Sākas Jāzepa Vītola 5.starptautiskais kordiriģentu konkurss • IR.lv

Sākas Jāzepa Vītola 5.starptautiskais kordiriģentu konkurss

26

Profesionālo meistarību demonstrēs 22 jaunie kordiriģenti no 12 valstīm

Spēcinot Baltijas valstu kordiriģēšanas tradīciju, no 28.oktobra līdz 1.novembrim Rīgā jau piekto reizi norisināsies Jāzepa Vītola starptautiskais kordiriģentu konkurss, raksta aģentūra LETA. Konkursā profesionālo meistarību demonstrēs 22 jaunie kordiriģenti no 12 valstīm. Klausītājiem būs iespēja novērtēt konkursa dalībnieku sniegumu atvērtos koncertos. 

Konkursa mērķis ir radīt iespēju jaunajiem diriģentiem vecumā līdz 30 gadiem rādīt meistarību, pārstāvēt sevi un savu valsti starptautiskā konkurencē. Kopumā savu dalību konkursā pieteica 42 dalībnieki no visas pasaules – šis ir lielākais pieteikumu skaits konkursa vēsturē. Latviju šoreiz pārstāvēs pieci jaunie kordiriģenti, Lietuvu un Krieviju – trīs, Ukrainu un Vāciju – divi dalībnieki. Konkursā piedalīsies arī jaunie kordiriģenti no Somijas, Serbijas, Baltkrievijas, ASV, Japānas, Dienvidkorejas un Venecuēlas. Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) 

Pazīstamākie iepriekšējo konkursu laureāti ir Modests Pitrens, Mārtiņš Ozoliņš, Ainārs Rubiķis, Kaspars Ādamsons, Jānis Ozols u.c. Jāzepa Vītola 5.starptautiskais kordiriģentu konkurss norisināsies sadarbībā ar labākajiem Latvijas koriem – konkursa dalībniekiem būs iespēja diriģēt Valsts akadēmisko kori “Latvija”, Latvijas Radio kori un Rīgas kamerkori “Ave Sol”, kā arī JVLMA jaukto kori un simfonisko orķestri. 

Visas konkursa kārtas un koncerti būs atvērti publikai.  Vairāk informācijas un konkursa programma pieejama mājaslapā www.vitolakonkurss.lv

Pirmās divas kārtas norisināsies JVLMA, trešā kārta un noslēguma koncerts – Latvijas Universitātes Lielajā aulā. Žūrijas sastāvā ir divi Latvijas pārstāvji – Mārtiņš Ozoliņš un Māris Sirmais -, Freds Šēbergs no Zviedrijas, Stojans Kurets no Slovēnijas/Itālijas un Jergs-Peters Vaigle no Vācijas. Konkursa uzvarētājs saņems 2000 eiro naudas balvu, otrās un trešās vietas ieguvēji -1500 un 1000 eiro.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu