Durbē sākas ceturtais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika" • IR.lv

Durbē sākas ceturtais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls “Zemlika”

19
Festivāla publicitātes attēls

Uzstāsies Latvijas un ārzemju mūziķi, tiks spēlēta izrāde “Āda”, tirgosies vietējie zemnieki un amatnieki

Piektdien un sestdien, 25.oktobrī, Latvijas mazākajā pilsētā Durbē notiks ceturtais mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls “Zemlika”, raksta aģentūra LETA. Festivāls aptvers vairākas no mākslām – mūziku, teātri, jauno mediju mākslu, vizuālo komunikāciju un kino. 

Galvenokārt bērniem un jauniešiem, bet reizē arī citiem interesentiem būs iespēja piedalīties mūzikas meistardarbnīcās. Festivāla otrajā dienā notiks zemnieku, amatnieku un godprātīgu un videi draudzīgu pārstrādātāju ražojumu tirgus ar Durbes un novada, kā arī tuvējo kaimiņu saimniecībām tā centrā, lai tirgotu un atrādītu gada laikā izaudzēto, darbnīcās un ražotnēs paveikto. 

Festivāla laikā skolas ēdamzālē tiks ierīkots oficiālais festivāla restorāns, kura ēdienkarte tiks veidota, izmantojot lielākoties tikai Durbes novadā izaudzēto, izslaukto, sasieto un citādi saražoto. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šogad festivāla “Zemlika” norises vietas Durbē būs vairākas – Durbes kultūras nams, Ata Kronvalda vēsturiskā skolas ēka, Ata Kronvalda Durbes vidusskola, Durbes muzejs, Durbes luterāņu baznīca un citas. 

No ārzemju māksliniekiem festivālā uzstāsies amerikāņu mūziķa Braiena Paila solo projekts “Ensemble Economique”, kolumbiešu mūziķe Lukrēcija Dalta, Austrālijā dzimušais un patlaban Francijā dzīvojošais bundzinieks Vils Gatrī, Londonas producenta Tima Garata projekts “Moon Zero”, “Graveyard Tapes” no Skotijas, “Magic Island” jeb Emma Černija, Sāra Lipsteita jeb “Noveller” no Ostinas ASV, “Lust For Youth” no Dānijas, “Hedvig Mollestad Trio” no Norvēģijas, Džūlija Kenta no ASV, “Klaus Johann Grobe” no Šveices un “Kamanių Šilelis” no Lietuvas. 

Festivālā uzstāsies arī latviešu mūziķi “Mielavs un pārcēlāji”, dziesminieks Kārlis Kazāks, māksliniece un mūziķe Maija Līcīte ar projektu “Mionia”, folkloras kopa “Saucējas” un folkloras kopa “Kokle”, kas tiek uzskatīta par vienu no vecākajiem folkloras ansambļiem Latvijā. 

25.oktobrī plkst.13 Ata Kronvalda Durbes vidusskolas aktu zālē būs skatāma Ingas Gailes luga “Āda”, bet plkst.14.30 Durbes muzejā norisināsies atvērtā diskusija “Latviešu veļu kults un kapusvētki”. 

Uz koncertiem tiks tirgotas ieejas biļetes, taču visas pārējās minētās norises vietējiem un pilsētas viesiem tiks piedāvātas bez maksas. Pirmie trīs mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāli “Zemlika” Durbē notika iepriekšējo gadu oktobra nogalēs. 

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu