Sočos līdzās Ozoliņam Latvijas olimpiskajā izlasē iekļauts Vasiļjevs un Sprukts • IR.lv

Sočos līdzās Ozoliņam Latvijas olimpiskajā izlasē iekļauts Vasiļjevs un Sprukts

21
Sandis Ozoliņš. Foto: Edijs Pālens, LETA

Sastāvā nav iekļauts Ziemeļamerikā spēlējošais uzbrucējs Teodors Bļugers, pret kura spēlēšanu Sočos bija LHF prezidents Lipmans

Līdzās aizsargam Sandim Ozoliņam Latvijas hokeja izlases sastāvā dalībai Soču ziemas olimpiskajās spēlēs iekļauts pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs un pašlaik savainotais uzbrucējs Jānis Sprukts, aģentūru LETA informēja Latvijas Hokeja federācijā (LHF).

37 gadus vecais Vasiļjevs jau ilgstoši pārstāv Vācijas klubu Krēfeldes “Pinguine”, turklāt 2011.gada vasarā viņš pieņēma Vācijas pilsonību. Šosezon uzbrucējs potītes lūzuma dēļ vēl nav aizvadījis nevienu spēli. Vasiļjevs izlasē pēdējo reizi spēlēja 2011.gada pasaules čempionātā.

Savukārt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas “Lokomotiv” uzbrucējs Sprukts nav spēlējis kopš oktobra sākuma, kad guva ceļgala traumu.

Tāpat sastāvā iekļauts KHL Latvijas komandas Rīgas “Dinamo” aizsargs un kapteinis Ozoliņš, kurš pirms nepilna gada palīdzēja valstsvienībai kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Ozoliņš no izlases aizgāja 2006.gadā, bet pērn paziņoja par atgriešanos, taču pēc olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra atturējās paust, vai piedalīsies arī Olimpiādē.

Šīs Ozoliņam būs trešās olimpiskās spēles – iepriekš viņš 2002.gadā aizvadīja vienu maču Soltleiksitijā, kā arī piedalījās 2006.gada Turīnas Olimpiādē. Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš kopumā aizvadījis 35 spēles, guvis deviņus vārtus un veicis 26 rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlasē kopumā iekļauti 25 spēlētāji – trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Sastāvā iekļauts patlaban bez kluba esošais uzbrucējs Lauris Dārziņš, kā arī vārtsargs Edgars Masaļskis, kurš arī līdz šim jaunu klubu vēl nav atradis.

Tāpat izlasē spēlēs vienīgais latvietis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet no Ziemeļamerikas viņam pievienosies arī vārtsargs Kristers Gudļevskis un aizsargs Ralfs Freibergs. Sastāvā tomēr nav iekļauts Ziemeļamerikā spēlējošais uzbrucējs Teodors Bļugers, pret kura spēlēšanu Sočos bija LHF prezidents Kirovs Lipmans. Noprotams, ka gados jaunais Bļugers ārpus izlases palicis pēc Vasiļjeva iekļaušanas sarakstā.

Kā potenciāli trešais izlases vārtsargs sastāvā iekļauts Dānijā spēlējošais Ervīns Muštukovs, bet ārpus sastāva palicis Māris Jučers.

Sastāvā nav iekļauts Rīgas “Dinamo” pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, kā arī viņa kluba biedri Andris Džeriņš un Roberts Bukarts. Tāpat vieta sastāvā nav atradusies bez kluba esošajam aizsargam Guntim Galviņam, bet savainojumu dēļ ārpus sastāva palikuši aizsargs Oskars Cibuļskis un uzbrucējs Roberts Jekimovs.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, aizvadot cīņas vienā grupā ar Šveici, Čehiju un Zviedriju.

Latvijas hokeja valstsvienības sastāvs 2014.gada ziemas olimpiskajām spēlēm:

vārtsargi – Kristers Gudļevskis (Sirakjūsas “Crunch”, AHL), Ervīns Muštukovs (“Esbjerg”, Dānija), Edgars Masaļskis (bez kluba);

aizsargi – Sandis Ozoliņš, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks (visi – Rīgas “Dinamo”, KHL), Oskars Bārtulis (Doņeckas “Donbass”, KHL), Artūrs Kulda (Ufas “Salavat Julajev”, KHL), Ralfs Freibergs (Boulinggrīnas “Falcons”, NCAA);

uzbrucēji – Miks Indrašis, Mārtiņš Cipulis, Vitālijs Pavlovs (visi – Rīgas “Dinamo”), Mārtiņš Karsums (Maskavas “Dinamo”, KHL), Miķelis Rēdlihs, Jānis Sprukts (abi – Jaroslavļas “Lokomotiv”, KHL), Ronalds Ķēniņš (Cīrihes “ZSC Lions”, Šveice), Kaspars Daugaviņš (Ženēvas “Servette”, Šveice), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes “Pinguine”, Vācija), Koba Jass (Liberecas “Bili Tygri”, Čehija), Juris Štāls (“Poprad”, Slovākija), Armands Bērziņš (Atirau “Beibaris”, Kazahstāna), Zemgus Girgensons (Bufalo “Sabres”, NHL), Lauris Dārziņš (bez kluba).

 

Komentāri (21)

Inese 07.01.2014. 16.43

Un ko Ļipmans nav sadalījis ar Bļugeru-senioru?

+2
0
Atbildēt

0

efeja60 07.01.2014. 18.50

No bezkluba spēlētājiem vienu izlases piecinieku var uztaisīt.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu