkopojot situāciju par valsts pārvaldes paveikto administratīvā sloga mazināšanā un darbības efektivizēšanā, tika ņemts vērā ne tikai iestāžu pašvērtējums un formālā statistika, bet arī iedzīvotāju novērtējums, novērojumi un priekšlikumi, kas saņemti www.mazinamslogu.gov.lv vietnē un ar mobilo aplikāciju „Futbols”. Gan iniciatīvu, gan pēctecību iedzīvotāju vērtējumam atzinīgi novērtējuši arī ārvalstu eksperti, tajā skaitā OECD misijas dalībnieki.

Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne, Latvijas dalības WSA Mobile organizatore, teic, ka šis ir pirmais gads, kad Latvija guvusi tik augstus un nozīmīgus panākumus starptautiskajā līmenī. „Kā jaunu un inovatīvu lietu atbalstītāji un iniciatori esam gandarīti, ka ap 480 mobilo risinājumu konkurencē no vairāk nekā 100 valstīm, divas Latvijā radītas aplikācijas iekļuva pasaules piecu labāko skaitā – kategorijā „m-Government&Participation” (mobilā aplikācija „Futbols”) un „m-Media-News” (Radio pieci.lv). Šis fakts apliecina, ka mūsu valstī ir atvērti un radoši valsts iestāžu darbinieki, kā arī moderni un laikam līdzi ejoši privātā sektorā strādājošie inovatori. Valsts kancelejas mobilās lietotnes „Futbols” uzvara „World Summit Award Mobile” konkursā ir iespēja eksportēt inovatīvo pieeju Latvijas valsts pārvaldē starptautiskā līmenī – tas nav tikai par unikālo digitālo risinājumu.”

Mobilo aplikāciju „Futbols” Valsts kanceleja izstrādāja sadarbībā ar aģentūru CUBE un radošo nozaru ekspertiem, kuri līdzdarbojās idejas izstrādē un sniedza pašaizliedzīgu, profesionālu atbalstu – Zigurdu Zaķi un Voldemāru Dūdumu. Nozīmīgu artavu kampaņas vizuālajā noformējumā sniedza fotogrāfs Nils Vilnis. Tieši pateicoties ekspertu iedrošinājumam kampaņā „Piespēlē, lai būtu labāks rezultāts!” galvenie tēli bija reāli valsts pārvaldē strādājoši darbinieki.

Aplikācija ir pieejama Android un iOs mobilo ierīču lietotājiem.

 

Komentāri (40)

not mii 31.10.2014. 08.00

“Valsts pārvaldes darba procesu un pakalpojumu uzlabošana ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem, uzņēmējiem un NVO ir viena no prioritātēm, jo vienīgi tā iespējams mazināt nesamērīgu administratīvo slogu un birokrātiju.”

Ļoti patiesi.

Taisni kā malārijas vai tbc baciļi – satrūkstas, pielāgojas, respektīvi, iegūst rezistenci pret medikamentiem, un tik vairojas un vairojas, atšķirībā no rūgšanas , kad, sasniedzot noteiktu atkritumvielu līmeni, process apstājas vai pāriet citā kvalitātē.

Birokrātijas uzvaras gājienu var apturēt tikai prasmīgs saimnieks, bet, kā krievu sakāmvārdā – zaglis ir slikts saimnieks. Un ko līdz šausmināties par Latviju, ja EU zaudējumi saistībā ar korupciju ir 120 miljardi € gadā.

0
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 30.10.2014. 13.29

pateicoties ekspertu iedrošinājumam kampaņā „Piespēlē, lai būtu labāks rezultāts!” galvenie tēli bija reāli valsts pārvaldē strādājoši darbinieki.

=====

Kukuļdošanā apsūdzētais un no amata atstādinātais Finanšu ministrijas (FM) ierēdnis Vladimirs Vaškevičs (Futbols) joprojām ārstējas slimnīcā Austrijā..

Piespēlē, piespēlē!

0
0
Atbildēt

0

Ločmelis 30.10.2014. 12.55

.

отфутболить

направить человека или документ в другую инстанцию, выдать дежурную отписку. ◆ Отфутболить жалобу. ◆ Легче отфутболить одного из тысячи, чем решать проблему.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu