Sākas filmu festivāls "2Annas" • IR.lv

Sākas filmu festivāls “2Annas”

35
Kadrs no filmas "Doktora Kalgiari kabinets". Ar šīs filmas seansu piektdien tiks atklāts festivāls "2Annas"

Līdz 26.oktobrim “Splendid Palace”, “K.Suns”, Kaņepes Kultūras centrā un citviet 47 filmu seansi un citi notikumi

Piektdien, 17.oktobrī plkst.18 kinoteātrī “Splendid Palace” ar Roberta Vīnes vācu ekspresionisma kinofilmas seansu “Doktora Kalgiari kabinets” tiks atklāts ilggadējais filmu festivāls “2Annas”, raksta aģentūra LETA. Filmas seansu papildinās tam īpaši sarakstīta Initas Jansones mūzika, ko izpildīs akordeoniste Marita Bērziņa, vibrafonists Jānis Fedotovs un pianiste Jansone. Filmu festivāls “2Annas”, kas no šodienas līdz 26.oktobrim norisināsies kinoteātrī “Splendid Palace”, kinoteātrī “K.Suns”, Kaņepes Kultūras centrā un citviet, skatītājiem piedāvās 47 filmu seansus un vairākus citus notikumus. 

Šogad festivāla rīkotāji dāvās skatītājiem iespēju pārkāpt robežas. “Mūsdienu pasauli definē tās robežas un attīsta to pārkāpšana, tāpēc šogad festivāls lūkojas uz ētikas, politikas, māksliniecisko tradīciju un privātās telpas robežu pārkāpšanu kino,” par festivāla tematiku “Robežpārkāpēji” stāsta programmu direktore Anna Veilande-Kustikova. “Robežu pārkāpšanas tēma festivālā tiks apskatīta gan Latvijas kinematogrāfa vēsturiskajā griezumā, gan mūsdienu kino tēmu un formas atklājošās skatēs. Vēlamies pārkāpt robežas filmu skatēs, atlasot tādas īsfilmas, kas pārkāpj tēmu, tabu, pieradumu un žanru robežas,” stāsta Veilande-Kustikova. 

Festivālā iesniegts rekordliels filmu skaits, sasniedzot gandrīz 1500 filmu apjomu. Pirmo gadu ietverta arī pilnmetrāžas filmu sadaļa, kurā konkursa kārtībā saņemtas 170 filmas. No iesniegtajām filmām atlasītas 47. Festivāla “2Annas” laikā būs ne vien filmu seansi, bet arī citi īpaši notikumi, piemēram, festivāla atklāšanas filma ar dzīvo mūziku, kas ir sacerēta īpaši šim notikumam, ”Still Moving” – komiksu izstāde un animācijas darbu skate sadarbībā ar “Kuš!”, brāļu Raita un Laura Ābeles jaunākā īsfilma ”Kastrāts kuilis”, kuras pirmizrāde “Splendid Palace” gaidāma 22.oktobrī, kā arī filmu uzņemšanas un attīstīšanas meistardarbnīca no šodienas līdz 20.oktobrim, kuras rezultātus – uzņemtās filmas uz 16 milimetru lentēm – varēs redzēt 20.oktobra vakarā kinoteātrī “KSuns”. 

Filmas būs iespējams noskatīties kinoteātra “Splendid Palace” telpās, kinoteātrī “KSuns”, Kaņepes Kultūras centrā un citur. Papildus filmu programmām “2Annas” festivāla apmeklētājiem piedāvās tikties ar filmu režisoriem klātienē, aicinās piedalīties meistarklasēs gan profesionāļiem, gan citiem interesentiem, rīkos publiskas diskusijas par festivāla tēmām, kā arī aicinās kino cienītājus tikties neformālā gaisotnē pēc filmu izrādīšanas dažādās norises vietās. Starp filmu festivāla apmeklētājiem būs viesi no Grieķijas, Libānas, Izraēlas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Lielbritānijas, Ungārijas, Polijas, Lietuvas un Igaunijas. 

Detalizētāka programma pieejama mājaslapā http://2annas.lv 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu