ZZS atsakās no Izglītības un zinātnes ministrijas vadīšanas • IR.lv

ZZS atsakās no Izglītības un zinātnes ministrijas vadīšanas

57
Uldis Augulis dodas uz sarunu pie ZZS frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa. Foto: Ieva Lūka, LETA

Divpusējās konsultācijas otrdien notiks starp ZZS un “Vienotību”

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atteikusies uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību. Par to ZZS pārstāvji informējuši pirmdien notikušajās topošās koalīcijas partiju un Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (Vienotība) sarunās.

Kā pēc tikšanās informēja Straujuma, ZZS savu lēmumu pamatojuši ar to, ka IZM būtu jāvada profesionālim, kāda viņu rindās neesot, ziņo LETA.

Otrdien par valdības veidošanu un atbildības jomu sadali plānotas ZZS un partijas “Vienotība” divpusējās konsultācijas.

ZZS saskaņā ar Straujumas iepiekš izteikto piedāvājumu tiktu IZM, Labklājības ministrija un Zemkopības ministrija, kā arī parlamentārā sekretāra amats Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis iepriekš norādīja, ka viņš uzskata, ka labs risinājums būtu, ja ZZS vadītu VARAM, nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) vadītu Ekonomikas ministriju un Reformu partija (RP) turpinātu darbu Izglītības un zinātnes ministrijā.

Politiķis sūkstījās, ka, neveicot izmaiņas, viņa pārstāvētais politiskais spēks būšot nostādīts “visvājākajās pozīcijās”, proti, ZZS ir piešķirta tikai viena no politiskajam spēkam prioritārajām jomām – zemkopība, savukārt Reformu partija (RP) esot ieguvusi divas prioritārās jomas – Rihards Kozlovskis (RP) varētu turpināt darbu iekšlietu ministra amatā, bet Edgars Rinkēvičs (RP) – ārlietu ministra amatā, skaidroja ZZS valdes priekšsēdētājs.

Pēc Auguļa vārdiem, arī VL-TB/LNNK esot apmierinātas abas prioritātes – kultūra un tieslietas, savukārt “Vienotībai” situācija esot vēl labāka – šai partijai ir gan Saeimas priekšsēdētāja, gan premjera amats un klāt vēl finanšu ministra, aizsardzības ministra un ar neatkarīgajiem deputātiem dalītā satiksmes ministra postenis, izteicās Augulis.

 

Komentāri (57)

dzintra645 13.01.2014. 13.54

Ja koalīcija bez ZZS bija ārprāta murgs, kā teica biedrs Kājbērziņš, tad kas būs koalīcija ar ZZS – maucīgs murgu ārprāts?

+25
-2
Atbildēt

0

Janis 13.01.2014. 13.56

Dosim visu, tikai atdodiet mums ES fondus!

(citādi vairs nevarēsim uzturēt savu “labā saimnieka” tēlu savās pašvaldībās)

+23
0
Atbildēt

0

ligakalnina 13.01.2014. 14.11

Šinī kontekstā intersanti būs redzēt, vai tā tēze, ka tā ZZS koalīcijā vajadzīga, lai kādai vienai partijai nebūtu iespējams šantažēt trīs pārējās, attaisnosies.

Pagaidām, izskatās, taisni ZZS šantažē visus, un saņem arī zināmu, kaut atklāti neizteiktu, atbalstu no atsevišķiem citu partiju politiķiem.

Principā, visadekvātākais lēmums būtu pateikt – nu, ja jau jūs tas neapmierina, neko nevar darīt, turpiniet vien sēdēt opozīcijā, ļoti žēl, bet, būs vien jāiztiek bez jums, bet, nez kapēc, liekas, ka Lembergs, tomēr, savu panāks, un tos fondus savā pārziņā dabūs, un viss patreiz notiekošais ir tikai uvertīra, priekšpēle, vai tāds neliels ievads tam, kas notiks, kad sāksies īstā naudas dalīšana.

+23
-3
Atbildēt

3

    janis17 > ligakalnina 13.01.2014. 15.53

    Ja tā būtu bijusi lemberga otra partija, šantāžai nebūtu NEKĀDAS jēgas. Tik sakarīgiem komentētājiem būtu jābūt draugos ar elementāro loģiku!

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    varbūt ka tā > ligakalnina 13.01.2014. 17.36

    nu ka tik šantāžas elementi nepiemīt tevis lolotajai Vienotībai

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Janis > ligakalnina 13.01.2014. 15.15

    Iepriekš santāža notika caur Lemberga otru partiju. Tagad nav vajadzīgs slēpties, var šantažēt pa tiešo.

    +18
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu