Slēgs "Seppälä" veikalus Latvijā, Lietuvā un Krievijā • IR.lv

Slēgs “Seppälä” veikalus Latvijā, Lietuvā un Krievijā

34
"Stockmann" trakās iepirkšanās dienas. Foto: Ieva Čīka, LETA

Uzņēmums likvidēs 380 darba vietu

Somijas mazumtirdzniecības uzņēmums “Stockmann” nākamgad slēgs apģērbu tirdzniecības struktūrvienības “Seppälä” veikalus Latvijā, Lietuvā un Krievijā, likvidējot vairākus simtus darba vietu, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Savukārt “Seppälä” galvenajos tirgos Somijā un Igaunijā plānots būtiski samazināt darbību, vēsta LETA/Reuters.

Restrukturizācijā kopumā visā “Seppälä” tīklā plānots likvidēt 380 darba vietas, lai samazinātu izmaksas.

“Stockmann” norāda, ka iepriekšējā izmaksu samazināšanas programma “Seppälä” bijusi neveiksmīga un pagājušo gadu zīmols noslēdzis ar aptuveni 25 miljonu eiro zaudējumiem.

“Seppälä” tirdzniecības tīklā ietilpst 130 veikali Somijā, 36 veikali Baltijas valstīs un 16 veikali Krievijā.

Latvijā darbojas deviņi “Seppälä” veikali. “Stockmann” mārketinga vadītājs Juris Prančs aģentūrai LETA norāda, ka nekādu papildinformāciju ne par “Seppälä” veikalu slēgšanu, ne arī darbinieku atlaišanu viņš nevar sniegt. “”Stockmann” vadība Somijā ir pavēstījusi tik daudz informācijas, cik tā ir gribējusi pavēstīt. Sīkāka informācija netiek sniegta.”

“Stockmann” trešdien arī paziņoja par Pera Telina iecelšanu izpilddirektora amatā. Līdzšinējais izpilddirektors Hannu Pentila atkāpjas no amata.

“Stockmann” šā gada trešajā ceturksnī cieta pamatdarbības zaudējumus 15 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar 11 miljoniem eiro iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos “Stockmann” pamatdarbības zaudējumi sasniedza 55 miljonus eiro.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, “Seppälä” veikalus Latvijā pārvalda uzņēmums SIA “Seppala Latvia”, kas pērn apgrozīja 922 254 eiro, bet cieta zaudējumus 143 791 eiro apmērā. SIA “Seppala Latvia” dibināta 2013.gada 23.aprīlī. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 424 214 eiro. “Seppala Latvia” pilnībā pieder Somijā reģistrētajai “Seppala Oy”.

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu