VIDEO: Krievijas TV parāda, kā kaujinieki Doņeckā šauj no dzīvojamās mājas • IR.lv

VIDEO: Krievijas TV parāda, kā kaujinieki Doņeckā šauj no dzīvojamās mājas

27
Foto no Pirmā kanāla video.

Ukrainas armija: kaujinieki turpina pārkāpt pamieru

Viens no Kremļa ruporiem – Pirmais kanāls – savā reportāžā no Doņeckas rāda, kā prokrieviskie kaujinieki apšauda Ukrainas karavīrus no dzīvojamās mājas, mainot tajā pozīcijas, ziņo Ukrainas aģentūra UNIAN. Turklāt, kā vēsta medijs, samelojot, ka Ukrainas armija šauj ar „Grad” pretraķešu ierīci, cerot, ka skatītāji nespēs atšķirt šāvienu no sprādziena.

Pirmā kanāla reportāžā žurnālists „viesojas” pie tā saucamās Doņeckas tautas republikas kaujiniekiem, kuri izvietojušies kādā dzīvojamā namā un šauj uz Doņeckas lidostu, kur jau vairākas dienas atrodas Ukrainas armijas karavīri.

„Stāvu augstāk virs mums patlaban darbojas automātiskais granātmetējs, kas šauj lidostas virzienā. Tur ir aktivizējusies Ukrainas armija,” vēsta reportieris.

Žurnālists nolemj kopā ar kaujiniekiem pamest ēku, baidoties no atbildes uguns. Turklāt vēl sižeta sākumā žurnālists šajā namā, no kura notiek kaujinieku šaudīšanās, pārsteigts satiek iedzīvotāju un brīnās, vai viņai te nav bail. Sieviete atbild, ka nekur projām nebraukšot.

Žurnālists nesatricināmi komentē, ka automātiskais granātmetējs atkal mainīs savu atrašanās vietu, jo, visticamāk, „atlidos atbilde”. Kadri reportāžā mainās, un reportieris jau atrodas uz kāpņu laukumiņa, pievēršot skatītāju uzmanību skaņām, kas nāk no ārpuses. „Strādā pa perimetru pie mūsu mājas. Tur tagad darbojas „Grad”,” saka žurnālists, apgalvojot, ka it kā Ukrainas armijas karavīri sākuši šaut uz dzīvojamo namu.

Kā vēsta portāls, noskatoties video, kļūst skaidrs, ka skaņa tiešām atgādina „Grad” šaušanu, taču šaušanai neseko sprādziens. Acīmredzot šī ierīce darbojas tuvu pie nama, kurā atrodas kaujinieki, tas ir, šaušanu veic tieši teroristi, nevis Ukrainas karavīri, norāda portāls.

Artilērijas apšaudē Doņeckā trešdien gājuši bojā vismaz desmit civiliedzīvotāji, paziņojušas Ukrainas vietējās varasiestādes. Seši cilvēki gāja bojā un viens tika ievainots, kad šāviņš trāpīja autobusam. Vēl četri cilvēki zaudēja dzīvību un astoņi tika ievainoti, šāviņam eksplodējot netālu no kādas skolas, ziņo LETA.

Kijevas ieceltā pilsētas administrācija abos uzbrukumos vaino prokremliskos kaujiniekus, bet to līderis savukārt paziņojis, ka atbildīga ir Ukrainas armija, ziņoja Krievijas aģentūras.

Doņeckā 1.oktobrī sākās skolu mācību gads, kas 1.septembrī tika atlikts uz mēnesi intensīvo kauju dēļ. Kaut arī 5.septembrī tika pasludināts pamiers, teju katru dienu pie Doņeckas notiek apšaudes.

Ukrainas armija trešdien paziņoja, ka kaujinieki turpina pārkāpt pamieru, uzbrūkot valdības spēkiem Doņeckas lidostā.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu