Ceturtdien Kino muzejā filmu programma par patēriņa kultūru padomju laikā • IR.lv

Ceturtdien Kino muzejā filmu programma par patēriņa kultūru padomju laikā

6
Publicitātes attēls. Foto no Rīgas Kino muzeja mājas lapas

Kā mainījās patēriņa kultūra un ieradumi dažādās padomju laika desmitgadēs

Ceturtdien, 2.oktobrī plkst.18.30 Rīgas Kino muzejā notiks cikla “Diagnoze – kino” seanss, kurā sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju un laikmetīgās mākslas centru “kim?” tiks rādīta kinostudijā uzņemta kinožurnālu sižetu programma ar nosaukumu “Uzpildīšanās pietura”, raksta aģentūra LETA. 

Programmā “Uzpildīšanās pietura” mēģināts palūkoties, kā mainījās patēriņa kultūra un ieradumi dažādās padomju laika desmitgadēs. Programmā parādīts, kādas preces pievilināja pircējus, un kādas ir ikdienā lietoto produktu komplektu variācijas. Pirms filmu skates programmas autores Viktorijas Ekstas komentārs. 

Laikmetīgais mākslas centrs “kim?” kopā ar pētnieci Ekstu izveidojis vairākas kinožurnālu sižetu programmas par dažādām tēmām, kas kā laika mašīna piedāvā doties audiovizuālā ceļojumā nesenā pagātnē. Katra programma veltīta dažādiem ikdienas dzīves aspektiem un sabiedrības kopējām atmiņām par to, kas un kā, laikam ritot, mainījies – kā mainījās ikdienā lietotie produkti, jēdzieni un pazīstamas lietas un vietas. 

“Diagnoze – kino” ir latviešu kino seansu programma ar dokumentālu ievirzi, kurā var iepazīties ar dažādu žanru filmām, laikmetu liecībām kinožurnālos un aktuālu tēmu interpretācijām. 

Ieeja būs bez maksas. 

Vairāk informācijas muzeja mājas lapā

Komentāri (6)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu