FOTO: Navaļnijs: Jaunais opozīcijas lozungs – atnāc uz mītiņu kopā ar sievu • IR.lv

FOTO: Navaļnijs: Jaunais opozīcijas lozungs – atnāc uz mītiņu kopā ar sievu

25
Mītiņā Maskavā pirmdien. Foto: ITAR-TASS/LETA

Opozīcijas mītiņš Maskavā pulcējis desmitiem tūkstošus cilvēku

Maskavā Bolotnaja laukumā pirmdien notikušajā vērienīgajā opozīcijas mītiņā pēc organizatoru aplēsēm pulcējušies desmitiem tūkstoši cilvēku. Mītiņš tika rīkots, pieminot tieši pirms gada notikušās opozīcijas “Miljonu marša” dalībnieku sadursmes ar policiju, kā arī pieprasot politieslodzīto atbrīvošanu, vēsta LETA.

Viens no redzamākajiem opozīcijas līderiem, kuru patlaban tiesā, Aleksejs Navaļnijs mītiņā uz skatuves kāpa kopā ar sievu, paziņojot: „Šis ir jauns lozungs: atnāc uz mītiņu kopā ar sievu.” Pazīstamais cīnītājs pret korupciju Krievijā solīja, ka turpinās teikt patiesību, jo to no viņa sagaida cilvēki.

Mītiņā runāja arī žurnālists Pāvels Kašins, aktrise Lija Ahedžakova un citi, ziņo „Newsru.com”. Tomēr runātājus laukuma otrā galā varējuši slikti sadzirdēt apskaņošanas aparatūras dēļ.

Navaļnijs sanākušajiem teica, ka arī tie, kuri novēro opozīciju, „pa savam” mīl valsti. „Viņi mīl naftu, viņi mīl gāzi, bākugunis un speciālas caurlaides. Viņi tikai nemīl tautu, cilvēkus, kuri šeit ir sanākuši. Viņi saka – iedod tikai viņiem balsstiesības, tad pietiks nekaunības pieprasīt pārtraukt korupciju, kas ļauj valsti vadīt vasarnīcu kooperatīvam „Ozero”, būvēt ceļus nevis par normālu cenu, bet ar 300% „otkatu”,” paziņoja Navaļnijs.

Navaļnijs mītiņā arī teica, ka viņu nebiedē pret viņu sāktā tiesvedība. „Lai ir kaut 124 krimināllietas, man nospļauties!”

Mītiņā piedalījās arī Valsts domes deputāti Iļja Ponomarjovs un Dmitrijs Gudkovs, bijušais deputāts Genādijs Gudkovs, partijas „Jabloko” pārstāvis Sergejs Mitrohins un citi opozīcijas politiķi. Mītiņā tika skandēti lozungi „Krievija būs brīva”, „Brīvību politieslodzītajiem”, „Putins – zaglis” un citi.

Viens no redzamākajiem opozīcijas līderiem Iļja Jašins tviterī ierakstījis, ka mītiņā sapulcējušies 30 tūkstoši cilvēku. Kreisās frontes līderis Sergejs Udaļcovs, kurš pats mītiņā nav varējis ierasties, jo atrodas mājas arestā, tviterī rakstīja, ka dalībnieku skaits esot pat 50 tūkstoši.

“Miljonu maršs” pērn tika rīkots, protestējot pret Vladimira Putina inaugurāciju prezidenta amatā. Opozicionāru un policijas sadursmēs toreiz tika ievainoti vairāki desmiti cilvēku, tomēr saistībā ar civilistu gūtajām traumām krimināllieta netika ierosināta.

Tomēr Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja ierosināja krimināllietu par masu nekārtībām un pret varas pārstāvjiem vērstu vardarbību.

Saistībā ar tā dēvēto “Bolotnaja lietu” apsūdzēti aptuveni 30 cilvēki, to lielākā daļa atrodas apcietinājumā. Diviem apsūdzētajiem jau ir piespriests reāls cietumsods.

 

Komentāri (25)

ligakalnina 07.05.2013. 10.08

Bija ap 30000 cilvēku, tie, kuriem neatnākt neatļāva pašu sirdsapziņa.
Daudzi pēc tiem procesiem ir iebiedēti, un, kaut jūt līdzi mītiņa organizatoriem, izvēlas palikt mājās, jo negrib riskēt ar savu brīvību.
Noskaņojums bija drūms, daudzi neredz nekādas perspektīvas Krievijā, tumsonība, pelēcība, neiecietība, un vergu psiholoģija Krievijā svin uzvaru, tiesiskums un demokrātija pilnībā zaudējuši, vairākums gatavi pārdod savas brīvības par garantētu makaronu porciju pusdienās un tiem makaroniem, ko tiem karina uz ausīm TV propaganda, Kremļa kleptokrāti šos “lohus” nicina, un, ņirgādamies, izdomā, kā vēl par tiem pasmieties, tagad atjaunoši “darba varoņa” nosaukumu, tā ka būs ne tikai makaronu porcija, bet, kādam piekārs arī kādu medaļu, “back in USSR” pilnā sparā.

+2
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 07.05.2013. 13.14

кооператив в озеро!
Koordinācijas padomei jāizmanto latviešu pieredze – jālieto pārnēsājamie radio, kas uztver tiešraidi. Tad neparedzētais(traģiskais negadījums) neiedragātu mītiņa norisi.

+1
0
Atbildēt

0

efeja60 07.05.2013. 11.24

Labāk sievasmāti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu