Dombrovskis vēl labestību, prezidents – bērnišķīgus nākotnes sapņus (papild.) • IR.lv

Dombrovskis vēl labestību, prezidents – bērnišķīgus nākotnes sapņus (papild.)

26
Foto: Evija Trifanova, LETA

Vācijas prezidents Gauks Ziemassvētkos aicina uz toleranci un labestību

Valsts prezidents Andris Bērziņš Latvijas tautai Ziemassvētkos novēlējis „bērnišķīgi brīnumaino ticību nākotnes sapņu piepildījumam”, bet Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) Ziemassvētkos atgādina, ka nekas nav vērtīgāks uz pasaules par cilvēka dzīvību. 

Valstsvīra cienīgu Ziemassvētku uzrunu tautai 24.decembrī teicis Vācijas prezidents Joahims Gauks, kurš cilvēkus aicinājis uz līdzcietību un toleranci pret tiem, kuru likteni skāris karš, it īpaši bēgļiem, vēsta Dw.de.

Premjerministrs Dombrovskis savā apsveikumā Latvijas iedzīvotājiem nedaudz atskatās uz aizvadīto gadu, kas „ir atstājis neizdzēšamas pēdas katrā no mums un mainījis Latviju”. Dombrovskis teic, ka šogad notikumi atgādinājuši mums par garīgo vērtību nozīmību.

Tāpat visi pēdējā laika pārdzīvojumi parādījuši mūsu sabiedrības spēju vienoties gan pacilājošos brīžos, gan dziļā līdzjūtībā, sniedzot atbalstu gan pazīstamiem, gan nepazīstamiem cilvēkiem grūtā brīdī. „Tas atgādināja, ka nav nekas vērtīgāks uz šīs pasaules par cilvēka dzīvību,” saka Dombrovskis.

„Lai šajos Ziemassvētkos jūsu māja un tuvo cilvēku klātbūtne sniedz miera sajūtu un atbalstu, pēc kā šajā sarežģītajā laikā tiecas ikviens no mums! Lai mūsu sirdīs deg līdzjūtība, atbalsts un labestība,” novēl Dombrovskis.

Savukārt Valsts prezidents Bērziņš savā Ziemassvētku apsveikumā bijis lakoniskāks un atturīgāks. Pareizāk sakot, viņa vēlējums Ziemassvētkos līdzinās vecu atklātņu pārlasīšanai. Citējam: „Ziemassvētku laikā satiekas pārdomas un cerības, mijas atmiņas un sapņi. Pārkāpjot Jaungada slieksni, mēs kavējamies domās par piedzīvoto, pārdzīvoto un paveikto. No pagātnes mēs ceļam tiltu uz nākotni, Ziemassvētku gaišajā cerībā ticot, ka katrs nākamais gads būs labāks un veiksmīgāks.”

Prezidenta apsveikuma otrā rindkopa vēsta: „Lai Ziemassvētkos izdodas sajust to bērnišķīgi brīnumaino ticību nākotnes sapņu piepildījumam, kādu ikviens no mums reiz ir piedzīvojis!”

Īstu valstsvīra runu 24.decembri teicis Vācijas prezidents. Viņš norādījis, ka naids un karš sagrauj cilvēku mierīgo dzīvi, atgādinot gan par Sīrijas bēgļiem, gan par tiem pārceļotājiem, kurus Eiropas Savienības mazā Lampedūzas sala spiesta uzņemt ik gadu.

„Šajās dienās mēs domājam par to daudzo Sīrijas ģimeņu šausmīgo likteni, par tiem izmisumā iedzītajiem, kuri izlēmuši Eiropu sasniegt pa bīstamo jūras ceļu,” teica Gauks. „Mēs domājam par tiem ļaudīm, kuri ierodas šeit, lai rastu brīvību, drošību un savu tiesību garantijas, kas nevar tikt nodrošināts viņu valstīs,” norāda Gauks savā uzrunā.

Viņš arī teicis, ka šajās Ziemassvētku dienās arvien lielāka kļūst pārliecība, ka izdevusies dzīve iespējama vien vienotībā ar citiem cilvēkiem, jo naids un kari ārda šo mierīgo dzīvi. Gauks uzsvēris, ka palielinās vēlēšanās dzīvot mierā un saticībā ne tikai ar savas valsts iedzīvotājiem, bet arī ar citu reliģiju pārstāvjiem un neticīgajiem.

Šajos Ziemassvētkos palielinās cerības, ka uz Zemes būs miers, ka mūsu Zeme kļūs par dzimteni mums visiem, teicis Vācijas prezidents Ziemassvētku uzrunā tautai.

(papildināta ar Joahima Gauka uzrunu)

Komentāri (26)

oktaavs 24.12.2013. 07.17

Valdim D. – vislabākos sasniegumus Briselē un laimi personīgajā dzīvē ! Pilnīgi bez ironijas.

Bērziņam – labu veselību un beidzot nodarboties ar to, par ko ir vismaz kaut kāda saprašana. Tad arī nauda būs, neatkarīgi no citu labvēlības.

Tautai un sev pašam – lai ir tādi vadītāji, kuri vismaz kādu laiku nezog un kuriem ir arī interese par savu valsti un tautu, nevis tikai par naudas turētāju makiem.

Laikam nav taču tik daudz ?

+21
0
Atbildēt

0

inta_s 23.12.2013. 21.25

Domāju ka nākošo gadu bieži vien varēsim teikt #PaldiesValdim

+21
-3
Atbildēt

1

    Sanšains > inta_s 24.12.2013. 00.01

    Piemēram, par uzturēšanās atļauju tirdzniecības pieaugumu salīdzinājumā ar rekordu 2013. gadā.

    Tas savukārt Pēterim Strautiņam atvieglos uzdevumu rakstīt uzmundrinošus un draiskus ekonomiskās situācijas aprakstus – IKP pieaugums un tādā garā.

    +3
    -16
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 23.12.2013. 22.59

viņš piipee spaisu…

+11
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu