Trešdien Rīgas Domā skanēs garīgie dziedājumi • IR.lv

Trešdien Rīgas Domā skanēs garīgie dziedājumi

34
Francijas koris Musicatreize. Publicitātes foto

Eiropas vadošo koru nedēļas noslēguma koncerts. Latvijas radio koris, Francijas koris “Musicatreize”  un “Sinfonietta Rīga”

Eiropas vadošo koru nedēļas izskaņā 22. oktobrī plkst. 19 Rīgas Domā Latvijas Radio kora, Francijas kora “Musicatreize”  un “Sinfonietta Rīga” atskaņojumā seno reliģisko Bizantijas dziedājumi sastapsies ar mūslaiku kormūziku. Būs divi pasaules pirmatskaņojumi – Andreja Selicka jaundarbs korim un vecticībnieku priesterim “Paradisus vocis” un katalāņu komponista Bernata Vivankosa jaundarbs”O Virgo Splendens” . Diriģenti – Sigvards Kļava un Rolands Erabedjans. 

Andreja Selicka darbs uzrakstīts pēc bizantiešu dziedājumu izpētes brauciena uz Turcijas un Grieķijas senākajiem reliģiskajiem tempļiem un klosteriem. Jaundarbu “O Virgo Splendens” uzrakstījis arī Montserratas klosterī skolotais katalāņu komponists Bernata Vivankosa.

Vidusjūras mūzikas izcilie interpreti no Marseļas – vokālais ansamblis “Musicatreize” – izpildīs mītiskuma un putnu dziesmas mīlošā Fransuā Bernāra Maša skaņdarbus un libāniešu komponista Zada Multaka, kurš ceļ gaismā izmirstošas civilizācijas un kultūras, kompozīcijas. Ērika Ešenvalda “Debess Litānijā” Latvijas Radio koris un “Musicatreize” vienosies kopīgā muzikālā lūgšanā. Skanēs arī Pētera Vaska skaņdarbs “Fruit of Silence” (”Klusuma augļi”) stīgu orķestra versijas pirmatskaņojumu.

Vairāk informācijas mājas lapā

Biļetes cena 10 eiro.  Biļetes uz koncertu nopērkamas www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (34)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu