Brigmanis valdībai neprognozējot ilgu mūžu • IR.lv

Brigmanis valdībai neprognozējot ilgu mūžu

45
Aivars Lembergs (no kreisās) sačukstas ar ZZS Saeimas frakcijas līderi Augustu Brigmani pirms trīspusējās koalīcijas partiju tikšanās. Foto: Ieva Lūka, LETA

ZZS neko speciāli nedarīšot, bet gada beigās jau būšot pavisam cita “Vienotība”

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir piekāpusies un atteikusies no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM), jo neprognozē šai valdībai ilgu mūžu, raksta “Diena”.

ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis izteicies, ka šī nebūs vienīgā valdība šajā Saeimā, un agri vai vēlu ZZS vadīšot VARAM. Pēc politiķa vārdiem, ZZS piekritusi ministriju sadalījumam ultimāta dēļ, līdz ar to konflikts ielikts jau valdības veidošanas pamatā, raksta LETA.

“Ir visi priekšnoteikumi, lai valdība pēc laika mainītos. Mēs neko speciāli nedarīsim, bet gada beigās jau būs pavisam cita “Vienotība”,” izteicies Brigmanis, kurš devis mājienus, ka šādus pieņēmumus saista ar vairākiem apstākļiem – vai “Vienotībai” neatņems valsts finansējumu, ja tiks konstatēti kampaņas pārkāpumi, un vai tā nezaudēs kādu deputāta mandātu pēc tam, kad būs noskaidroti iespējamās balsu pirkšanas apstākļi Latgalē. Tāpat daudz ko noteikšot tas, vai partijas līdere Solvita Āboltiņa saņems Saeimas deputātes mandātu.

ZZS pirmdien paziņoja, ka pieņem premjeres Laimdotas Straujumas (Vienotība) piedāvājumu, kurā atbildība par VARAM ir uzticēta nevis ZZS, bet “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK, kas ministriju vada jau tagad. Šīs apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš šīs valdības mūžu saista ar diviem faktoriem – to, kā izdosies novadīt Latvijas prezidentūru ES Padomē, un valsts budžeta pieņemšanu, kas būšot būtiski atskaites punkti.

ZZS lēmumu pieņēma jau svētdien, kad pulcējās kopā brīvdienās, jo viens no partneriem partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētājs Aivars Lembergs devās atvaļinājumā, bet viņa loma valdības veidošanā ir būtiska. 

ZZS uzskata, ka pirms prezidentūras ES nevar vilcināt valdības veidošanu. “Mums izteica ultimātu – vai nu piekritīsiet vadīt vienu sarežģīto ministriju, vai arī būs cita valdība,” skaidrojis Brigmanis. ZZS piekrita vadīt Veselības ministriju, kuras problēmas “Vienotība” neesot spējusi atrisināt. Ministra amatam ir deleģēts Guntis Belēvičs, jo viņš ir gatavs to darīt. Iepriekš valdībā Belēvičs nav strādājis, bet ir pamanīts kā dažādi vērtētām idejām apveltīts aktīvs cilvēks.

 

Komentāri (45)

Bet 28.10.2014. 09.12

Nu jā Lembergs nedabūja tieši to ko gribēja- ES naudas sadali, bet, lai jau netēlo- gan gerhards izpalīdzēs un parlamentārais sekretārs tāpat, un kur tad vēl Kristīne Krasovska- pelēkais Lemberga kardināls.

Lai jau tauta atkal redz savu mīļoto oligarhu un to, vai viņš kaut ko atmetīs arī tiem saviem nabaga balsotājiem vai arī visu ievilks nāsīs.

Ko sēsi- to pļausi un nu par vēlu domāt.

+18
-2
Atbildēt

9

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 09.48

    Jā,ko sēsi,to pļausi!Talsos valdošie gribēja nolikvidēt slimnīcu,atstāt tikai kādu neatliekamo palīdzību.Praktiski tikai par Ventspils pašvaldības naudu tomēr Talsos uzcelta jauna slimnīca,kas nesen uzsāka darbu.Interesanti,par ko talsiniekiem vajadzēja balsot?!Varbūt par Vienotību?:D

    http://www.ziemelkurzemesslimnica.lv/lv/

    ”Jau nedēļu Talsu slimnīca visus veselības aprūpes pakalpojumus sniedz jaunajā ēkā Stendes ielā 1. Jaunajā slimnīcas adresē darbojas gan steidzamās medicīniskās palīdzības punkts, gan arī stacionārs, ambulatoro pakalpojumu nodaļa un laboratorija.”

    +3
    -13
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 10.30

    Nepieciešamība pēc jaunas ēkas un ārstniecības aparatūras Talsos bija jau sen. Laika gaitā bēdīgā stāvoklī slimnīcā bija gan telpas, nolietojusies bija apkures sistēma, sanitārais mezgls un mēbeles, ārstniecības aparatūra nepildīja savas funkcijas.

    Pašlaik slimnīcā veselību atgūst teju 20 cilvēku. Vairāki ārstēšanos bija uzsākuši vēl vecajā slimnīcā. Viena no viņiem ir Maigas kundze. Viņa atzīst, ka jaunajās telpās viņa jūtas daudz labāk. „Tad, kad mūs atveda, māsiņas jau – tikai neuztraucaties, tikai neuztraucaties. Mums ierādīja istabu un mēs te ienācām tā kā paradīzē,” norāda paciente Maiga Lagzdiņa.

    Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem nu būs iespēja saņemt kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību, ērtāku ambulatoro aprūpi un ārstēšanos mūsdienīgā stacionārā. Kā jaunums slimnīcā būs pieejama arī rehabilitācijas nodaļa. „Personāls ir brīnišķīgs, visi savās vietās strādā, visi ir aktīvi piedalījušies pārvākšanās procesā. Visi mēģina pilnveidot savas darba vietas, tur kur viņiem jāstrādā. Pilnīgi viss ir citādāk, visa pacientu kustība ir pilnīgi citādāka,” piebilst Aišpure.

    http://www.lsm.lv/lv/raksts/latvija/zinas/moderna-aparatura-jaunas-telpas–talsu-slimniica-priece-gan-arst.a101579/

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 10.32

    Vēstures fakti

    Līdzšinējā Talsu slimnīcas ēka sastāv no vairākām daļām, kuras celtas laika posmā no 1894. līdz 1982. gadam. Pēc ekspertu slēdziena — ēkas nav iespējams atjaunot, to pamati nolietojušies par 80 procentiem. 2009. gadā Talsu slimnīca no lokālas slimnīcas pārtapa par aprūpes slimnīcu ar minimālām ārstēšanas iespējām. Lai izvairītos no tās varbūtējās slēgšanas, tika uzsāktas sarunas ar Ventspils pilsētas domi par Ventspils un Talsu slimnīcu apvienošanu. 2010. gadā nodibināja slimnīcu apvienību — kapitālsabiedrību «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca». Apvienība saņēma Eiropas Savienības Eiropas Reģionālā Attīstības fonda finansējumu viena miljona latu (1, 422 miljoni euro) apmērā. Nekavējoties sākās darbs, lai īstenotu ieceri par jaunas slimnīcas ēkas būvi Talsos. Šim mērķim no Eiropas Savienības fondiem piesaistīja 6,17 miljonus euro, ar līdzfinansējumu piedalījās arī Talsu un Rojas novada pašvaldības. Kopējās projekta izmaksas ir 7,33 miljoni euro. Projektēšanai un būvdarbiem 84,21 procentu finansējuma nodrošināja ES ERAF; 5,79 procentus — valsts budžets, 10 procentus — SIA «Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca», tai skaitā Talsu novada un Rojas novada pašvaldības ieguldījums pamatkapitālā.

    +2
    -9
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 10.08

    Nu,atzīstās,kurš bija tas skaudīgais,kuŗš ielika to mīnusu!Kam vēl nepatīk,ja arī Talsos ir īsta slimnīca?Nav nopelnījuši ārstēties,ja?

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 11.26

    Būtu,zanE,paskatījusies komentu augstāk,tas tur viss jau iekšā,,bet par to Ventspils naudu,no turienes nāk lielākā daļa mūsu pašu Latvijas puses nauda,neprecīzi izteicos.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 28.10.2014. 16.13

    Osta nelīdzēs,ja nebūs gribēšanas līdzekļus izdot cilvēku vajadzībām,bet visu sabāzt savās kabatās.Atceramies kaut vai pasažieru vilcienu afēru – ne pašam ne Sašam kas iznāca,visa Eiropas fondu nauda aizgāja gar degunu!Un kas to noorganizēja?Lembergs bija pie vainas?

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 28.10.2014. 13.11

    ērik, žēl tiešām, ka Talsiem nav savas ostas, kur pašvaldībai ir no uzņēmumiem ienākumi.

    Talsiem jāsāk izbūvēt osta.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > Bet 28.10.2014. 11.06

    ….Ērik….Tu būtu nopelnījis mīnusu arī no manis, jo….kārtējo reizi esi samelojies – pavisam nekrietni samelojies…Tu raksti: – “Praktiski tikai par Ventspils pašvaldības naudu tomēr Talsos uzcelta jauna slimnīca,kas nesen uzsāka darbu.”

    …bet patiesībā:

    UZZIŅAI:

    Jāatgādina, ka 2009.gadā Talsu slimnīca no lokālas slimnīcas pārtapa par aprūpes slimnīcu ar minimālām ārstēšanas iespējām. Daļa darbinieku tika atlaista. Lai izvairītos no iespējamās Talsu slimnīcas slēgšanas, tika uzsāktas sarunas ar Ventspils domi par abu pilsētu slimnīcu apvienošanu. Veiksmīgo sarunu rezultātā Talsu slimnīca tika apvienota ar Ventspils slimnīcu, kurai bija reģionālās daudzprofilu slimnīcas statuss. Šīs izmaiņas bija nepieciešamas gan darbinieku, gan pacientu dēļ. 2010.gadā nodibināta slimnīcu apvienība – kapitālsabiedrība „Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca”.

    Apvienība saņēma ES ERAF finansējumu – vienu miljonu latu (1,422 miljonus eiro). Nekavējoties tika uzsākts darbs pie jaunas slimnīcas ēkas būvniecības ieceres Talsos, šī mērķa sasniegšanai piesaistot ES un valsts budžeta līdzekļus. Pateicoties Ventspils pilsētas domes un slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam, no ES fondiem kopumā izdevās piesaistīt 6,17 miljonus eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības. Kopējās projekta izmaksas ir 7,33 miljoni eiro. /ventspils.lv/

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Bet 28.10.2014. 10.25

    Tur jau ir tas Latvijas medicīnas absurds – ceļam jaunas slimnīcas, iepērkam jaunas iekārtas, tai pat laikā, vecas slimnīcas slēdzam, un nav naudas ne medikamentiem, ne operācijām, ne izmeklēšanām.

    To sauc par līdzekļu izšķērdēšanu, katram pie mājas slimnnīcu neuzcelsi.

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

Lauris Grâvelis 28.10.2014. 09.57

Brigmanis var neprognozēt ilgu mūžu, bet atšķirībā no 11.Saeimas, ir iespējamas arī citas kombinācijas, kurās ZZS nav. Un, iespējams, ir kaut ko daudz vieglāk sarunāt ar RA un NSL nekā apmierināt Lemberga vēlmes. Gan pirms vēlēšanām, gan tagad izskatās, ka ZZS ir iekšējas pretrunas un domstarpības (ko protams uz āru neredz) – ja Lembergs izdomās izjaukt valdību, tad ZZS var pajukt pa vīlēm.

+17
-2
Atbildēt

1

    v_rostins > Lauris Grâvelis 28.10.2014. 12.52

    Nasing spešal!

    gan tagad izskatās, ka ZZS ir iekšējas pretrunas un domstarpības

    ________________

    Drīzāk jau ZRP(v) var izjukt, jo cilvēkus, kuriem tur vēl ir saglabājušās cilvēciskas sejas paliekas, higiēnas prasības var atturēt no Zatļera spitālīgiem.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

dzeris49 28.10.2014. 10.21

Tā fotogrāfija jau izsaka visu.

Lielākā muļķība vispār veidot valdību ar Lemberga ZZS, ja var izveidot valdību bez tās, jebkurš cits variants būtu labāks

Ja jau šantāža un draudi sākās pat tagad, kas būs vēlāk?

+13
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu