Krievijas drauga nāve • IR.lv

Krievijas drauga nāve

94
Traģiski Maskavas lidlaukā bojāgājušais naftas uzņēmuma "Total" vadītājs Kristofers de Maržerī. Foto: AFP/LETA
Aivars Ozoliņš

Maržerī vienīgais no rietumvalstu lielo naftas un gāzes kompāniju vadītājiem skaļi iebilda pret sankcijām pret Krieviju

Eiropas Savienības un ASV sankcijas pret Krieviju ir “netaisnīgas un neproduktīvas”, Francijas naftas koncerna “Total” prezidents Kristofs de Maržerī pirmdien Maskavā teica augstu Krievijas amatpersonu auditorijai, kurā bija arī premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Pēc dažām stundām Maržerī gāja bojā Vnukovas lidostā, kad viņa lidmašīna uzskrēja sniega tīrīšanas mašīnai.

Maržerī vienīgais no rietumvalstu lielo naftas un gāzes kompāniju vadītājiem skaļi iebilda pret sankcijām pret Krieviju. “Vai mēs būvēsim jaunu Berlīnes mūri?” viņš bija retoriski vaicājis intervijā aģentūrai “Reuters” un paziņojis: “Krievija ir partnere, un mums nav jāizšķiež laiks, aizsargājot sevi no kaimiņa.” Diemžēl sevi aizsargāt viņam neizdevās.

Viņa vadībā koncerns “Total” kļuva par vienu no lielākajiem ārvalstu investoriem Krievijā un Krievijas naftas un gāzes kompāniju “Lukoil” un “Novatek” ciešu partneri. Starptautiskos biznesa forumos Maržerī uzsvēra, ka, viņaprāt, tieši bizness esot labākais diplomātiskais vidutājs politisko domstarpību nolīdzināšanai. Arī pirmdien Konsultatīvās padomes par ārvalstu investīcijām Krievijā ikgadējā sēdē, pēc kuras bija devies uz lidostu, viņš atkārtoja, ka esot pret mēģinājumiem Krieviju “izolēt no globālā ekonomiskā un politiskā procesa”.

“Piedzēruša sniega tīrītāja vadītāja un, iespējams, ar piedzērušos gaisa satiksmes kontrolieru līdzdalību nogalināts – sāpīgi krievisks gals cilvēkam, kuru Putins dēvēja par “mūsu valsts patiesu draugu”.” Tā šo traģisko notikumu otrdien komentēja žurnāls “Fortune”.

Pats vainīgs

Tagad dzird, ka sniega šķūrētāja vadītājs varbūt arī neesot bijis piedzēries, vienkārši sniegputenī pazaudējis orientāciju un nav pamanījis lidmašīnu.

Iespējams. Tiesa, par sliktu pieļāvumam, ka notikušais ir tikai traģisks negadījums, paradoksālā kārtā varētu nākt tas, ka šoreiz izpaliek Kremlim pietuvināto mājieni ar sētas mietu par kārtējo ienaidnieku sazvērestību, bez kā tagad parasti neiztiek neviena Krievijas tēlam un interesēm nelabvēlīga notikuma skaidrojums. Krievijas propaganda aizgūtnēm būvē pasaules surogātu, kurā nekas nav tā, kā izskatās, bet ir tā, kā tam jāizskatās no ārējo un iekšējo ienaidnieku aplenkumā esošā Kremļa. Tomēr, pat pieņemot, ka nekas Krievijā nav tā, kā izskatās, šajā reizē varbūt tiešām noticis tikai traģisks negadījums.

Taču Kremļa lojālisti nevar arī atzīt, ka nolaistā infrastruktūra un degradētie darba tikumi, sistēmiskā korupcija, visaptverošs nihilisms un bezatbildības kultūra padarījusi Krieviju par valsti, kurā cilvēka dzīvībai nav vērtības un šādi negadījumi ir likumsakarīgi neizbēgami, nevis nejauši. Īpaši daiļrunīgs arī šoreiz bija par skandalozo parasti dēvētais, taču valdnieku domāšanas veidu labi jūtošais Vladimirs Žirinovskis. Viņš paziņoja: “Vainīgs ir pats mirušais, jo kādēļ viņš lidoja tik vēlu naktī?”

Kad par “separātistiem” dēvētie Krievijas teroristi jūlijā virs Ukrainas teritorijas notrieca Malaizijas aviolīniju lidmašīnu, nogalinot 298 cilvēkus, viņu reakcija bija tieši tāda, kāda tagad Žirinovskim. Pārtvertajās sarunās viens no komandieriem uz padotā atskaiti, ka notriektā bijusi civilā lidmašīna, kurā bijis daudz sieviešu un bērnu, bet no bruņojuma “vispār nekā”, reflektoriski bilda: “Tātad ieveda spiegus.” Tad nolamāja upurus: “Nevajag lidot, tagad iet karš.”

Trešdien laikraksts “Kommersant” ziņoja, ka aviokatastrofu, kurā gāja bojā “Total” prezidents, izmeklēšot tas pats sevišķi svarīgo lietu izmeklētājs, kurš izmeklējis 2010.gada aprīlī pie Smoļenskas notikušo aviokatastrofu, kurā gāja bojā Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un vēl 95 cilvēki. Toreiz no Krievijas izmeklētāju ziņojuma varēja secināt, ka vainīgs bijis Polijas prezidents pats, jo esot devis pilotiem nepareizas pavēles.

Upuri paši vainīgi – tas ir arī Krievijas pašreizējās agresīvi impēriskās politikas vadmotīvs. Pastāvīgi un dažādās variācijās dzirdam no Kremļa un Krievijas ārlietu resora, ka karu Ukrainā izraisījusi Ukraina, kura apdraudot Krieviju un tās “tautiešus”, jo pretojas Krievijas iebrukumam.

Avārijas neizbēgamība

Leģendāri slavena ir Vladimira Putina atbilde uz CNN žurnālista Lerija Kinga jautājumu, kas notika ar atomzemūdeni “Kursk”, kuras katastrofā Barenca jūrā 2000.gadā gāja bojā 118 jūrnieki. “Tā nogrima,” salti smīnēdams, atbildēja neilgi pirms tam par Krievijas prezidentu kļuvušais KGB puspulkvedis.

Atceroties tolaik no Krievijas armijas vadītājiem nākušo melu lavīnu par notikušo, kā arī beigu galā sniegto avārijas skaidrojumu, ka šaušanas mācību laikā zemūdenē sprāgusi torpēda, nākas domāt ne tikai par pašlaik Zviedrijas šērās meklētās zemūdenes apkalpes locekļu iespējamo likteni, kas Kremļa prioritāšu sarakstā ir tikpat zemu kā Ukrainā kritušo Krievijas armijas karavīru dzīvība. (Kā oficiāli zinām no Maskavas, Ukrainā neviens Krievijas karavīrs neesot bijis, bet tie, kuri tur zaudējuši dzīvību, esot turp devušies pavadīt savu atvaļinājumu. Tātad paši vainīgi.)

Nolaistā infrastruktūra, tās apkalpotāju nolaidība un viņu priekšnieku principiālā nevērība pret savējo, kur nu vēl pret “ienaidnieku” drošību rada īpašus apdraudējumus situācijā, kad Krievija sākusi nepieteikto karu pret Rietumiem.

Nav iespējams prognozēt, kurā vietā un kas var uzsprāgt, bet Krievijas propagandas melu telpā nebūs viegli uzreiz saprast, vai šāds sprādziens – pārnestā vai pavisam tiešā nozīmē – ir plānota provokācija un agresija vai tikai kārtējā neizbēgamā avārija morāli un fiziski degradētajā sistēmā. (Taču diezin vai, piemēram, divi Krievijas bumbvedēji un četri iznīcinātāji pērn martā simulēja uzbrukumu Stokholmai vai Krievijas kara lidmašīna otrdien bija ielidojusi Igaunijas gaisa telpā tāpēc, ka “šoferis bija piedzēries”.)

Maržerī traģiskais liktenis ir spēcīgs atgādinājums, ka pašreizējā Krievija ir pat savu “labāko draugu” lielākais ienaidnieks, bet cerības, ka bizness ar agresoru varētu mainīt tā uzvedību, ir ne tikai iluzoras, bet pat dzīvībai bīstamas. Kādu gan vēl auksto dušu vajag tiem, kuri arvien murgo par “biznesa iespējām” Krievijas “neaptveramajos tirgos”, kad pat paša Krievijas valdnieka personisku draudzīgumu baudošs pasaules mēroga uzņēmējs samaksājis par šīm “iespējām” visaugstāko cenu?

Lai cik pašaizliedzīgi draudzīgs Krievijai, “Total” vadītājs savā pēdējā runā pirms bojāejas Maskavā ļoti nepārprotami brīdināja to no “kļūdām” un ieteica “kaut ko darīt”, lai mainītu pašreizējo politiku Ukrainā: “Ja vēlamies turpināmies stabilu ilgtermiņa ārvalstu investīciju plūsmu Krievijā, mums ir jāatjauno stabila un miermīlīga ekonomiskā telpa starp Krieviju un citām valstīm.”

Žirinovskis teiktu – nu, pats vainīgs. Pašreizējie Krievijas vadītāji nav pateicīga auditorija šādiem ieteikumiem.

 

Komentāri (94)

rinķī apkārt 26.10.2014. 09.10

Krievijas drauga nāve. Eiropas Savienības un ASV sankcijas pret Krieviju ir “netaisnīgas un neproduktīvas”,… Kristofs de Maržerī pirmdien Maskavā teica augstu Krievijas amatpersonu auditorijai …Pēc dažām stundām Maržerī gāja bojā Vnukovas lidostā…++++Tas ir grēks, protams, bet, izlasot šo ziņu un pēc tam ieklausoties sevī, es sapratu, ka manā apziņā šis notikums nav rosinājis ne piles skumju, vai līdzjūtības :)

+23
-2
Atbildēt

38

    Ilze > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.52

    Es tak saku, ka, palasot šo lapu un komentārus tajā, man reizēm liekas, ka es lasu kaut kādus, nezinu, nacistu murgus. Ielieciet vārda “krievi” vietā vārdu “ebreji”, iedomājoeties, ka ir 1939. gads un … jums taps skaidrāks, kāpēc notika tas, kas notika. Mani vienmēr pēc daudzo ārkārtīgi agresīvo, naidpilno un naidu kurinošo komentāru izlasīšanas pārņem bailes, ka mēs no vēstures neko neesam mācījušies un kas kuru katru brīdi mēs atkal varam nonākt situācijā, kad cilvēki sāk iznīcināt citus tikai tāpēc vien, ka viņi pieder pie kādas etniskas vai cita veida grupas. Tas, ko veiksmīgi ir izdarījušas nacionālās partijas, ir krievu izcelsmes iedzīvotāju demonizācija.

    Mani pārsteidz arī, ka Drošības policija čuč un pieļauj klaji naidpilnu komentāru ilsgtošu rakstīšanu.

    +3
    -24
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.13

    … manā apziņā šis notikums nav rosinājis ne piles skumju, vai līdzjūtības…

    ————————————————————

    Tātad, ja kāds pret sankcijām un kaut kur atbalsta Krieviju, tas ir pelnījis nāvi?

    Un tev nav žēl ne viņu pašu, ne viņa ģimeni?

    Manuprāt, ar šo komentāru tu esi pārkāpis robežu.

    Kaut kur lasīju vai dzirdēju tādu teicienu – enģelis, kuram parādās putas uz lūpām ( naida dēļ), pārvērša par nelabo.

    Un te te nodemonstrēji tikai boļševikiem raksturīgu ideoloģijas dominanti virs vispārcilvēciskām vērtībām, man tas ir liels pārsteigums līdzīgu komentāru vēl varēja gaidīt no ombrosa – rostina, bet, ne no tevis.

    Turpmāk, tikai, nekad nepiemini, ka tu esi kristietis, tie būs meli.

    +5
    -17
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 11.40

    Izskatās, mēs te runājam dažādās valodās, un viens otru nesaprotam un nesapratīsim, tāpēc nav jēgas turpināt.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 16.06

    v_rostins Ilze

    Лизька, вынь сиску из борща!!!

    Ja par tādu “asprātību” rostins – ombross var saņemt septiņus plusiņus, atliek tikai secināt, ka mums te daudz tā krievu humora raidījuma “Anšlags” cienītāju un Petrosjana fanu, ar att. humora izjūtu.

    Un jūs vēl teiksiet, ka jums nepatīk krievu TV un krievu valoda?

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.52

    R.A. – Izskatās, tu esi sadalījis pasauli “labajos” un “ļaunajos”, visi, kas domā ne tā, kā tu att. uz Krieviju, pieskaitāmi pie “ļaunajiem”, noziedzniekiem, utt, un pelnījuši nāvi, vai, vismaz, par viņu nāvi nav ko pārdzīvot, pēc tavām domām.

    Kas attiecas uz kristietību – izskatās, man, tomēr, par tās jēgu un būtību daudz lielāka izpratne, kā tev, vismaz, īsts kristietis un naids nav savienojami jēdzieni, tik daudz es zinu, tu, izskatās, esi tāds “politkristiestis”, kas savu kristietību atceras tikai tad, kad tā ir politiski izdevīga un nerunā pret taviem politiskiem uzskatiem.

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.44

    Maržerī, tomēr, nebija ne Hitlers, ne Putins, viņš nav vainojams nekādos noziegumos, izņemot to, ka viņam bija savs viedoklis par sankcijām, un viņš bija tāds Francijas Šrēders.

    Diezin vai kāds normāls cilvēks varētu priecāties par viņa nāvi, sevišķi, ja viņš sludina, ka viņš ir kristiestis.

    Es nesludinu, ka esmu kristietis, bet, par viņa nāvi galīgi nepriecājos, un brīnos par tiem, kas var priecāties par nevainīga cilvēka nāvi.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > rinķī apkārt 26.10.2014. 21.21

    Abas grāmatas sen esmu ilasījis, it arī filma Boynti, bet, jūsu argumenti mani absolūti nepārliecina, un savas domas nemainu, pasaule nav melnbalta.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 26.10.2014. 22.19

    RA – pie tā , ka ukraiņu armija ir tik štruntīgi apbruņota ir vainīgi paši ukraiņi . Nevajadzēja tā izzagt savu valsti . Par kaujas sparu piekrītu , tur ukraiņu priekšā var noņemt cepuri .

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 27.10.2014. 08.00

    RA – es nu nebūtu tik pārliecināts , ka Ukrainā kā ar burvju mājienu viss mainījies . Ukrainā ir kā šūpolēs – te vienā pusē, te otrā pusē jautājums par amplitūdu. Un vēl – visas tās brīvprātīgās vienības , kas cīnās Ukrainas pusē ar nekādi baltie jēriņi nav … man čomam transporta kompānija un tur zin pastāstīt visādus brīnumus …

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 26.10.2014. 19.53

    Sala. Robērs Merls

    http://gramataselektroniski.blog.com/2012/02/19/sala-robers-merls/

    Laba arī otra grāmata Malvilas pils,par sabiedrības veidošanos pēc atomkara.

    Sociālās fantastikas žanrā risinātais romāns «Malvilas pils» ir dramatiskiem notikumiem piesātināts darbs. Tā varoņi ir grupa cilvēku, kuri palikuši dzīvi pēc atomkatastrofas. Autors parāda, kā traģiskajā situācijā mainās cilvēku rīcības motīvi, iz­veidojas jauns kopdzīves modelis, par dzīves dominanti kļūst cilvēces un cilvēcības saglabāšana.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > rinķī apkārt 27.10.2014. 12.07

    dzeris49 ….par nevainīga cilvēka nāvi.

    =========

    ak, nabaga reliģiōzais dz49…

    piemirsa, ka “bezgrēcīgs” ir tikai Hristos. pārējie ir “vainīgi” caur iedzimtu grēku.

    Religion Poisons Everything.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 26.10.2014. 22.32

    dzeris49

    Ja par tādu “asprātību” rostins – ombross var saņemt septiņus plusiņus

    ________________

    Tā krievu “prošmandofka” tā aizrāvusies, ka nemana, ka pupu iemērkusi boršķa šķīvī. Ka krievam, tev jau nu vajadzēja tādu teicienu zināt.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 22.26

    klusais Laikam jau ir jārunā par divām Ukrainām. Pirms un pēc maidana. Un vēl – jau kara laikā Ukraina lūdza NATO palīdzību bruņojuma iegādes sakarā, bet palīdzību nesaņēma. Laikam itkā tikai poļi tomēr bija sadūšojušies šo to pārdot… :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Vispār jau kristīgajā ticībā vietu, kurā piedzen visus parādus un, kur tiek dzīvots pēc principa – zobs pret zobu, acs pret aci, uzskata par elli.

    Jēzus Kristus nāca sludināt pavisam citas vērtības.

    Jautājums varētu būt, par kādu vietu latvieši vēlas redzēt Latviju. Jo valdošie principi jau tiks un tiek pielietoti pret visiem, bez izņēmuma. Nav runa par likumiem vai tamlīdzīgiem bez principiem.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 26.10.2014. 14.18

    klusais. Malacis. Es blēņojoties ar spiningu esmu izvicis tikai 0.5 kg līdaciņas un vienreiz ar makšķeri tikpat vieglu zuti:)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 26.10.2014. 13.58

    lno – laba ideja , man čoms pirms 4 dienām savā dzirnavu dīķī izvilka uz dzīvo 10 kg līdaku , teica , ka nekad nebūtu iedomājies , ka tur mājo tādi “kukaiņi ” :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > rinķī apkārt 27.10.2014. 12.09

    klusais..pie tā, ka

    ======

    latvju armija ir tik štruntīgi apbruņota ir vainīgi paši latvji. Nevajadzēja tā izzagt savu valsti .

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > rinķī apkārt 26.10.2014. 21.45

    dzeris49 Maržerī, tomēr, nebija ne Hitlers, ne Putins, viņš nav vainojams nekādos noziegumos, izņemot to,

    _____________________

    Pašiem krieviem ir šai situācijai atbilstošs teiciens –

    Par ko cīnījās, uz to uzrāvās!

    Āmen!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.42

    RA. visu cieņu tev par drosmi! es tieši tā nodomāju, ka Tu par drosmi un to ko jūti, tūlīt dabūsi! turies!

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 22.02

    dzeris49 Pārliecināt jau mums vienam otru neizdodas ” n” gadus :). Labi ,no savas puses vēl tikai viens piemērs. Šodien Rīgas radio klausījos par vēlēšanām Ukrainā. Bija arī reportāža no kara hospitāļa Kijevā, kurā balsoja Austrumukrainas frontē ievainotie karavīri. Mūsu žurnāliste aprunājās ar vienu no ievainotajiem, kurš vienīgais no savas apakšvienības bija palicis dzīvs un nu jau trīs mēnešus ārstē savus savainojumus. Neskatoties uz visu virsnieks ar pilnu optimismu teica, ka dosies atpakaļ uz fronti. Tad lūk, šādu cilvēku nāves ir uz visādu -tur maržerī sirdsapziņām. Viņu gļēvums un mantrausība ir vainojama pie tā, ka ukraiņu armija ir tik nepilnīgi apbruņota, ka nespēj pilnvērtīgi cīnīties ar labi apbruņotajiem krieviem un tādēļ cieš un arī turpmāk cietīs zaudējumus, un gala beigās šie upuri būs bijuši bezjēdzīgi, jo bez NATO tiešas palīdzības, kā tas notieka Dienvidslāvijā, piemēram, ukraiņi vieni paši ar kremliniem galā netiks.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 26.10.2014. 11.17

    rinķī apkārt

    tur jau ir tā lieta, ka vesels cilvēks nekad neliks vārdiņa ” putinists” vietā krievs.

    _____________

    Kā gan vesels cilvēks to darītu, ja 2-3% to, kuri sevi uzskata par krievu, Putinu pat neatbalsta?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    lno > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.49

    dzeris49. Pareizs lēmums. Pasēdi ar makšķeri pie veco dzirnavu dīķa un izvēdini galvu:)

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 26.10.2014. 18.14

    Jo dziļāk notikumos, jo resnāki franči. Nupat krievu HTB slavēja Mardžorī par to, kā aizstāvējis tautu draudzību, kad pat sociķis Olans sācis pārdomāt, vai neatcelt Mistrālu pārdošanu miermīlīgai Krievijai.

    Palieku cerībās, ka priekš viņa ellē kurināmā nepietrūks – ernergobiznesmenis tak dižens.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    Ēriks > rinķī apkārt 26.10.2014. 11.25

    Dzeris tātad ir gara radinieks labajam Karalim no Skalbes ”Kaķīša dzirnaviņām”:

    Šī lēkme viņam bij uznākusi pēc ķēniņienes nāves. Viņš to jau bij aizmirsis un sēroja par visu, ko cilvēki, lopi un zvēri cieta pasaulē. Par varoni, kam krūtīs rūsēja ienaidnieka šķēpa gals, par purva strazdiņu, kas mocījās gana zēna cilpā, un pat par vaguliņu, ko samin uz ceļa nevainīga bērna kājas. Tas bij pavisam, pavisam savāds ķēniņš. Visas sāpes, kas pasaulē gadījās, kā bultas atrada viņa sirdi. Viņš sēdēja salīcis savā krēslā, ar rokām sažņaudzis krūtis. Gan veikli galma dakteri deva viņam padomu apkalt sirdi ar zelta stīpām, tad viņa nedrebēšot tik viegli pretim katrai nopūtai. Bet ķēniņš neklausīja. Viņam bij mīļas nelaimīgo nopūtas, kas maldījās caur laikiem un tālēm. Viņš sildīja tās pie savas sirds kā no­salušus bērnus, kuri spiedās klāt pie viņa krūtīm ar sastingušām rociņām.

    Vai galma ļaudis tādai sirdij deva vaļu? Viņš jau bij izdāvājis pus ķēniņa valsts visādiem bēduļiem. Un vai nelaime tāpēc bij mazinājusies? Visapkārt tāpat krājās nopūtas kā smagas rasas lāses pie miglā nolikušiem zariem, un neviens vējš nevarēja viņas nopurināt.

    Nu, protams,izņemot NA un MNA.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    Bet > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.50

    džeri, bet RA jau nepriecājas par šo ziņu. Viņš vienkārši paliek vienaldzīgs un viss.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > rinķī apkārt 26.10.2014. 17.01

    Nākas arī man pārkāpt dzera noteikto robežu. Neskumšu par cilvēku, kurš sava biznesa interesēs ir pieprasījis manu un man tuvo nāvi arī tad, ja tas izteikts citos vārdos. Un tieši to prasa katrs, kurš iebilst pret centieniem ierobežot Krievijas agresiju. Lai to saprastu, faktu jau sen pietiek.

    Kam vēl jānotiek pēc Gruzijas un Ukrainas,, pēc publicētiem pētījumiem par to, kā panākt, lai ar Latviju varētu darīt, kā ar Gruziju 2008., pēc konferencēm par to, kā pravoslāvu un islama civilizācijas vienosies kopējā kodolkarā pret civilizēto pasauli, pēc svaigākās Puķina runas un vispārējām fanfarām?

    Diemžēl esmu spiests iet pat tālāk kā RA – Puķinismu neuzskatu ne par ko īpašu, bet loģisku Krievijas un krievu vēstures posmu. Kura beigas atkarīgas tikai no tā, vai apkārtējā pasaule spēs Krieviju iznīcināt. Tieši tāpat, kā bija jāiznīcina Lielvācija. Ceru tikai, ka tas notiks (ja vispār notiks) mierīgāk, neļaujot viņiem pašiem izraisīti kārtējo pasaules karu uz ko kursu uzņēmuši nu jau pavisam atklāti.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.24

    Tātad, ja kāds pret sankcijām un kaut kur atbalsta Krieviju, tas ir pelnījis nāvi?

    Un tev nav žēl ne viņu pašu, ne viņa ģimeni?

    ———————

    Gēbelss taču arī bija normāls ģimenes cilvēks, un, visticamāk, nevienu nebija nogalinājis…

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    DD1 > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.27

    > dzeris49

    “Tātad, ja kāds pret sankcijām un kaut kur atbalsta Krieviju, tas ir pelnījis nāvi?”

    Par šerpu paķerts, dzeri49. Man kristietība nav tīkama, tomēr vispārcilvēciskās normas nav svešas un lai arī esmu pret nāvessodiem, jo, ja vēlaties, nāvi uzskatu par Dieva prerogatīvu (bez reliģiskas piederības), tad nenoliedzu, ka priecātos par pēkšņu Putina nāvi.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 17.32

    Dzeri. Ir viens sens stāsts :) 1789. gadā uz angļu fregates Bounty izcēlās dumpis pēc kura kuģa komanda, glābdamās no tiesas, noslēpās Pitkernas salā, sadedzināja salas piekrastē savu kuģi un tā tad arī visus tiltus ar ārpasauli.

    Par šo dēku ir gan filmas uzņemtas, gan grāmata sarakstīta. Autoru piemirsu, bet grāmatu sauc Sala. Šo grāmatu izlasīju agrā bērnībā, bet sižetu neesmu aizmirsis līdz pat šai dienai, jo tas ir ļoti pamācošs sižets :)

    Stāsts ir par Bounty virsnieku, kura neizlēmības, farizejiskās moralizēšanas dēļ Bounty bijusī komanda apkāva viens otru. Virsniekam bija visas iespējas slaktiņu novērst, vajadzēja tikai formulēt savu attieksmi pret acīm redzami briestošo ļaunumu un attiecīgi rīkoties, bet tā vietā viņš izvēlējās farizejiski moralizēt par tuvākā mīlestību utt. Rezultātā – pēc slaktiņa beigām dzīvs palika tika viņš vienīgais un vēl tur dažas iezemiešu sievietes :)

    Šis stāsts ir tāds romantisks piemērs tai skarbajai patiesībai, ka katram cilvēkam reiz pienāk brīdis, kad viņam ir skaidri un gaiši jāformulē sava attieksme pret lietām, pret notikumiem, kuros viņš ir tieši, vai netieši iesaistīts. Visbiežāk tās ir melnbaltas situācijas, kurās ir tikai divas izvēles iespējas. Arī jebkuram cilvēkam, kurš ir tieši vai netieši nonācis saskarsmē ar Krievijas – Ukrainas karu, ir tikai divas izvēles iespējas, kuras patiesības pusē nostāties. Trešās vnk nav. Trešās iespējas meklēšana – tā jau ir liekulīga moralizēšana

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    andrejs > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.31

    Ēriks:Dzeris tātad ir gara radinieks labajam Karalim no Skalbes ”Kaķīša dzirnaviņām”

    ———————–

    Šitais vispār ir izcili. Žetons! Ja nav runa par NA un MNA (oi, Lembergu piemirsu), tad otru tik iejūtīgu, jutīgu un izprotošu cilvēku kā dzeris grūti atrast…

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > rinķī apkārt 26.10.2014. 11.09

    Ilze

    Лизька, вынь сиску из борща!!!

    +15
    0
    Atbildēt

    0

    morgenstern > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.12

    Jā – lidmašīnas apkalpi ir patiesi žēl, ko žēlotāji te pat nepiemin.

    +17
    -1
    Atbildēt

    0

    morgenstern > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.07

    Maržerī, tomēr, nebija ne Hitlers, ne Putins

    —————-

    Diezgan droši var teikt, ka viņš bija 3. pasaules kara kurinātājs. Bet ka viņš nospļāvās uz tūkstošiem Putina agresijas upuru zināmajām un nezināmajām kapavietām – tas ir kā akmenī cirsts!

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 11.10

    Dzeris. Izskatās, tu esi sadalījis pasauli “labajos” un “ļaunajos”, visi, kas domā ne tā, kā tu att. uz Krieviju, pieskaitāmi pie “ļaunajiem”, noziedzniekiem, utt, un pelnījuši nāvi, pēc tavām domām. +++Ukrainas – Krievijas kara kontekstā, kurā es rakstīju šo komentāru – ko tas nozīmē – sadalīt pasauli ” labajos” un “ļaunajos”? :)

    Un, ja vēlreiz par katastrofu un Kristofs de Maržerī bojā eju, tad neliekuļojot, pirmā doma, kura man ienāca prātā, tā tiešām bija, ka Krievijas agresijas kontekstā pret Ukrainu, notikušais nav traģēdija.

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.59

    Ilze. Ielieciet vārda “krievi” vietā vārdu “ebreji”, iedomājoeties, ka ir 1939. gads un …..+++ tur jau ir tā lieta, ka vesels cilvēks nekad neliks vārdiņa ” putinists” vietā krievs. Tā rīkojas Saskaņa Latvijā, kura šo ideoloģisko Kremļa agresiju pret Latviju cenšas uzlikt uz nacionālo nesaskaņu sliedēm.

    +20
    -3
    Atbildēt

    0

    rinķī apkārt > rinķī apkārt 26.10.2014. 10.45

    Dzeris. Manuprāt, ar šo komentāru tu esi pārkāpis robežu. ++++ Par kuru robežu Tu runā? Vai cīņai ar ļaunumu var būt robeža? Šobrīd Austrumukrainā rietumu neizlēmības dēļ bojā iet cilvēki. Ukraina lūdz reālu palīdzību kaut vai ieroču piegādes ziņā, bet šādu maržerī dēļ, vai arī mietpilsonisko vāciešu dēļ, kuri ir nobijušies paši par savu – ne jau drošību, bet labklājību utt, šī palīdzība netiek sniegta, tā drīzāk tiek imitēta.

    Kādēļ tāds dubultstandarts starp notikumiem uz Sīrijas – Turcijas robežas un Krievijas – Ukrainas robežas? Tādēļ, ka Sīrijas robeža nav Krievijas robeža. Ar vien vairāk sāk izskatīties pēc tā, ka vispirms Rietumi Ukrainu iedrošināja uzsākt cīņu ar kremliniem, bet, kad šī cīņa reāli sākās, tad aizmirsa par to un rezultātā bez Krimas ukraiņi būs zaudējusi daļu savu teritoriju Austrumukrainā.

    Bet, kas attiecas par kristietību, tad nevajag šo jēdzienu piesaukt kā saukli, ja par tā patieso saturu Tev ir tikai tāda abstrakta nojauta :)

    +19
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > rinķī apkārt 26.10.2014. 12.20

    dzeris – manuprāt centies izlikties svētāks par Romas pāvestu.

    Man tāpat kā Morgensternam ir patiesi žēl lidmašīnas apkalpi , tas kas ar Maržerī man ir vienaldzīgi … es pat teiktu ka tā ir savā ziņā likteņa ironija …

    Esmu pārliecināts , ja Total nebūtu tik dziļi ielīdis Krievijas ekonomikā , tad nevajadzētu tā laizīt Putina režīmam pakaļu . Nebūtu jālaiza pakaļu , nevajadzētu lidot uz Maskavu un teikt apšaubāmas runas …

    +19
    -1
    Atbildēt

    0

sniega_roze 26.10.2014. 09.44

Nu t.s. galvenais fsbesņiku salidojumā esot teicis, ka nogāzt lidmašīnu ar BUKu varot jatrs muļķis, bet ar sniega mašīnu tur jau vajagot apmācību sistēmā.

+17
0
Atbildēt

3

Fikseris 26.10.2014. 01.24

Pelnīta nāve par fašistiska režīma atbalstīšanu. Un smieklīgākais tas, ka gāja bojā dēļ tieši tā paša fašistiskā režīma degradācijas, kura ikdienā sevi parāda alkoholismā, korupcijā, narkomānu skaitā, un vienkāršā nespējā savu valsti sakārtot.

+22
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu