SC un GKR Rīgas domes vēlēšanu līderi - Ušakovs un Ameriks • IR.lv

SC un GKR Rīgas domes vēlēšanu līderi – Ušakovs un Ameriks

44
Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs. Foto: Nora Krevneva, F64

Partijas pašvaldību vēlēšanām piesaka 63 kandidātus

Partijas “Saskaņas centrs” (SC) un “Gods kalpot Rīgai” (GKR) Rīgas domes vēlēšanām pieteikuši 63 kandidātus, kā saraksta pirmais numurs izvirzīts Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), bet otrais numurs – vicemērs Andris Ameriks (GKR), ziņo LETA.

Sestdien Rīgas Stradiņa universitātē tika prezentēta kopīgā SC un GKR darba programma 2013. līdz 2017.gadam un kopīgo deputātu kandidātu saraksts.

“Mēs esam kļuvuši par pašvaldības modes noteicējiem Rīgā,” sacīja Ušakovs, uzsverot, ka pirms tam Rīgā neviens nav zinājis, ko nozīmē vārdi brīvbiļete, Jāņi krastmalā, jauni parki vai rekordliels tūristu skaits. Šādu mērķi izdevies sasniegt, pateicoties lieliskajai komandai, kurā nav konfliktu.

Ušakovs uzsvēra, ka SC un GKR Rīgas domes vēlēšanu programmā atspoguļotas konkrētas, nevis revolucionāras lietas un doti tikai tādi solījumi, kurus ir iespējams izpildīt.

Arī Ameriks uzsvēra, ka savstarpējās attiecības starp partijām apliecina, ka partijas ir gatavas strādāt kopā, lai īstenotu savu programmu. Sadarbība, pēc vicemēra teiktā, notiek bez “histērijām”, “netīrās veļas mazgāšanas” un “dunčiem mugurās”. “Četrus gadus Rīgā ir valdījis miers, stabilitāte uz izaugsme,” uzsvēra Ameriks. Viņš noliedza, ka Rīga būtu nokļuvusi “Maskavas spalvainajās rokās”. “Mēs esam par saticību un mieru starp Latvijas tautām,” uzsvēra vicemērs.

Ameriks norādīja, ka cilvēki, kuri kandidēs no SC un GKR saraksta, ir drosmīgi, jo viņiem būs jāsaskaras ar oponentu “melnajām kampaņām”, kuras šoreiz priekšvēlēšanu kampaņā ir īpaši izteiktas. Rīgas vicemērs sacīja, ka pašreizējā Rīgas domes koalīcija vēlēšanās vēlas iegūt vairāk nekā pusi vietu pašvaldībā, kam būšot simboliska nozīme visas valsts mērogā.

Programmā izvirzīti desmit prioritārie virzieni – sociālā atbildība, ģimenes un bērni, vide, ceļi un transports, svētki, kultūra, piemiņa, mūsu mājas, ekonomikas attīstība, drošība ielās, pieejama pilsēta un stabilas finanses.

Starp priekšvēlēšanu solījumiem iekļauti tādi kā saglabāt nemainīgus visus pašreizējos pabalstus un atbalsta formas, ieskaitot brīvbiļetes, sociālo dienestu padarīt modernāku un pieejamāku, kā arī darbspējīgiem pabalstu saņēmējiem piedāvāt jaunas programmas sociālajai rehabilitācijai. Plānots uzlabot poliklīniku infrastruktūru un vides pieejamību, kā arī pievērsties ēku energoefektivitātei.

Līdz 2017.gadam plānots samazināt dzīvokļu rindu, piešķirot vēl vismaz 3000 dzīvokļus gan jaunceltnēs, gan pārbūvētajās kopmītnēs, kā arī remontējot atsevišķus dzīvokļus. Tāpat SC un GKR sola jaunajām ģimenēm un bērniem piedāvāt īrēt jaunus mājokļus par maksu, ko daļēji dotē pašvaldība. Līdz 2017.gadam tiek solīts ieviest bērnudārzos un skolās līdz 4.klasei brīvpusdienas bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī no daudzbērnu ģimenēm. Tāpat plānots noteikt nekustamā īpašuma atvieglojumus arī ģimenēm ar diviem bērniem.

Jaunajā sasaukumā SC un GKR sola kā prioritāti izvirzīt skolu modernizāciju un līdz 2017.gadam iegādāties jaunus datorus 25 skolām. Vienlaikus skolās tiks sākts ieviest brīvas pieejas bezvadu internetu.

Tāpat līdz 2017.gadam tiek solīts izveidot trīs jaunus bērnudārzus un turpināt atvērt jaunas grupas skolās, tādējādi nodrošinot vismaz 950 jaunas vietas. “Ņemot vērā, kā attīstās sadarbība ar privātajiem bērnudārziem, varam plānot, ka jaunajā sasaukumā bērnudārzu rindu problēma tiks atrisināta,” teikts priekšvēlēšanu programmā.

Par sporta jomu SC un GKR sola Ziepniekkalnā – starp Staburaga, Tīruma un Misas ielu – uzbūvēt jaunu daudzfunkcionālu vieglatlētikas manēžu. Vecmīlgrāvī, Bolderājā, Latgales priekšpilsētā tiks atvērtas vingrošanas zāles ar vienkāršiem trenažieriem un to apmeklēšanas tarifus dotēs pašvaldība. Tāpat jaunajā sasaukumā tiek solīts turpināt darbu pie pludmaļu labiekārtošanas, ierīkojot jaunus bērnu laukumus, sporta objektus un papildus autostāvvietas.

Politisko spēki sola veikt vērienīgus remontdarbus iekšpagalmos. Šogad tiks izremontēti vairāk nekā 20 iekškvartāli, 2014.gadā iekšpagalmi tiks remontēti Ķengaragā, Juglā, Vecmīlgrāvī, Ziepniekkalnā, Mežciemā un Bolderājā, savukārt 2015.gadā – Sarkandaugavā, Teikā, Pārdaugavā un Čiekurkalnā. Līdz 2017.gadam plānots sakārtot iekškvartālus atlikušajos mikrorajonos.

Tiek solīti arī vērienīgi darbi Rīgas parkos un atpūtas vietās, piemēram, Rīgas Zoodārzā iecerēts izveidot ekspozīciju “Āfrikas savanna”.

Tāpat līdz 2017.gadam Rīgā plānots uzstādīt 400 jaunus LED gaismekļus. Atsevišķās vietās – Vecmīlgrāvī, Mangaļsalā, Vecāķu un Šampētera apkaimēs – plānots pilnībā pāriet uz LED apgaismojumu.

Līdz 2017.gadam tiek solīts uzbūvēt pārvadu pāri dzelzceļam Sarkandaugavā, pabeigt Austruma maģistrāles pēdējo posmu pie Ieriķu ielas, uzbūvēt pārvadu pāri dzelzceļam starp Imantu un Zolitūdi.

Jaunajā sasaukumā tiek solīts paplašināt jau iecienīto svētku un to norises vietu skaitu. SC un GKR sola turpināt organizēt latviešu valodas bezmaksas kursus.

 

Komentāri (44)

garausiitis 06.04.2013. 13.00

Galva un kakls :) Jokainie ļautiņi … Amerikam būtu jāsēž cietuma , bet KNABs bezzobaini bola acis :)

+21
-2
Atbildēt

3

    efeja60 > garausiitis 06.04.2013. 23.32

    Amerikam viss tur jau kārtībā, tāpēc nolēma nebūvēt jaunu, bet izstrādāt vecās shēmas. Citādi nafig Ušakovam tādi Ameriki, Ludvigi, var novilkt uz grunti, iemeslam jābūt nopietnam. Turklāt ideoloģiski viņi ir ļoti tuvi – visi vecā padomju nomenklatūra un tās jaunās atraugas.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > garausiitis 06.04.2013. 21.48

    Abiem! Par kukuļiem, par spiegošanu un valsts nodevību!

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 06.04.2013. 22.37

    aivarsk – nezinu neko par valsts nodevību , bet nu Amerikam velkas pakaļ strīpa ar ekonomiska rakstura brīnumiem. Katrā ziņā viņš ir unikāls vecmeistars … Vakar pat sanāca parunāt ar džeku ,kam blakus Blagoinvest Bolderāja dzīvojās – ka pieminēju Ameriku, tā smaids pa visu ģīmi :) Cits keks stāstīja kā ar Almeru pa pāli runājis par Namsaimnieka valūtas biznesu – nu ir tur vecais zēns Andris pie lietām …, bet institūcijas bezzobainas :(
    P.S. Piebildei par kaklu un galvu – cik nu ir nācies pakomunicēt ar RD saistītiem ļaudīm , tad parasti tiek minēts , ka SC lieliski pamanās ar latviešu izpildītājiem sakārtot savus finanšu jautājumus. Ušakovs ir izskatīgs pleibojs , bet visas finanšu lietas ir deleģējis Amerikam . Ja pavērojam naudas skandālus, tad pamatā latviešu vārdi. Jautājums – SC apzināti pirmajās pozicijās ir izvirzījusi latviešus vai tas ir sanācis nejauši , jo paši nemāk bīdīt rebes ? Laiks rādīs , bet nez kapēc ir sajūta, ka tas ir apzināti…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

elina 06.04.2013. 13.29

Mēs esam par saticību un mieru starp Latvijas tautām,” uzsvēra vicemērs.

Seviški tādu mieru un cieņu,kā saucamie antifasisti 16.martā!?

+18
-2
Atbildēt

1

    Sanšains > elina 07.04.2013. 09.54

    Kas gan ir “Latvijas tautas”? Latvieši un lībieši?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Sandris Maziks 06.04.2013. 12.46

“pirms tam Rīgā neviens nav zinājis, ko nozīmē vārdi brīvbiļete, Jāņi krastmalā, jauni parki vai rekordliels tūristu(krievu) skaits.”

Pirms tam vēl neviens nav tērējies, kā nolemtais, kam vēzis pēdējā stadijā. Sabruks kremlis un abiem izdzimteņiem, Maskavas kalpiem, arī kirdik.

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu