Nacionālajā teātrī pirmizrāde "Sarkangalvīte un vilks" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde “Sarkangalvīte un vilks”

26
Zvirbuļu kvartets - izrādē skan dzīvā mūzika. Foto - Gunārs Janaitis

 

Šovakar, 18.oktobrī plkst.19 Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvos bērniem un viņu vecākiem veltīta izrāde “Sarkangalvīte un vilks”, kuru iestudējis režisors Elmārs Seņkovs, raksta aģentūra LETA . Visiem labi zināmo stāstu par Sarkangalvīti un vilku izrādes radošā komanda ir papildinājusi ar jauniem tēliem – zaķi, bebru, tītaru, odu un ķirzaku, kas ir apvienojušies Meža parlamentā un aktīvi seko, lai tiktu ievēroti meža likumi. 

Izrādes darbība sākas ar jauku un saulainu dienu. Sarkangalvītes mamma rosās pa savu pīrādziņu bodi, kas ir labākā visā apkaimē, un, miltiem putot, rullē mīklas kalnus, jo viņai jāveic milzīgs pasūtījums. Dienas ierasto ritmu izmaina vecmāmiņas zvans, kā rezultātā rodas plāns – Sarkangalvīte pirmo reizi pie vecmāmiņas dosies viena pati. Aiznesīs pīrādziņus un palīdzēs atrast brilles. Tas ir sākums piedzīvojumu ļoti bagātai dienai. 

Izrādes režisors atklāja, ka šis stāsts ir domāts bērniem: “Mēs viņiem gribam pastāstīt par dabas likumiem, kam līdzvērtīgi ir tikai sirds likumi. Lūk, galvenā doma un atziņa, ko līdz ar Sarkangalvīti vēlamies atgādināt arī sev. Un vēlamies atgādināt arī to, ka pasaulē diemžēl pastāv arī vilka likumi,” pauda Seņkovs. 

Izrādē komponista un grupas “Gaujarts” dalībnieka Edgara Mākena sarakstītās dziesmas spēlē un dzied atraktīvs Zvirbuļu kvartets, kurā muzicē Maija Ušča, Edgars Mākens, Edgars Šubrovskis un Raitis Viļumovs, bet lomās izrādē iejutīsies Inga Misāne, Marija Linarte, Gundars Grasbergs, Inta Tirole, Daiga Gaismiņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Uldis Anže, Jānis Āmanis un Kristians Kareļins. Izrādes scenogrāfijas autors ir Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, dramaturģe – Rasa Bugavičute. 

Pateicoties Latvijas Nacionālā teātra sadarbībai ar “Latvijas Valsts mežiem” un Latvijas Dabas muzeju, pirms izrādes un izrādes starpbrīdī teātra visos stāvos uz laiku būs apmetušies Latvijas mežos sastopami dzīvnieki. Skatītāji varēs aplūkot āpsi, bebru, lapsu, mežacūku, vanagu un pūci.

Vairāk informācijas www.teatris.lv

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu