"Xcelsior" izstāžu zālē skatāma Vitra dizaina muzeja izstāde "Slēptie varoņi" • IR.lv

“Xcelsior” izstāžu zālē skatāma Vitra dizaina muzeja izstāde “Slēptie varoņi”

22
Skats no izstādes. Foto Mārtiņš Otto, no "Rīga 2014" mājas lapas

 36 lietas, kas atvieglo ikdienu

Arhitektūras un dizaina studijas “Xcelsior” izstāžu zālē, Rīgā, Raņķa dambī 1, būs skatāma Vitra dizaina muzeja izstāde “Slēptie varoņi”, raksta aģentūra LETA. Izstāde stāstīs par 36 ikdienišķām lietām, kas teju ik mirkli atrodas mūsu tuvumā un kuru klātbūtni bieži vien nepamanām, tomēr tās būtiski atvieglo ikdienu. 

Ikdienišķu lietu par “slēpto varoni” padara tas, ka tā tapusi no veiksmīgas, viegli saprotamas idejas. Tā ir saražota miljardos eksemplāru un ir neaizstājama ikdienas dzīvē. Industriālie priekšmeti iemieso modernisma ideālus, kas joprojām ir aktuāli, – materiāla ekonomija, funkcionalitāte, ilgmūžība. Ar šo ekspozīciju Vitra dizaina muzejs parādīs izgudrošanas vēsturi, tehniskos nosacījumus plaša patēriņa produkcijas izgatavošanai, priekšmetu modeļu daudzveidību, kā arī estētiku, kas nepārtraukti veicina mākslinieku un dizaineru darbu. I

zstādē būs tuvāk iepazīstami tādi ikdienā mums līdzās pastāvoši un ierasti, taču nereti piemirsti dizaina objekti kā papīra saspraude, zīmulis, korķu viļķis, kvēlspuldze, drēbju pakaramais, skārdene, mazuļu knupītis, burbuļplēve, ausu aizbāžņi, rāvējslēdzējs, tējas paciņas, svītru kods un daudzi citi mūsdienu un aizgājušo gadsimtu izgudrojumi. Izstādes iekārtojuma dizainu veidojis Dīters Tīls, bet grafikas dizainu – Torstens Romanus.

Vairāk informācijas “Rīga 2014” mājas lapā

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu