Irbe: Tagad varu palīdzēt • IR.lv

Irbe: Tagad varu palīdzēt

12
Artūrs Irbe (pa labi) treniņā. Foto: Romāns Kokšarovs, F64
Ieva Alberte

«Iesim uzvarēt katru spēli,» par Latvijas hokeja izlases mērķiem saka trenera palīgs Artūrs Irbe

Bijušais NHL vārtsargs Artūrs Irbe ir piekritis strādāt ar Latvijas hokeja izlasi, jo vēlējās dalīties pieredzē. «Teds Nolans [izlases treneris] mani aicināja pievienoties jau pagājušajā čempionātā. Jebkādā kapacitātē,» Irbe stāsta. Tolaik, būdams vēl uz kruķiem, viņš nedaudz iepazinis izlasi. «Ļoti dziļu iespaidu atstāja tas, kā viņš [Nolans] veido komandu. Lielā mērā tāpēc arī piekritu šim darbam.»

Pirms gada nejuties palīga amatam fiziski piemērots, jo četrus gadus pēc kārtas bijušas kāju operācijas. «Es jūtu, ka tagad komandai varu palīdzēt visvairāk.»

Līdz šim notikušajās pārbaudes spēlēs ar čehiem un zviedriem Latvijas izlase zaudējusi. Irbe to komentē: «Nospēlējām itin pienācīgi. Pirmās trīs spēles bija ļoti līdzvērtīgas.» Iespējams, treneri palaiduši komandu pārāk vaļīgi, spēlētājiem pietrūcis koncentrēšanās, meistarības, spēka. Uz noguruma fona parādījušās kļūdas. «Dabūjām no zviedriem vērtīgu pērienu. Sapratām, ka nemaz neesam baigi spēcīgie, ja nedarām darbu simtprocentīgi. Mācība.»

Pirmā spēle Pasaules čempionātā Latvijas izlasei būs ar Krieviju. «Būs grūti, bet galvenais – nospēlēt visas spēles. Ar vienu uzvaru nepietiks, lai noturētos A grupā un cīnītos par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.» Irbe apzinās komandas spēku samērus, taču nedrīkstot domāt – tos jau mēs nevinnēsim. «Ir jāiet ar pārliecību. Lai cik grūti bija, uz ledus es gāju ar domu, ka varu uzvarēt. Un mēs iesim uzvarēt katru spēli.»

Uz jautājumu, kāpēc nav uzrunāts Zemgus Girgensons, kurš draftēts NHL, Irbe atbild, ka ar visiem Ziemeļamerikas hokejistiem ir nerakstīta vienošanās netraucēt līdz pēdējai sezonas spēlei, taču «nav noslēpums, ka gaidām viņu».

Irbe pats Latvijas godu aizstāvējis deviņos pasaules čempionātos un divos olimpiskajos turnīros. Divos čempionātos PSRS izlases sastāvā izcīnītas zelta medaļas.

Irbe arī turpinās apciemot Latvijas skolas un stāstīs skolēniem, ka viss ir pašu rokās un jāsāk ar sevi. «Nevaram sūkstīties par mūsu smago dzīvi, jo jāparaugās, no kurienes tā nāk. Ja lamājam politiķus un esam tik gudri un labi, tad varbūt pārņemam valsts vadību un parādām, kā lietas jādara. Ja vārdiem neseko darbi, tam nav vērtības.»

Irbe noliedz, ka skolu apmeklēšanai ir saistība ar partijām. «Bagāža man ir liela un gribas dalīties.»

Vēl par Artūru Irbi lasiet žurnāla “Ir” rakstā “Tagad varu palīdzēt visvairāk” šeit.

 

Komentāri (12)

austrisv 18.04.2013. 09.02

“Irbe arī turpinās apciemot Latvijas skolas un stāstīs skolēniem, ka viss ir pašu rokās un jāsāk ar sevi. «Nevaram sūkstīties par mūsu smago dzīvi, jo jāparaugās, no kurienes tā nāk. Ja lamājam politiķus un esam tik gudri un labi, tad varbūt pārņemam valsts vadību un parādām, kā lietas jādara. Ja vārdiem neseko darbi, tam nav vērtības.»”

Irbe ir pats labākais hokejā un ne tikai. Pats pieradis strādāt, strādāt ar sevi, ka iemācīs arī jaunajiem hokejistiem strādāt ar pilnu atdevi ,un gūt rezultātus koncentrējoties uz uzvaru. Ja Latvijas hokeja izlasē būs Irbe tad arī panākumi būs, ja ne tūlīt, tad noteikti vēlāk. Irbe ir patriots un tāpēc man jo mīļāks un tuvāks. Ja Latvijā būtu vairāk šādu cilvēku, tad noteikti mūsu dzīve visiem ietu tikai uz augšu, jo Irbe nečīkst, bet strādā savas tautas labā.
Ar zviedriem hokejā Latvijas izlasei vienmēr gājis smagi, tāpēc nav ko nokārt galvas.

+13
-1
Atbildēt

1

    maija_ancite > austrisv 18.04.2013. 13.01

    >Bet. Irbe tiešām ir viens no tiem cilvēkiem, kuri savu naudu un stāvokli ir godīgi nopelnījuši gan nesot Latvijas vārdu Pasaulē, gan sagādājot mums daudz patīkamu brīžu ar savu lielisko spēli. Diemžēl lielākā daļa mūsu “biezo” ir tādi kļuvuši vai nu izmantojot pašu radītos “prihvatizācijas” likumus, vai vienkārši izlaupot nodokļos samaksāto, bet visbiežāk abi šie ir viņu varenības iemesli, tikai ne godīgs darbs.Bet es nevaru piekrist tam, ka es nedrīkstu to teikt šiem blēžiem, jo tad man pašam būtu jāpamet mans darbs un jāiet darīt viņējo. Tikai retais no šiem “meistariem” varētu strādāt manā darbā. Bez attiecīgajām zināšanām tāds vienkārši sadegtu un no viņa varbūt pat nebūtu ko apglabāt. Mums katram ir sava vieta un savs darbs, tikai katram, jebkurā vietā, to ir jādara godīgi, kā to visu aktīvo laiku ir darījis Artūrs Irbe. Visu cieņu viņam. Nu nevar ķēkša vadīt valsti, vai politiķis būt arī elektriķis nopietnā uzņēmumā. Un tas nenozīmē ka elektriķim, vai ķēkšai, kuri strādā pēc labākās sirdsapziņas, nebūtu tiesības kritizēt politiķi, kurš nekaunīgi, visiem redzot, sper visu ko var panest, vai pavilkt pa zemi ja nevar panest, bet tiem godīgajiem to ir jāatmaksā ar saviem nodokļiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Latvenergo 18.04.2013. 08.49

Irbe ir labs! Tik koncentrēti viņš pasaka būtisko,ka prieks! Un par valdības kritizētājiem vispār kaifīgi pateikts!

+13
-2
Atbildēt

0

Sandris Maziks 18.04.2013. 11.40

2000. gada pasaules čempionāts, mūsu komandas un Irbes lieliskais sniegums, pēc kura, mūsu hokeja kaprači, čekas mērgļi, Kazjols, Ļipmans un citi aiz atriebības par uzvaru pār krieviju, patrieca lielisko trenneri Vasiļjevu un sačakarēja attiecības ar Irbi.

+6
0
Atbildēt

1

    Egitazz > Sandris Maziks 18.04.2013. 16.54

    бедняга, ты даже не знаешь, что тогда Россия проиграла всем, кому можно и нельзя, и заняла позорное 11 место. Сброд, а не команда звезд НХЛ. Поэтому гордиться победой над той командой…Это называется “себя не уважать”. Потому что после этого были действительно достойные победы на других ЧМ, например, над Швецией, которая тогда заняла достойное 3 место.

    Но LTV1 упорно продолжает почти каждый год показывать именно победу на Россией, так теша детское самолюбие “истинных латышей”. А потом удивление “ну разве мы русофобы”: )))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu