Ko aiz izkārtnes – konfidenciāls - slēpj Īres valde? • IR.lv

Ko aiz izkārtnes – konfidenciāls – slēpj Īres valde?

10
Protestētājs pie Rīgas domes pret SC/GKR koalīciju. Foto: Emīls Desjatņikovs, F64
Olafs Pulks

Rīgas pilsētas Īres valdes locekļu izglītība un pieredze esot konfidenciāla informācija

Jau vairākkārt esmu centies noskaidrot, vai Rīgas pilsētas Īres valdes locekļiem ir atbilstoša izglītība un darba pieredze, tomēr saņēmu atbildi, ka šī informācija esot konfidenciāla.

Īres valde līdzīgi kā Rīgas pilsētas Būvvalde ir atbildīga iestāde, kurā jāstrādā kompetentiem cilvēkiem. Tās pamatfunkcijas ir nodrošināt dzīvojamo telpu izīrēšanu, uzturēšanu, pārvaldīšanu un apsaimniekošanu reglamentējošo normatīvo aktu izpildes un ievērošanas uzraudzību un kontroli. Īres valdes kompetencē ir izskatīt strīdus, kas izriet no īres attiecībām, un strīdus, kas izriet no komunālo pakalpojumu sniegšanas. Saprotams, ka cilvēkiem, kuri veic šos uzdevumus, ir nepieciešamas gan juridiskās, gan apsaimniekošanas un dzīvojamo māju uzturēšanas zināšanas. 

Zolitūdes traģēdijas rezultātā atklātais atbilstošas izglītības trūkums Rīgas pilsētas Būvvaldes vadītājam rosināja mani pievērst uzmanību arī Īres valdei. Diemžēl no RD Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja V.Stepaņenko saņemtās atbildes nedeva atbildi uz maniem jautājumiem.

Atrunāšanās, ka manis pieprasītā informācija par Īres valdes locekļu izglītību un pieredzi ir konfidenciāla, pirmkārt, palielina aizdomas, ka izglītība varētu būt neatbilstoša un, otrkārt, izraisa bažas, vai atbildes autors saprot, kas ir konfidenciāla informācija un kā tās statuss tiek piemērots.

Aiz konfidencialitātes plīvura nedrīkst slēpt sabiedrības intereses, dzīves kvalitāti un pat veselību vai dzīvību skarošu informāciju.

Pēc Zolitūdes traģēdijas daudzi no mums saprata, ka dzīvojam it kā starp divām pasaulēm – to, kurā dominē likuma vara, pozitīvās cilvēciskās vērtības, godaprāts un demokrātiskas vairākuma intereses un to, kurā atsevišķiem sabiedrības pārstāvjiem ir siltumnīcas apstākļi, bet pārējiem atliek vien neapmierinātība vai pat sašutums ar lietu kārtību.

Kura pasaule uzvarēs, ir mūsu atbildība, un ikdienas rutīna vai vienaldzība nedrīkst mazināt mūsu apņēmību vērsties pret nelikumībām un elementāriem veselā saprāta pārkāpumiem.

Autors ir Rīgas domes deputāts, Vienotība

 

Komentāri (10)

archoftriumph 08.01.2014. 09.25

Sasmaidijos. Spriezot pec bildes locmelis jau ir vecs, tatad daudz gribejis zinat. Latviesiem ari ir teiciens par balkji un skabargu, locmeli! :)

+4
-1
Atbildēt

1

    Inese > archoftriumph 08.01.2014. 09.34

    Ločmeļa k-gs par visu vari necenšas iegūt konfidenciālu informāciju. Atšķirībā no Gardas k-ga līdzskrējēja Pulka k-ga.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

Uldis Šneiders 08.01.2014. 09.57

Arvien vairāk, interesējoties par pakalpojumu, ko mums visiem nākas iegādāties, gribam to vai negribam, proti – valsts pāvalde (arī pašvaldības), tā atgādina milzu tirgu, kurā necaurspīdīgos maisos kaut kas ielikts un visiem maisiem pa uzrakstam: “Āboli”, “Paipalu olas”, “Šķiņķis”, “Siers”. Neņemsi – paliksi neēdis. Kas tur iekšā, ir konfidenciāli… Drīz slepeni būs ari tas, kurā pilsētā dzīvo (pilsētas vārds taps noslepenots). Parasti, kā pieļauju arī šai gadījumā, interese ir ar “politisku piešprici”, bet tas netraucē saprast lietas pēc būtības… Šai gadijumā būtība ir saprast, par ko maksājam un ko tas mums dod…

+2
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 08.01.2014. 09.29

boļševiku laikos visaas namu paarvaldees paarvaldnieces bija krievu ofiņu sievas , kuraam sajeega par eekas ekspluataaciju bija tikpat cik cuukai no sveedienas ,iipaši izceelaas ar rupjiibu ,aiz kuras sleepa savu nekompetenci , peec revoluucijas ieviestaa prakse krievijaa ( namu paarvaldnieks čekas ziņotaajs . seetnieks paliigs) , peec okupaacijas tika ieviesta arii Latvijaa …http://filmix.net/27958-sobache-serdce-1988.html šis gabals ir konfidencialitaates veerts

+3
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu