Skaistāko pasaules šūpuļdziesmu izlasē iekļauta latviešu "Aijā, žūžū" • IR.lv

Skaistāko pasaules šūpuļdziesmu izlasē iekļauta latviešu “Aijā, žūžū”

32
Pasaules skaistāko šūpuļdziesmu sarakstā ir arī latviešu dziesma "Aijā, žūžū, lāča bērns".

Latviešu šūpuļdziesma kļuvusi par vācu producentu albuma favorīti

Vācu mūzikas izdevniecība “Carus” laidusi klajā pasaules skaistāko šūpuļdziesmu izlasi “Lullabies of the World“, kurā iekļauta arī latviešu šūpuļdziesma “Aijā, žūžū“, aģentūru LETA informēja dziedātāja Diana Moon.

Līdz ar dziesmu albumu izdota arī dziesmu grāmata, kas ir nopērkami “ITunes”, “Ebay”, “Amazon.com” un citos interneta veikalos visā pasaulē, kā arī “Carus” mājaslapā “www.carus-verlag.com“.

Dziedātāji un instrumentālisti no visas pasaules ir ierakstījuši savas dzimtenes populārākās un visbiežāk dziedātās šūpuļdziesmas ekskluzīvā dziesmu kolekcijā “Lullabies of the World”. Šūpuļdziesmu pavadījumi ir iespēlēti ar autentiskiem konkrētās tautas instrumentiem.

Albumā ir iekļautas šūpuļdziesmas no Armēnijas, Beļģijas, Vācijas, Ķīnas, Somijas, Francijas, Grieķijas, Indijas, Itālijas, Japānas, Korejas, Libānas, Jaunzēlandes, Ziemeļamerikas, Norvēģijas, Portugāles, Krievijas, Spānijas, Dienvidāfrikas, Čehijas, Turcijas, Latvijas un Ungārijas, kā arī ir iekļauta ebreju šūpuļdziesma.

Latviešu šūpuļdziesma “Aijā, žūžū” izlasē iekļauta dziedātājas Dianas Moon izpildījumā, kura ar savu dziedājumu spēja pārliecināt vācu producentus par nepieciešamību “Aijā, žūžū” iekļaut albumā.

“Latviešu šūpuļdziesmas melodija kombinācijā ar manu dziedājumu un latviešu autentisko kokli padarīja šo dziesmu par vācu producentu pilnīgu albuma favorītu. Nu mūsu “Aijā, žūžū” sasniegs visas pasaules mazuļu austiņas. Esmu ļoti gandarīta par to. Mūsu Latvija ir maza valsts, bet mums ir ļoti skaista mūzika, talantīgi cilvēki, un man ļoti gribētos, lai mēs, latvieši, nekad nebaidītos rādīt citiem to skaisto, kas mums ir, un lepotos ar mūsu bagāto tautas pūru,” pauda Berlīnē dzīvojošā dziedātāja.

“Lullabies of the World” mūzikas albuma angliskā versija un ilustrētā nošu grāmata tika izdota septembrī un ir jau pieejama ikvienam visos lielākajos pasaules interneta veikalos. “Lullabies of the World” grāmata ir 128 lapaspuses bieza un tajā ir apkopota 51 šūpuļdziesma no 37 pasaules valstīm ar to notīm, oriģinālo tekstu, skaistām mazuļu bildēm, kā arī katras dziesmas tulkojumu angļu valodā un līdzi dziedāšanai paredzēto disku.

 

Komentāri (32)

Inese 08.10.2013. 18.57

Vispār jau reku ir tā Diana Moon Cerne izpildītā dziesma «Aijā, žūžū» – https://dl.dropboxusercontent.com/u/49058034/05%20-%20Aija%2C%20zuzu%20(Latvia).mp3

Krietni skaistāka ir šajā pašā izlasē «Lullabies of the World» iekļautā dziesma «Баю-баюшки-баю» – https://dl.dropboxusercontent.com/u/49058034/01%20-%20Baju%2C%20bajuschki%2C%20baju!%20(Russia).mp3

Un tās Diana Moon Cerne vietā krietni iederīgāka būtu Anita Līcis.

Ja gribās iegādāties šo izlasi, man gribējās ;) (mp3 vai flac), tad jāiet uz http://www.prestoclassical.co.uk/r/Carus/CARUS83012

+4
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu