Miris leģendārais "The Washington Post" redaktors Bens Bredlijs • IR.lv

Miris leģendārais “The Washington Post” redaktors Bens Bredlijs

24
Leģendārais laikraksta "The Washington Post" bijušais redaktors Bens Bredlijs, kurš savulaik pārraudzīja Votergeitas skandāla atspoguļošanu laikraksta slejās. Foto: AFP/LETA

Bredlijs savulaik pārraudzīja Votergeitas skandāla atspoguļošanu laikraksta slejās

Otrdien 93 gadu vecumā miris leģendārais laikraksta “The Washington Post” bijušais redaktors Bens Bredlijs, kurš pārraudzīja Votergeitas skandāla atspoguļošanu laikraksta slejās.

Paziņojot par Bredlija nāvi, “The Washington Post” tīmekļa vietnē bijušais redaktors cildināts par izdevuma izveidošanu par vienu no pasaules vadošajiem laikrakstiem, vēsta LETA/AFP.

“Bens Bredlijs bija labākais sava laika amerikāņu redaktors un viņam bija vislielākā ietekme uz šo laikrakstu,” norādīja “The Washington Post” izdevējs un Bredlija priekšnieks Donalds E. Greiems.

Bredlijs mira dabīgā nāvē savās mājās Vašingtonā.

Votergeitas skandālu aizsāka divi laikraksta “Washington Post” žurnālisti Bobs Vudvords un Karls Bernšteins, kuriem Bredlijs uzticēja izmeklēt un atspoguļot 1972.gada jūnijā notikušo ielaušanos Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas galvenajā ēkā Votergeitas kompleksā Vašingtonā.

Pateicoties avotam ASV Federālajā izmeklēšanas birojā, žurnālisti publicēja vairākus rakstus par ASV prezidenta Ričarda Niksona administrācijas saistību ar šo laupīšanu.

Skandāls un Baltā nama mēģinājumi to noslēpt galu galā noveda pie tā, ka Niksons kļuva par pirmo un līdz šim vienīgo ASV prezidentu, kuram nācies atkāpties no amata.

Par Votergeitas skandāla atspoguļošanu “Washington Post” saņēma prestižo Pulicera balvu.

Bredlijs vadīja laikrakstu 23 gadus no 1968.gada līdz 1991.gadam.

 

Komentāri (24)

valdemir 22.10.2014. 14.20

Avīze ” The Washington Post ” Latvijā ir ārkārtīgi populāra, vēl lasītāka par žurnālu ” Ir “. Īpaši mūsu valsts iedzīvotāji to bija iecienījuši laika posmā no 1968. līdz 1991. gadam, kad par redaktoru tur strādāja, nu jau mums par leģendu kļuvušais, Bens Bredlijs. Varbūt nebūtu lieki Kultūras ministrijai uzdot Milleram uzcept kādu mūziklu?

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu