KNAB pamet sešas amatpersonas, arī Streļčenoka kritiķe Kurpniece • IR.lv

KNAB pamet sešas amatpersonas, arī Streļčenoka kritiķe Kurpniece

55
KNAB logo. Foto: Edijs Pālens, LETA

Kurpniece jau vērsusies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kurā lūdz darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) nolēmušas pamest sešas amatpersonas, tostarp pieredzējusī biroja Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Amatpersonas no Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas un Juridiskās un personālvadības nodaļas nolēmušas neturpināt darba tiesiskās attiecības birojā un nepieņemt piedāvātos amatus pēc birojā veiktās reorganizācijas. Amatpersonām šodien ir pēdējā darba diena birojā.

Saskaņā ar likumu KNAB šīm amatpersonām būs jāizmaksā atlaišanas pabalsti. Likumā teikts, ka atlaišanas pabalstu apmērs ir atkarīgs no nostrādātajiem gadiem. Piemēram, jāizmaksā pabalsts divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja amatpersona valsts vai pašvaldības institūcijās bijusi nepārtraukti nodarbināta piecus līdz desmit gadus. Pēc LETA rīcībā esošās informācijas, kopējā pabalstos izmaksājamā summa būs vairāk nekā 10 000 eiro.

Kurpniece jau vērsusies Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kurā lūdz darba uzteikumu atzīt par spēkā neesošu, atjaunot viņu darbā un piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju, liecina LETA rīcībā esošā informācija. Streļčenoka kritiķe Kurpniece bija vienīgā, kurai tika piedāvāts ieņemt zemāku vietu – galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

Tiesai tuvākajās dienās jāizlemj, vai ierosināt lietu. Ja tiesa lietu ierosinās, tad birojs būs iesaistīts kārtējā tiesvedībā ar bijušajiem vai esošajiem darbiniekiem. Vairākas tiesvedības ir sāktas pēc bijušās KNAB priekšnieka vietnieces un pašreizējās biroja darbinieces Jutas Strīķes un bijušās KNAB Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas llzes Dravenieces pieteikumiem.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredz likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredz divas galvenā speciālista sevišķās lietvedības jautājumos amata vietas pārcelt uz jaunveidojamo sekretariātu. Rīkojums paredz KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks ar savu rīkojumu saviem padotajiem uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vairāk nekā 30 KNAB darbinieki ir saņēmuši uzteikumu un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu – galvenā speciālista izglītošanas jautājumos amatu ar zemāku atalgojumu nekā patlaban.

KNAB priekšnieks Kurpniecei skaidrojis, ka citu amatu nav iespējams piedāvāt, jo viņai nav pabeigtas augstākās izglītības tiesību zinātnēs un viņas darbs iepriekš ticis zemu novērtēts.

Uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem bija jāizlemj, vai palikt KNAB vai arī turpināt karjeru citā darbavietā.

 

Komentāri (55)

dzeris49 30.10.2014. 13.25

Skaidrs tikai tas, ka vai nu KNAB ir jālikvidē, vai Strlčenoks vai nu jāatlaiž vai jāasūta uz ekspertīzi kā epileptoīdi – paranojālu personību, jānoskaidro, vai viņš nav strādājis to labā, kam KNAB traucē, un jāveido pilnīgi jauna līdzīga iestāde.

Tikpat skadrs, ka muļķuzemē nekas tāds nenotiks, šeit valda absolūtā politiskā impotence, ar korupciju cīnīties neviens nevēlas, un tas šausmu seriāls, kas saucas KNAB, un kas izmaksā ļoti dārgi, var turpināties bezgalīgi.

Gandrīz vai, skaidrs, ka, īstenībā, paranojalās personības Streļčenoka neaizskaramību nodrošina stipri ietekmīgas personas, kurām KNAB traucē, un kurām ir politisks atbalsts Saeimā – ZZS, SC, un, iespējams, arī NA.

+24
-4
Atbildēt

6

    lno > dzeris49 30.10.2014. 14.20

    Nevajag fantazēt, bet rosināt saeimā Strelčenoka atlaišanu. Popitka nje pitka, bet nav jau ne gribas, ne vēlmes… Izlasi kaut vai šodien IR Drusku tiesiska valsts un http://www.lsm.lv/lv/raksts/arpus-etera/karlis-streips-aizejoshie.a104418/?utm_source=google

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 30.10.2014. 14.07

    dzeris49. Ak nabadziņš:) Kas tad realizē KNAB pārraudzību?:)

    +8
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 31.10.2014. 09.01

    Bet, vārdu Saeima raksta ar lielo burtu, tāpat, kā vārdu Latvija!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > dzeris49 31.10.2014. 15.11

    Tagad ķers tikai policistus un skolotājus, kamēr “augšā” jumts tiks salabots, lai netecētu …

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > dzeris49 30.10.2014. 14.11

    Lno, bet, kas apstiprina KNAB vadītāju? Vai tik tā nav saeima? nevis Ministru prezidents. nevar būt, ka Tu to nezini?

    Un, ka snotiks, ja Straujuma kaut ko aizrādīs Streļčenokam!!! Vai tik tas atkal nebūs politiskais spiediens Streļčenoka izpratnē un tauta sdaļas arī!

    +13
    -8
    Atbildēt

    0

    Bet > dzeris49 30.10.2014. 13.51

    jau priekšvēlēšanu debatēs Lembergs skaidri lika saprast, ka Streļčenoka vadībā strādājošais KNAB vinu lieliski apmierina, bet Strīķe lūk ir sliktā persona, kurai nav vietas KNAB! Ja reiz tā tad tūlīt varēja saprast, ka ievēlot tik daudz deputātu no ZZS KNAB jautājums netiks skarts un neka snemainīsies, jo Lembergu apmierina slikti strādājošs KNAB. Gluži tas pats par RD amatpersonām, kam arī ir labi un SC nekad neko nav ne pārtērējis ne ārvalstu naudu savās kampaņās izlietojis.

    Domāju, ka redzot to, kāda valdība tiek veidota, KNAB labi strādājošās amatpersonas saprata, ka Strļčenoka virziens arī tiks atbalstīts saeimā un šajā iestādē visi leks pa vecam un tāpēc nav jēgas nervus bendēt šāda biroja vadītāja dēļ. Vēlētāji faktiski noteica, ka svadīs KNAB arī turpmāk.

    Kam vēl tas pēc vēlēšanām nebija skaidrs, ja valdību stādīja daudzu mīlētais Lembis, kuru savulaik apcietināja tieši Strīķe.

    +22
    -3
    Atbildēt

    0

Pelēkais Vilks 30.10.2014. 13.21

http://www.ir.lv/2014/10/30/kurs-tiesi-ir-nelojals-latvijas-republikai

===========

Kuŗš tieši ir nejolāls..

Klasika..

+10
-1
Atbildēt

0

canoss 31.10.2014. 01.40

Mans viedoklis ir vienkārš. KNAB ir jālikvidē! Un tad jāveido jauns izmainot burtu secību, nomainot simboliku. Un kadrus jāvāc no jauna. Jo tur vis tas bardaks sākās tikai iekšēju nesaskaņu dēļ, bet atbrīvoties kā redzat no gaisa jaucējiem savādāk nevar. Tad ir tikai viens ceļš likvidēt un celt no jauna.

Un vaig izbeigt šito bardaku!

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu