Prezentēs Jeļenas Glazovas dzejoļu krājumu "Transfēri" • IR.lv

Prezentēs Jeļenas Glazovas dzejoļu krājumu “Transfēri”

32
NULL

Prezentācijā uzstāsies Sibīrijas muzikanti Aleksandrs Markvarts un Maksims Jevstropovs no “Siberian Improvisation Company”

Šovakar, 16.decembrī plkst.20 kafejnīcā “Vieta” norisināsies Jeļenas Glazovas bilingvālā dzejoļu krājuma “Transfēri” prezentācija, raksta aģentūra LETA. 

Grāmatas izdošanai par godu prezentācijā uzstāsies Sibīrijas muzikanti Aleksandrs Markvarts un Maksims Jevstropovs no muzikālās apvienības “Siberian Improvisation Company”. Glazova atpazīstamību jau ieguvusi, nodarbojoties ar konceptuālo mūziku un mākslu – viņa ir vairāku izstāžu autore, regulāri sniedz koncertus Latvijā un ārzemēs. Grāmatā “Transfēri” iekļauti labākie dzejoļi no lielā autores sarakstīto tekstu kopuma – gan tādi, kas iepriekš publicēti, gan tie, kas publikas acīs nonāk pirmo reizi. 

Līdz šim Glazovas dzejoļi bijuši lasāmi “Orbītas” interneta vietnē “www.orbita.lv” un Krievijas interneta izdevumos “TextOnly” un “Polutona”. Ar Glazovas dzejoļu krājumu apvienība “Orbīta” sāk jauno Latvijas krievu dzejnieku grāmatu sēriju. Tās redaktori ir “Orbītas” dalībnieki Aleksandrs Zapoļs un Artūrs Punte, tulkojumus latviešu lasītājiem sagatavojuši jaunie latviešu dzejnieki Toms Treibergs un Svens Kuzmins. Savukārt tulkojumu redaktors ir latviešu dzejnieks un dzejas tulkotājs Pēteris Dragūns. 

Šīs grāmatas, tāpat kā visas sērijas, dizainu izstrādājis mākslinieciskais duets Rūta Briede un Artis Briedis. Gatavojoties Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadam, to atbalsta nodibinājums “Rīga 2014”. Kā nākamā šajā sērijā iznāks Rīgas dzejnieka Dmitrija Sumarokova grāmata. Glazovas krājums iznācis “Orbītas” izdevējdarbības programmā un ir piektais no 14 izdevumiem, kas veltīti Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadam. Šogad jau iznākuši tādi dzejas krājumi kā Sergeja Timofejeva “Stereo”, Žorža Uaļļika “Redzu dzirdu klusēju”, Artūra Puntes “Poētiskie veltījumi” un Semjona Haņina “Peldus”. 

“Orbītas” izdevējdarbības programmā paredzēta virkne pasākumu un bilingvālu izdevumu sērija, kurā līdz 2014.gada beigām tiks publicēti jauno un labi zināmo Latvijas krievu autoru darbi. Tāpat tiek gatavota mūsdienu krievu dzejas antoloģija ar tulkojumiem latviešu valodā.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu