LU Botāniskajā dārzā skatāma izstāde "Itālijas garšas" • IR.lv

LU Botāniskajā dārzā skatāma izstāde “Itālijas garšas”

28

Līdz 23.novembrim. Augi, ēdienu receptes un iedvesmojošas grāmatas par Itāliju

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā, Rīgā, Kandavas ielā 2, no trešdienas, 22.oktobra, līdz 23.novembrim skatāma izstāde “Itālijas garšas”: augi, ēdienu receptes un iedvesmojošas grāmatas, raksta aģentūra LETA. 

Izstāde notiek itāļu valodas nedēļas laikā, kas visā pasaulē tiek atzīmēta jau 14 gadus. Šis pasākums citas tautas iepazīstina ar itāļu valodu, tradīcijām, vēsturi, kultūru un sasniegumiem. Izstādē apskatāmi augi, kas Itālijas teritorijā izmantoti ēdienu gatavošanā tuvākā un tālākā pagātnē, kā arī mūsdienās. Apmeklētāji varēs iepazīt arī dažādu ēdienu receptes, pat tādas, kuras izmantotas Leonardo da Vinči virtuvē, kā arī viņa mūsdienīgos ieteikumus labas virtuves aprīkošanai. 

Sestdien, 25.oktobrī, Palmu mājā tiek piedāvāta īpaša programma “Itāļu sestdiena botāniskajā dārzā”, kurā būs iespējams baudīt itālisku noskaņu un iegūt balvas. Plkst.12 notiks izstādes “Itālijas garšas” atklāšana, kurā piedalīsies LU Botāniskā dārza un Dantes Aligjēri biedrības pārstāvji, bet no plkst.12.30 līdz 14.30 visi aicināti uz radošām nodarbēm “Bambino in giardino”: grima, itāļu pasaku, aplikāciju, grāmatzīmju un augu darbnīcās varēs darboties gan bērni, gan pieaugušie. Darbnīcas vadīs Botāniskā dārza draugu biedrības, Dantes Aligjēri biedrības un Ikšķiles radošās izglītības centra “Rasas krāsas” pārstāvji. Visu pasākuma laiku būs iespēja iegādāties grāmatas par itāļu ēdieniem un garšaugiem, kā arī degustēt un iegādāties itāļu produktus. 

Vairāk informācijas Botāniskā dārza mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu