Pirmdien Smiļģa muzejā notiks teatrālas pastaigas "Šekspīrs pie Smiļģa" • IR.lv

Pirmdien Smiļģa muzejā notiks teatrālas pastaigas “Šekspīrs pie Smiļģa”

25
Pastaigas "Šekspīrs pie Smiļģa" idejas autors Jānis Siliņš. Foto Ģirts Ozoliņš, F64

Pastaigas norisināsies plkst.12 un 18

Pirmdien, 20.oktobrī Eduarda Smiļģa Teātra muzejā notiks teātra pastaigas “Šekspīrs pie Smiļģa”, raksta aģentūra LETA . 

Teātra pastaiga “Šekspīrs pie Smiļģa” ir iestudējums, kurā šī diskusija notiek no šodienas skatpunkta. Interpretācijas un variācijas par Šekspīra darbiem “Spītnieces savaldīšana”, “Liela brēka, maza vilna”, “Romeo un Džuljeta”, “Karalis Līrs un “Jūlijs Cēzars” Smiļģa mājās veidosies kā nepiespiesta pastaiga no telpas uz telpu, kurās, Smiļģa idejas, balss un auras ieskauti, Šekspīra varoņi atklās savu traģēdiju patiesos iemeslus. Viss būtu skaisti, pacilājoši un klasiski, ja vien sprunguļus Šekspīra un Smiļģa tandēma spieķos nemestu divi Smiļģa paziņas – kultūras pazinēja un kultūras darbinieks jeb blēžu tandēms Dzērvene ar Ķīseli, kuru interpretācija par notiekošo raisīs gan smaidu, gan liks aizdomāties, kur tad ir un vai vispār pastāv iepriekš minētā sarkanā līnija. 

Iestudējuma idejas autors ir Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) profesors Jānis Siliņš, iestudējuma režisori – LKA Teātra mākslas maģistra studiju programmas otrā kursa studenti Aija Treija, Dace Kravale, Antra Leite, Intars Rešetins, Kārlis Anitens. Lomās iejutīsies Lidija Pupure, Āris Rozentāls, Dana Lāce, Ance Muižniece, Antra Leite, Aija Treija, Romāns Bargais, Niklāvs Kurpnieks, Igors Šelegovskis un Emīls Krūmiņš. 

Pastaigas norisināsies plkst.12 un 18. To apmeklējums maksās trīs eiro, bet skolēniem un studentiem ieeja būs uz pusi lētāka. Pasākumam vēlams iepriekš pieteikties pa tālruni 67 611 893.

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu