Pieci Latvijas inovatīvi projekti iekļūst Austrumeiropas ideju topā • IR.lv

Pieci Latvijas inovatīvi projekti iekļūst Austrumeiropas ideju topā

1
"Infogr.am" autori Uldis Leiterts (no labās), Alise Semjonova un Raimonds Kaže. Foto: Kaspars Krafts, F64

Šie cilvēki spējuši radīt inovatīvākās pilsonisko sabiedrību iedvesmojošas idejas

Piecu inovatīvu projektu autorus no Latvijas savā 100 Austrumeiropas gaišāko prātu un ideju topā iekļāvusi poļu intelektuālās domas kultūras izdevniecība “Respublika”, vēsta portāls „Delfi.lv”.

No Latvijas prestižajā sarakstā iekļauta žurnāliste Inga Sprinģe par pētnieciskās žurnālistikas centra “Re: Baltica” izveidi, viens no portāla “Manabalss” dibinātājiem Kristofs Blaus, tehnoloģiju “start-up” idejas “infogr.am” autori Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova, Latvijas IT klastera izpilddirektore Lilita Sparāne un biotehnoloģiju uzņēmuma “Conelum” izpilddirektors Antons Adamovičs.

“Respublika” sarakstu radījusi, sadarbojoties ar interneta gigantu “Google”, ietekmīgo britu laikrakstu “Financial Times” un Polijas žurnālu “Visegrad Insight”.

Sarakstā iekļauti tie cilvēki, kuri spējuši radīt inovatīvākās pilsonisko sabiedrību iedvesmojošas idejas, kas, izmantojot jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas, sabiedrībā rada pozitīvas pārmaiņu vēsmas.

Bez Latvijas pārstāvjiem 100 gaišāko prātu sarakstā visvairāk iekļauti Polijas pilsoņi, bet ir arī no Slovākijas, Čehijas, Ungārijas, Bulgārijas, Ukrainas un citām valstīm. No Igaunijas izvēlēti pieci pārstāvji, no Lietuvas – četri.

Oficiāli topa rezultāti tikšot paziņoti ceturtdien, 2.oktobrī, Polijas pilsētā Sopotā Eiropiešu jauno ideju foruma laikā.

 

Komentāri (1)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu