Netālu no dzīvojamajām mājām Ogres upei nogruvis krasts • IR.lv

Netālu no dzīvojamajām mājām Ogres upei nogruvis krasts

25
Stipro lietavu dēļ Ogrē pārplūdusi Urgas upīte, tādējādi applūdusi Pureņu un Urgas iela, kur ūdens līmenis pārsniedzis 50 centimetru. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pilsētā ierobežota satiksme, situācija ir kritiska

Plūdu dēļ Ogres upē nogruvis krasts, aģentūru LETA informēja Ogres novada domes priekšsēdētājs Artūrs Mangulis. Situācija ir diezgan draudīga, netālu atrodas iedzīvotāju mājas.

Mangulis uzsver, ka tiklīdz plūdi beigsies būs nepieciešams stiprināt upes krastus.

Pašvaldības preses sekretāre Baiba Trumekalne informēja, ka Jāņa Čakstes prospektā ierobežota satiksme, jo Ogres upe skalojas uz braucamās daļas. Pirmdien Ogres upē novērotas svārstības par aptuveni 10 centimetriem, bet Urgas upē – par pieciem centimetriem.

Arī Ogres novada Mazozolu pagastā nogruvis krasts. No notikuma vietas aptuveni 20 metru attālumā atrodas dzīvojamā māja, arī tur situācija ir kritiska.

Vēl joprojām nav aprēķināti visi izdevumi, kas saistīti ar plūdiem Ogrē. To plānots izdarīt līdz trešdienai, kad paredzēta domes sēde.

Mangulis atzīst, ka pagājušā gada beigās esot noslēgts līgums ar kādu novada iedzīvotāju par regulāri applūstoša īpašuma atpirkšanu. Tagad ir saņemts vēl viens šāds pieprasījums, taču, lai to izvērtētu un noslēgtu līgumu, ir nepieciešams laiks. Pašvaldība iepriekš bija noteikusi savu cenu, savukārt iedzīvotājs nav bijis ar to apmierināts, tāpēc līgums netika noslēgts.

Ogres novada domes priekšsēdētājs atzīst, ka pašvaldība neļauj īpašumus celt pārāk tuvu pie upēm, jo pastāv iespēja, ka tās var pārplūst. Tāpēc ir reizes, kad iedzīvotājiem viņu izvēlētie zemes gabali netiek pārdoti. Taču viņš uzsver, ka iedzīvotāji tik un tā kaut kādā veidā iegūst īpašumus, kuri plūdu laikā applūst.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu