"Forbes" par pasaules ietekmīgāko cilvēku atzīst Putinu • IR.lv

“Forbes” par pasaules ietekmīgāko cilvēku atzīst Putinu

24
NULL

Baraks Obama palicis otrajā vietā

Par ietekmīgāko cilvēku pasaulē žurnāls “Forbes” šogad atzinis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ziņo LETA. Putins pērn šajā reitingā tika ierindots trešajā vietā.

Iepriekš divus gadus pēc kārtas šis tituls piederēja ASV prezidentam Barakam Obamam, taču šogad viņš iekļauts saraksta otrajā vietā.

Putina nokļūšanu pasaules ietekmīgāko cilvēku saraksta virsotnē izdevums skaidro ar pieņēmumu, ka Putinam izdevies nostiprināt savu kontroli Krievijā, savukārt Obamam pēdējā laikā nebūt nav veicies spoži, par ko liecina arī fakts, ka ASV federālajai valdībai nācās uz laiku apturēt savu darbu, jo likumdevēji nespēja panākt vienošanos par nākamā gada budžetu.

Par trešo ietekmīgāko cilvēku pasaulē šogad pasludināts Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins. Ceturtajā vietā iekļauts Romas pāvests Francisks, savukārt Vācijas kanclere Angela Merkele, kura gadu iepriekš tika pasludināta par otro pasaulē ietekmīgāko personu, šogad noslīdējusi uz piekto vietu.

Saraksta pirmo desmitnieku šogad noslēdz “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss, kurš atzīts par sesto ietekmīgāko cilvēku pasaulē, saraksta septītā vieta atvēlēta ASV Federālo rezervju sistēmas vadītājam Benam Bernankem, astotajā vietā iekļuvis Saūda Arābijas karalis Abdulla, devītajā pozīcijā ierindojies Eiropas Centrālās bankas prezidents Mario Dragi, bet desmito vietu ieņem pasaules lielākā mazumtirdzniecības uzņēmuma “Wal-Mart Stores Inc.” izpilddirektors Maikls Djūks.

Pasaulē ietekmīgāko cilvēku saraksta izveidošanā ņemti vērā četri kritēriji – ietekme uz daudziem cilvēkiem, kontrolēto finanšu resursu apmērs, fakts, vai personai ir ietekme uz dažādām dzīves jomām, un tas, vai šī persona aktīvi izmanto savā rīcībā esošo varu.

Kopumā sarakstā iekļautas 72 personas. Kā skaidro “Forbes”, tam ir simboliska nozīme, jo pasaulē, pēc aptuveniem aprēķiniem, šobrīd ir 7,2 miljardi iedzīvotāju, un tādējādi reitingā iekļauts viens ietekmīgs cilvēks uz katriem 100 miljoniem iedzīvotāju.

 

Komentāri (24)

Aivars Krauklis 30.10.2013. 18.55

Hitleru arī reiz atzina par ietekmīgāko. Ne mazāk pelnīti, kā b.Puķinu.
Bet šī nu reiz ir vietēja pērle: “Saraksta pirmo desmitnieku šogad noslēdz “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss, kurš atzīts par sesto ietekmīgāko cilvēku pasaulē…”

+12
0
Atbildēt

1

    Vineta > Aivars Krauklis 30.10.2013. 23.59

    J.Biotops
    Hitleru arī reiz atzina par ietekmīgāko.

    Pats ietekmīgākais bija Staļins, jo pēc savas patikas dancināja gan Hitleru gan Rūzveltu gan Čerčilu. Ar Hitleru gan krievu smerdelis, deģenerāts ar nokaltušo roku un saaugušiem kāju pirkstiem, aptaisījās, tomēr, pateicoties abiem pārējiem, izvairījās no vadāšanas apkārt pa pasauli dzelzs būrī.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > janis17 30.10.2013. 22.45

    aivars

    tas pa kreisi izskatās kā viens ko policija meklē, nelietīgs ģīmis

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > janis17 30.10.2013. 21.27

    Jāatzīst, ka Puķins te reaģē adekvāti.:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu