Ukrainā cietušajiem savāc vairāk nekā 8000 eiro • IR.lv

Ukrainā cietušajiem savāc vairāk nekā 8000 eiro

28
Klase Doņeckas vidusskolā pēc artilērijas apšaudes trešdien. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonds aicina ziedot un palīdzēt

Latvijas iedzīvotāji ir bijuši atsaucīgi un pašlaik Ukrainas konfliktā cietušo atbalstam ir savākti jau vairāk kā 8000 eiro, Ir.lv informē Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš. Tas ļaus palīdzēt vismaz trim pacientiem.

Lai arī oficiāli Austrumukrainā ir deklarēts pamiers, uzbrukumi turpinās, liecina pēdējo nedēļu notikumi. Katru dienu slimnīcās nonāk vairāki desmiti ievainoto un kritušo. Trešdien artilērija apšaudīja Doņecku, kur gājuši bojā vismaz desmit civiliedzīvotāji, paziņojušas Ukrainas vietējās varasiestādes. Seši cilvēki gāja bojā un viens tika ievainots, kad šāviņš trāpīja autobusam. Vēl četri cilvēki zaudēja dzīvību un astoņi tika ievainoti, šāviņam eksplodējot netālu no kādas skolas.

Vēl lielāks skaits ir bēgļu, turklāt tuvojas ziema un situācija ar katru dienu pasliktinās.

Putniņš atzinīgi vērtē, ka 30.septembrī Ministru kabinets vienojās piešķirt 30 000 eiro desmit karadarbībā Ukrainā cietušo personu ārstēšanai Latvijā. Līdz šim Latvija ir nodrošinājusi desmit Ukrainas protestu laikā cietušo ārstēšanu Latvijas ārstniecības iestādēs, kā arī cietušo un viņu pavadošo personu nogādāšanu uz Latviju un atpakaļ.

Ar saviem ziedojumiem mēs varam sniegt reālu palīdzību Ukrainā ievainoto civiliedzīvotāju un militārpersonu ārstēšanai un rehabilitācijai Latvijas ārstniecības iestādēs, saka Putniņš. Savukārt Latvijas ārstiem tiks nodrošināta iespēja doties darbā uz Ukrainas slimnīcām palīgā smagi ievainoto ārstēšanā.

Ir nodibināts Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonds, kas nodrošinās palīdzības procesu, koordinējot pacientu nokļūšanu Latvijā, ārstniecību un rehabilitāciju, kā arī organizējot Latvijas ārstu došanos uz Ukrainu.

Projektu īsteno organizācija “Ziedot.lv” un Ukrainas konfliktā cietušo atbalsta fonds. Fonda dibinātāji ir Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis un Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Renārs Putniņš. Par fonda valdes priekšsēdētāju iecelta ārste, Latvijas Ukraiņu kongresa pārstāve Jana Streļeca. Valdē darbojas arī nodokļu konsultante Māra Niedra un Latvijas Ķirurgu asociācijas prezidents Haralds Plaudis.

Saite uz ziedošanas lapu portālā ziedot.lv. Ziedot var arī, zvanot uz labdarības tālruni 90067003 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu