Šķēle uz Baltkrieviju devies pēc Roņa uzaicinājuma (papild.) • IR.lv

Šķēle uz Baltkrieviju devies pēc Roņa uzaicinājuma (papild.)

22
Andris Šķēle. Foto: Edijs Pālens, LETA

Oktobra vidū Ronis ar Šķēli Baltkrievijā diskutējuši par valstu divpusējo sadarbību

Bijušais Tautas partijas vadītājs, agrākais premjerministrs Andris Šķēle oktobra vidū devies uz Baltkrieviju pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa ekonomikas padomnieka Aivja Roņa uzaicinājuma, aģentūra LETA noskaidroja prezidenta preses dienestā.

Kā vēsta LETA, komandējumu Ronim piešķīris pašreizējais prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze (ZZS). Savukārt Valsts prezidenta preses padomniece Līga Krapāne Ir.lv informēja, ka Daudze nav šādu komandējumu Šķēlem akceptējis, jo Šķēle nav prezidenta kancelejas darbinieks. 

LETA ziņo, ka komandējuma pieprasījuma un lietderības pamatojums tika skaidrots ar nepieciešamību tikties ar Baltkrievijas amatpersonām, lai runātu par abu valstu ekonomiskās sadarbības aktualitātēm un sadarbību transporta jomā.

“Latviju un Baltkrieviju vieno kopīgi transporta koridori, kas ir nozīmīgi abām valstīm,” skaidroja Ronis, piebilstot, ka komandējuma mērķis bija turpināt sarunas ar Baltkrievijas valdības pārstāvjiem par ekonomisko sadarbību, ko aktīvi šogad ir veicinājuši gan ārlietu, gan satiksmes, gan zemkopības ministri.

“Jau ilgāku laiku Latvijas ostas piedāvā savus pakalpojumus Baltkrievijas ārējās tirdzniecības apkalpošanai. Tieši šobrīd sadarbību ir iespējams paplašināt. Nav noslēpums, ka Latvijas ostas konkurē ar citām Baltijas jūras ostām kravu piesaistē, tādēļ katra iespēja pārrunāt sadarbības jautājumus augstu amatpersonu līmenī ir vērtējama pozitīvi,” norādījis Ronis, kurš Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā apspriežamo jautājumu loku un saturu bija saskaņojis gan ar Ārlietu ministriju, gan Satiksmes ministriju.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Kārlis Eihenbaums apliecināja, ka apspriežamo jautājumu loks ministrijā tika saskaņots visaugstākajā līmenī. Tāpat Ronis ticis informēts par jaunākajām aktualitātēm.

Roni sarunās ar Baltkrievijas amatpersonām pavadīja Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs, savukārt kā konsultants atsevišķu jautājumu izskatīšanā ar Baltkrievijas amatpersonām pēc Roņa uzaicinājuma piedalījās arī Šķēle.

Jau ziņots, ka oktobra vidū Ronis ar Šķēli Baltkrievijā diskutējuši par valstu divpusējo sadarbību, vēstī Baltkrievijas ziņu portāls “BelTA”.

Baltkrievijas premjerministrs Mihails Mjasņikovičs, tiekoties ar Roni un Šķēli, kurš pieteikts kā konsultāciju firmas SIA “Uzņēmumu vadība un konsultācijas” līdzīpašnieks, norādījis, ka Latvijai un Baltkrievijai ir ievērojamas sadarbības perspektīvas.

Tikšanās laikā pārspriesti vairāki temati, tai skaitā panākta vienprātība, ka abu valstu tirdzniecības, ekonomikas, investīciju un loģistikas jomām ir iespējas attīstīties.

(papildināta ar Līgas Krapānes komentāru)

Komentāri (22)

traductrice 27.10.2014. 16.03

Bijušais prezidenta kancelejas vadītājs nosūtīja komandējumā bijušo TP vadītāju pēc bijušā satiksmes ministra lūguma.

+11
0
Atbildēt

1

morgenstern 27.10.2014. 21.40

Lukašenko režīms ir pietiekoši derdzīgs, tomēr sankcijas pret Baltkrieviju ir nesamērīgas salīdzinot ar tām, kas pieņemtas pret agresīvo un vēl nedemokrātiskāko Krieviju.

+1
0
Atbildēt

0

koals 27.10.2014. 17.07

Nu ja tas ir Latvijas ekonomikai izdevigi un sarunas ir par tranzitu,tanzita koridoriem(Ukraina-piemeram),ostu noslogojumu u.t.t.,tad jau neka slikta tur nav.Svarigi,lai tas nebutu kaut kads “sauru grupejumu necaurspidigs biznesa projekts”,bet stradatu uz visu LV.Par Baltkrieviju runajot ,domaju, svarigi,lai taa paliktu prognozejama,kada ta ir daudz lielaka meraa par Krieviju.Nu jaa -riko vinji kopigas militaras macibas,attieksme pret NATO ar negativa-tas gan japatur prataa:),bet nav Baltkrievija,cik atceros,nekad kaut ko meginajusi “ieriebt”un rikojusies zolidi,protams,no taa info, kads pieejams.Vispar jau maz info.Un ko Lukasenko domaa par sadarbibu ar Baltijas valstim,bus cien.IR jasuta savs zurnalists uz”exclusive” ar Batjku:).

+1
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu