Kāpēc Latvijā joprojām sabiedriskos pasākumos nav aizliegta padomju/nacistu simbolika? • IR.lv

Kāpēc Latvijā joprojām sabiedriskos pasākumos nav aizliegta padomju/nacistu simbolika?

11

1==Mīkstčaulība//2==Izdabāšana vēlētājiem//3==Slēptas simpātijas//4==Muļķība//5==Ilgas pēc padomju laikiem//6==Liberālisma mulsums//7==Nezinu//8==Cits variants//9==//10==//

Komentāri (11)

Estere Urbančika 14.04.2013. 16.35

Iespējams, ka mans uzskats ir nepopulārs, bet man šķiet, ka ar cenzūru var nodarīt tikai lielāku ļaunumu, nekā darot tieši pretējo, tas ir, nedarot neko. Pat tad, ja jāierobežo tādas izpausmes kā šādas simbolikas izmantošana.

Gudrāki cilvēki sapratīs, ka tas viss nav jāņem nopietni un noskatīsies uz šiem cilvēkiem ar plakātiem kā uz kaut ko zemāku par viņiem un paies garām ar smaidu nevis naidu sejā. Ja kādu spēj nokaitināt kaut kāds simbols, vajadzētu apsēsties un nedaudz padomāt, vai tiešām tai simbolikai mūsdienu pasaulē reāli ir tāds spēks, kurš spētu apvienot lielas cilvēku grupas. Manuprāt, nē.

+2
-2
Atbildēt

1

Gunārs Nažinskis 16.04.2013. 09.03

::::

Balsotu par šādu atbildi:

Tas radīs papildus iespējas pret Latviju naidīgiem spēkiem dažādu provokāciju veidā sevi pozicionēt.

Piemēram, šādus provokatorus ieliekot cietumā tie gūs papildus atbalstu no V kolonas, kas diemžēl Latvijā ir liela. Krievijas PR šos padarīs par varoņiem ne tikai V kolonas pārstāvjiem, bet arī mūsu “antiņiem”.

0
-2
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 15.04.2013. 23.57

Man ir cits variants, proti, nedrīkstat pielīdzināt nacistu un padomju simboliku. Jo nacisti, un tai skaitā latviešu nacisti, ir daudz ļaunāki par komunistiem, tai skaitā latviešu komunistiem. Jo no ebreja tu nevarēji kļūt par ārieti vai latvieti, tāpēc ebrejus nogalināja. Bet no buržuja tu varēji pārtapt par strādnieku. Starp citu, bija pētījumi uz Latvijas meteriāla, ka nacistu laikā ir nogalināts daudz lielākais civlēku skaits, nekā visos 50 padomju varas gados.

Visa tā neatkarīgas Latvijas padarīšana ir viena vienīga netaisnība. Ulmanis atbalstīja tikai latviešu biznesu ar valsts kreditiem, tas pats ar licenzēm un sertifikātiem, kas ļāva nodarboties ar kādu amatu vau biznesu.

Te ir sīkāk par to:

http://www.iarex.ru/books/book87.pdf

0
-5
Atbildēt

1

    nefratete > dace_roze_lmt_lv 16.04.2013. 00.37

    Superaci, zini ko? Ja neko gudru pateikt nevari, būtu labāk paklusējis. Lasot tavus tekstus par to, kurš režīms vairāk cilvēku nogalinājis vemt gribas.

    Kāds sakars Ulmaņa autoritārā režīma politikai ar jautājumu par padomju/nacistu noziegumiem es vispār nesapratu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu