DP priekšnieks Reiniks no 7.novembra dosies izdienas pensijā (papild.) • IR.lv

DP priekšnieks Reiniks no 7.novembra dosies izdienas pensijā (papild.)

42
Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks. Foto: Evija Trifanova, LETA

Lēmumu par atvaļināšanos no dienesta viņš pieņēmis pēc ilgām pārdomām

Drošības policijas (DP) ilggadējais priekšnieks Jānis Reiniks personīgu apsvērumu dēļ nolēmis no 7.novembra doties izdienas pensijā, aģentūru LETA informēja DP.

Reiniks DP priekšnieks bija aptuveni 15 gadus.

“Lēmumu par atvaļināšanos no dienesta pieņēmu pēc ilgām pārdomām. Jau pēc dažiem mēnešiem sāksies Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē, savukārt Ukrainas konflikts ir aktualizējis jaunus drošības izaicinājumus, kas nenoliedzami ietekmē arī Drošības policijas darbu. Tomēr esmu pārliecināts, ka starp Drošības policijas amatpersonām ir kompetenti speciālisti, kuri vairākkārtīgi ir apliecinājuši savu profesionalitāti un zināšanas, novēršot draudus nacionālajai un starptautiskajai drošībai, un ir gatavi vadīt Drošības policijas darbu,” paziņojumā presei norāda Reiniks.

Reiniks paziņojumā pateicas visām DP amatpersonām un iestādes sadarbības partneriem, ar kuriem viņam ir bijusi iespēja daudzu gadu garumā kopā stiprināt Latvijas nacionālo drošību. No plašākiem komentāriem pagaidām viņš atturas. 

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) pirmdien, 27.oktobrī, plāno paziņot kandidātu Drošības policijas (DP) priekšnieka amatam, aģentūrai LETA apliecināja Kozlovskis.

Likums paredz, ka DP priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets. Kozlovskis pastāstīja, ka jau iepriekš izvērtējis iespējamos kandidātus, līdz nonācis līdz vienai amatpersonai, kas būtu cienīga ieņemt šo amatu.

Šis cilvēks ir DP amatpersona un konceptuāli jau piekritis. Ministrs atturējās komentēt, vai šis kandidāts ir viens no pašreizējā DP priekšnieka Jāņa Reinika vietniekiem – Juris Ulmanis vai Juris Leitietis.

Savukārt portāls “Pietiek.com” ziņo, ka Reinika pēctecis varētu būt DP augsta amatpersona, par kuru līdz šim publiski maz zināms – Normunds Mežviets. Mežviets līdz nesenam laikam bijis DP Pretterorisma centra priekšnieka vietnieks. Tomēr šā gada sākumā Mežvieta vadībā DP izveidota jauna pārvalde, kuras kompetencē ir darbības analīze un koordinācija, informē medijs.

Valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) LTV sacīja, ka Reinika atkāpšanās nav saistīta nedz ar iespējamo balsu pirkšanu vēlēšanās, nedz kādiem citiem politiskajiem iemesliem. Reiniks esot ilgstoši atradies atvaļinājumā un jau pirms Saeimas vēlēšanām esot informējis Straujumu, ka apsver atkāpšanos.

Pēc Straujumas teiktā, Reiniks esot sūdzējies par veselības problēmām, tāpēc valdības vadītāja jau kādu laiku zinājusi par viņa vēlmi pamest amatu.

1960.gadā dzimušais Reiniks dienestu Drošības policijā sāka 1995.gada 16.oktobrī kā DP priekšnieka vietnieks. Pēdējos piecpadsmit gadus Reiniks pildīja DP priekšnieka amata pienākumus, kas ir prasījis daudz spēka, enerģijas un veselības.

90.gados pirms nokļūšanas DP viņš strādāja par Rīgas rajona policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku un Ministru kabineta padomnieku iekšlietu jautājumos. 2006.gadā viņš ieguva maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Dienesta gaitā Reiniks ir saņēmis daudzus apbalvojumus, piemēram, otrās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un pirmās šķiras Viestura ordeni. Reiniks ir saņēmis arī vairākus apbalvojumus no ārvalstu partneru dienestiem.

DP priekšnieks ir arī Valsts drošības iestāžu padomes loceklis. Priekšnieku pēc iekšlietu ministra priekšlikuma ieceļ amatā un atbrīvo no amata Ministru kabinets.

DP ir viena no trijām valsts drošības iestādēm. DP pārraudzību īsteno iekšlietu ministrs. DP veic pretizlūkošanas un operatīvās darbības pasākumus, valsts amatpersonu, kā arī ārvalstu pārstāvju apsardzes pasākumus. Tāpat DP ir tiesības izmeklēt kriminālprocesus.

(papildināta ar Riharda Kozlovska un Laimdotas Straujumas viedokļiem)

Komentāri (42)

west 24.10.2014. 18.46

Beidzot !

Tiešām nevar atsūtīt no ASV kādu normālu cilvēku, kuram ir pieeja viņu izlūkošanas datubāzēm par moskaļu apmaksātajām partijām un organizācijām Latvijā ? Par tām pašām, kuras pazīst gandrīz katrs mūsu pirmās klases skolnieks, bet kurām DP neko nevarot padarīt, jo šodien vēders sāp, rokas neklausa un vispār neesot nekādu pierādījumu ?

Tad par ko tauta tam kantorim naudu maksā ?

Moskaļ gandrīz jau savākuši visu mūsu informācijas telpu un to pieķēzījuši ar savu propagandu. Ko vēl vajag, la DP sāktu kustināt savas pakaļas ? Lai sākas pirmie mordoboji tā rezultātā ? Jeb valdību lamājošu tantiņu ķerstīšana internetā ir daudz aizraujošāka nodarbošanās ?

+19
-1
Atbildēt

5

    edge_indran > west 24.10.2014. 19.32

    ———

    Var būt palūgt Viņa Augstības Majestāti Elizabeti, lai atsūta Mr. Bean?

    http://www.soomaaliweyn.net/wp-content/uploads/mr-bean-accepts-islam.jpg

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    Normunds > west 26.10.2014. 18.42

    Viņķeles kundze- seniore.

    =============

    ha ha

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > west 25.10.2014. 13.07

    Betij,ja pareizi atceros, tad tā tantiņa jau rakstīja īstu vēstuli Kalvītim un tā bija Viņķeles kundze- seniore.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    west > west 25.10.2014. 14.04

    betija

    Nav ne jausmas, ko raksta visādi čmeļi un “latvijas valstis”. Sen jau nelasu to troļļu sacerējumus. Labākajā gadījumā viņi spēj nokaitināt tikai dažus šī saita apmeklētājus. Tas arī ir viss viņu kaitniecības rezultāts :)

    “Tantiņas” tvarstīšana bija viena no nožēlojamakajām akcijām DP vēsturē. To daudzi atcerēsies vēl ilgus gadus. Tiešām nožēlojami un ar aizdomām par atkarību no “politiķu” rīkojumiem. Un tas jau vairs nemaz nav smieklīgi.

    Par to, ka šeit oficiāli darbojas partijas un organizācijas, kuras apmaksā tā zeme, kuras mērķis ir iznīcināt latviešu valsti – par to nevienai drošības organizācijai nekādas daļas nav, spriežot pēc rezultātiem. Un tas jau ir vēl mazāk smieklīgi.

    Ka jau parasti – vienīgā cerība uz ASV. Tieši tāpat kā uz visu, kas saitīts ar mūsu drošību. Diemžēl..

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    betijacelmale > west 24.10.2014. 22.02

    Nē, nu kādu interneta tantiņu ķerstīšana? Pat iepazīstoties ar Ločmeļa un “mūsu valsts” spilgtāko izpausmju izlasi, DP neatrod tur neko nosodāmu, par ko arī ziņo atbildes vēstulē.:(

    Bet bija taču viena reāla “tantiņa” no Rēzeknes, kura vēstuli Kalvītim uzrakstīja, un tad, saskatot tur reālu apdraudējumu valsts drošībai, pie tās ciemos DP puiši ieradās, pat lieta bija uzsākta:(

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

Optiskais Tēmeklis 24.10.2014. 18.06

Hm, kādēļ tieši 7. novembrī ies pensijā? Vecie boļševiki aiz prieka svinēs Reinika aiziešanu vienlaikus ar sarkanā oktobra/komuņāgu apvērsuma gadadienu, jeb Reiniks pats — kopā ar viņiem? :)

+12
-3
Atbildēt

0

betijacelmale 24.10.2014. 17.51

Nu, jā. Tikko sāk pēc sviluma ost, tā jātinas lapās. Man ir negatīvs viedoklis par Reinika darbību DD.

Interesanti, ko iecels vietā?

Laikam jau sliktāk nebūs, vai tomēr var būt vēl sliktāk?

+10
-4
Atbildēt

4

    aivars15 > betijacelmale 24.10.2014. 19.48

    Betija, kur un kas Reinikam svilst? Padalies ar informāciju, lūdzu!

    Vai arī paskaidro, kāpēc Tu no brīva prāta, bez iemesla, melo? Patīk?

    +4
    -12
    Atbildēt

    0

    betijacelmale > betijacelmale 24.10.2014. 21.51

    J.Biotop, es arī, tieši tāpat – esmu apdauzīta optimiste un nekādi dzīves triecieni nespēj to manu parliecību lauzt:)

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    betijacelmale > betijacelmale 24.10.2014. 21.02

    15.aivar, svilst ne tikai Reinikam. Kaut gan viņam, droši vien, ieņemāma amata dēļ, tā sviluma smaka ir skaidrāk jūtama.

    Acīmredzot neesi manījis, ja uzdodi jautājumu, ka pasaule un starpvalstu attiecības (atklatās un slēptās) ir kļuvušas daudz komplicētākas un draudīgākās kopš tā brīža, kad pirms 15 gadiem Reiniks ir kļuvis par DD šefu, arī apdraudējumi mūsu valstij.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > betijacelmale 24.10.2014. 18.48

    Dzirdot, ka kaut kas ir tik slikti, ka sliktāk vairs nevar, vienmēr mierinu – „var gan būt sliktāk, pat daudz sliktāk”. Optimists kā nekā.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu