Irbes un Latvijas Hokeja federācijas ceļi šķiras (papild.) • IR.lv

Irbes un Latvijas Hokeja federācijas ceļi šķiras (papild.)

22
Artūrs Irbe. Foto: Lita Krone, LETA

Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans negaidīti apstiprināts par Bufalo “Sabres” pagaidu galveno treneri

Latvijas Hokeja federācija (LHF) oficiāli pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgu Artūru Irbi, nolemts trešdien notikušajā LHF valdes sēdē.

LHF valde pieņēmusi lēmumu apmierināt Irbes lūgumu un pārtraukt visas juridiskās attiecības, kas saistītas ar viņa darbu Latvijas hokeja valstsvienībā, ziņo LETA.

Savukārt Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans trešdien negaidīti apstiprināts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bufalo “Sabres” pagaidu galveno treneri. “Sabres” komandā spēlē arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, ziņo LETA.

“Kad man piezvanīja pirms pāris dienām, uzreiz sazinājos ar Latvijas izlases vadību. Vēlos pateikties, ka man ir dota iespēja apvienot abus darbus, jo varēšu palīdzēt Latvijai un Girgensonam Soču olimpiskajās spēlēs,” izteicās Nolans.

Nolans iepriekš “Sabres” komandu trenēja no 1995. līdz 1997.gadam, otrajā no sezonām saņemot Džeka Adamsa balvu, kas tiek piešķirta līgas labākajam trenerim. Tomēr toreiz viņš pēc konflikta vienību atstāja un Nolana vietā stājās Lindijs Rafs, kurš šajā amatā pabija nākamos 16 gadus un atlaists tika vien februārī. Pēc tam viņa vietā stājās Rolstons.

Oktobra sākumā Irbe izteica vēlmi atkāpties no darba izlasē. Lai arī treneris pauda neapmierinātību ar LHF vadības attieksmi un visu saistību neizpildīšanu no federācijas puses, LHF uzsver, ka tās prezidents Kirovs Lipmans visas saistības esot izpildījis.

Irbem pārmeta, ka viņš nevar saņemt algu kā treneris, jo viņam nav trenera licences un atbilstošas izglītības. Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šā jautājuma ietvaros tika uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamentam iesniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu.

Irbe Latvijas izlases treneru korpusā sāka strādāt šogad aprīlī, kopā ar kanādiešu speciālistu Tomu Kūlenu kļūstot par valstsvienības galvenā trenera Teda Nolana palīgu.

Irbe ar Latvijas izlasi strādāja aizvadītajā pasaules čempionātā, kā arī palīdzēja tai kvalificēties nākamā gada Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.

Irbe savas hokejista karjeras laikā 13 sezonas aizvadīja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), 2002.gadā kopā ar Karolīnas “Hurricanes” aizkļūstot līdz Stenlija kausa izcīņas finālsērijai.

Latvijas izlases sastāvā Irbe aizvadījis 64 spēles un piedalījies deviņos pasaules čempionātos, kā arī divos olimpisko spēļu turnīros. 1989. un 1990.gadā Irbe piedalījās pasaules čempionātā PSRS izlases sastāvā. 2010.gadā Irbe tika uzņemts Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Slavas zālē.

(papildināta ar ziņu par Tedu Nolanu)

Komentāri (22)

Aivars Krauklis 13.11.2013. 18.05

Nedomāju, ka valstij jebkādā formā vajadzētu sertificēt PIEAUGUŠU sportistu trenerus. Nesertificē ne pamatskolu matemātikas skolotājus, kaut viņu kvalifikācija tiešām nozīmīga, ne cirka māksliniekus vai interneta komentētājus.

+10
0
Atbildēt

1

    Inese > Aivars Krauklis 13.11.2013. 19.09

    Pamēģini bez dajebkāda sertifikāta pastrādāt Vācijā kaut vai par asenizatoru.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

ievuliitis 13.11.2013. 17.26

“Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) šā jautājuma ietvaros tika uzdevis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta un jaunatnes departamentam iesniegt priekšlikumus par sporta treneru sertifikācijas pilnveidošanu.”
Un ar ko tas beidzās? Departaments ieteica atlaist Irbi vai federācija pasteidzās to izdarīt pirms tam?
Vai valdes sēdē bija arī balsojums par Irbes atlaišanu? Vienbalsīgi vai – kā?

+10
0
Atbildēt

2

    Vineta > ievuliitis 13.11.2013. 18.34

    Kā Latvijas hokeja kapracis, Ļipman būtu iekarināms vārtos, lai jaunie censoņi stundas desmit patrennējas ripas mešanā.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Vineta > ievuliitis 13.11.2013. 17.59

    KRUSTTEVS
    Savickis, Rumpītis, Kalvītis un kādreiz bija tāc Kazjols, arī.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

dro 14.11.2013. 08.29

Kā NHL kluba vārtsargu trenerim Irbem sertifikātu neprasīja. Kurš vairāk saprot hokeju, ledus hokeja spēcīgākajā līgā vai Latvijas birokrātu vidē ar Lipmani priekšgalā? Lipmanis jau vienreiz sabojāja svētkus hokeja līdzjutējiem, atkārtoti izvirzīdams Beresņevu izlases galvenā trenera amatā, Ar to laikam par maz, jāpačakarē olimpiskā izlase?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu