Latvijā vienpadsmit mēnešos otrs straujākais eksporta pieaugums ES • IR.lv

Latvijā vienpadsmit mēnešos otrs straujākais eksporta pieaugums ES

43
Foto: Jānis Saliņš, F64

Straujākais eksporta pieaugums pirmajos 11 mēnešos fiksēts Grieķijā

Latvijas eksports pagājušā gada pirmajos vienpadsmit mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo laika periodu, palielinājās par 16%, kas ir otrs straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, liecina ES statistikas biroja “Eurostat” jaunākie dati.

Kā vēstī LETA, straujākais eksporta pieaugums, pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem, pirmajos 11 mēnešos fiksēts Grieķijā – par 19%, Latvijā, kā arī Lietuvā – par 14% un Slovākijā – par 11%.

Savukārt eksporta samazinājums reģistrēts vien Luksemburgā – par 3% un Maltā – par 1%, bet Rumānijā eksporta apjoms saglabājās nemainīgs.

Tajā pat laikā Igaunijas eksports palielinājās par 5%.

Tikmēr Latvijas imports 2012.gada pirmajos 11 mēnešos palielinājās par 14%, kas ir lielākais pieaugums no visām dalībvalstīm.

Latvijai importa pieauguma ziņā seko Bulgārija un Lielbritānija, kur reģistrēts pieaugums 10% apmērā, kā arī Lietuva un Igaunija ar kāpumu attiecīgi 9% un 8% apmērā.

Toties lielākais importa apjoma samazinājums reģistrēts Kiprā – par 8% un Itālijā – par 6%.

 

Komentāri (43)

Irina 16.02.2013. 07.32

Kad reiz beigsim lēkāt uz vienas kājas un skatīties ar piemiegtu aci – priecāties par eksportu kad vienlaikus pieaug imports. Kroplīgā attiecība taču nemainās. Vieni ražo bet citi patērē.

+9
-3
Atbildēt

0

oktaavs 15.02.2013. 18.55

Kad propogandistiem vienreiz pieleks, ka iemantot mūsu tautas uzticību var stāstot tikai patiesību, pat visnepatīkamāko? Ir melots visu šo gadsimtu un vismaz pusi no pagājušā.
Tauta saparatīs grūtības un problēmas, palīdzēs, ziedos vienu no diviem krekliem, bet tikai tad, ja tie nebūs meli “elites” interesēs. Vienalga, kur tā sēž.
Latviešus var čakarēt ilgi, bet ne bezgalīgi. Parasti tas beidzas ar “kungu” padzīšanu, vai kādas impērijas sagrāvi.

+6
-4
Atbildēt

2

    oktaavs > oktaavs 16.02.2013. 11.04

    yopcix
    Patiesība ir svarīga jebkurā veidā. Vienalga, tās ir sliktās vai labās ziņas. Galvenais, lai nav meli un propoganda.
    Vispār jau koments nebija tieši par šo rakstu. Ceru, ka piedosi atkāpi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    lindapastare > oktaavs 15.02.2013. 23.55

    Ir 2 patiesības, kas viena otru neizslēdz. Pirmā, ka 11 mēnešos Latvijā bija Eiropā lielākais eksporta pieaugums. Otrā, ka decembrī attiecībā pret janvāri eksportā bija 24% kritums. Katram pašam jādomā uz ko koncentrēt uzmanību – uz to, kas bija labi un kā darīt, lai tā būtu arī turpmāk, vai arī uz to, kas bija slikti un kā turpmāk darīt nevajag. Manuprāt, pirmais variants ir produktīvāks.
    Kādēļ Tev patiesība skaitās tikai sliktās ziņas? Bet labās esot propaganda? Tā Tu sev tikai nervus vari sabeigt vai arī attaisnot nekā nedarīšanu un/vai emigrēšanu.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

dzerkaleliva 15.02.2013. 15.01

Grieķija ar lielāko eksporta pieaugumu 11 mēnešos drīz varēs mācīt Vāciju pareizi dzīvot, stāstīt par grūto bērnību, izskaidrot kā ieviest taupības pasākumus un citas tik pat jaukas lietas arī citās Ziemeļzemēs. Pie reizes varēs ar Vilku sacensties par lielāko cietēja statusu ES.
————————–
Samaksa par lielāko eksporta pieaugumu gan nav mainījusies. Gaidām Ziemeļeiropas cīņu par lielāko eksporta pieaugumu.
http://static.businessinsider.com/image/511d173deab8eacb0a000004-590/spain-is-second-only-to-greece-where-576-of-those-under-25-are-unemployed.jpg

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu