Saeimas deputāti Minskā hokeju spēlē par Lukašenko naudu (papild.) • IR.lv

Saeimas deputāti Minskā hokeju spēlē par Lukašenko naudu (papild.)

127
Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Romāns Naudiņš hokeja spēlē.
Amālija Brūvere

Hokejā Baltkrievijā vienā komandā cīnījās Saskaņas centra un Nacionālās apvienības deputāti

Saeimas deputātu hokeja komanda, kuras izdevumus segusi Baltkrievijas puse, piedzīvojusi zaudējumu hokeja laukumā pret šīs valsts diktatora Aleksandra Lukašenko komandu, bet ar savu līdzdalību spēlē darbinājusi Lukašenko propagandas mašīnas dzirnavas.

Nedēļas nogalē Minskā kluba “Junostj” ledus hallē notika Saeimas deputātu un Baltkrievijas prezidenta komandas “draudzības spēle”. Latvijas pārstāvji spēli zaudējuši ar 5:6. Baltkrievijas komandā trīs rezultatīvas piespēles iedevis Lukašenko.

Hokeja spēlēšanu no Latvijas puses organizējis Saskaņas centra Saeimas deputāts Artūrs Rubiks, piedalījušies arī Nacionālās apvienības deputāti Imants Parādnieks un Romāns Naudiņš, pie frakcijām nepiederošais deputāts Viktors Valainis un Artūra Rubika partijas biedrs Raimonds Rubiks. Pēc A.Rubika teiktā Ir.lv, dažos portālos pieminētais tēvzemietis Gaidis Bērziņš izbraukšanas dienā atteicies no līdzdalības Rubikam nezināmu iemeslu dēļ.

Baltkrievijas prezidents “draudzības spēli” hokejā ar pieciem Latvijas parlamentāriešiem tradicionāli izmantojis savos propagandas nolūkos, par nedēļas nogalē notikušo spēli vēsta baltkrievu aģentūra “Belta”.

Pieciem Latvijas parlamentāriešiem, pēc Rubika teiktā aģentūrai “Belta”, neesot sava sportošana Baltkrievijā bijusi jāsaskaņo ar Saeimas vadību, jo “tā ir sportiska organizācija. Deputāti sapulcējas, spēlē savā no darba brīvajā laikā, kad vēlas un ar ko vēlas”.

Pirms spēles Lukašenko to plaši reklamējis – virs Minskas galvenā prospekta atradies milzīgs plakāts ar informāciju par šo hokeja spēli, bet reportāžu par baltkrievu diktatora un valsts galvenā hokejista kārtējo “uzvaru” svētdienas vakarā rādījuši Baltkrievijas oficiālie TV kanāli, ziņo “Belta”.

Ir.lv Artūrs Rubiks otrdien teica: “Es uzskatu, ka tas ir absolūti normāli, tas [hokeja spēlēšana] ir bijis normāli visos laikos. Nevajag jaukt politiku ar sportu.” Viņš arī norādīja, ka brauciens neesot bijis komandējums, to finansējusi Baltkrievija. 

Savukārt Nacionālās apvienības deputāts Romāns Naudiņš uz Ir.lv jautājumu, kāpēc Saeimas deputātam jāspēlē hokejs ar vienas diktatoriskas valsts prezidenta komandu, atbildēja: “Kāpēc Lukašenko ir diktators? Baltkrievija ir demokrātiska valsts, kuras vadībā ir prezidents Lukašenko. Mēs uzsākam tradīciju veidot draudzības spēles ar mūsu kaimiņu.”

Viņš neko sliktu nesaredz šādos pasākumos un nesaprot, kāpēc Saeimas deputāti nevarētu piedalīties šādās sportiskās izlaidēs Baltkrievijā. Naudiņš Ir.lv sola, ka hokeja spēlēšanai būs turpinājums, jo Latvijā uzņemšot “Baltkrievijas demokrātiski ievēlētā parlamenta komandu, es pats biju novērot vēlēšanas 2012.gadā Baltkrievijā”.

Arī aģentūra “Belnovosti” citē runātīgo Naudiņu: “Tas liecina, ka valstu attiecības uzlabojas un patlaban atrodas konstruktīvas attīstības fāzē”. “Tik daudz Latvijas un Baltkrievijas karogu tribīnēs nekad vēl nebiju redzējis, neaizmirsīšu spēles atmosfēru,” teicis Naudiņš.

Savukārt Viktors Valainis Ir.lv pastāstīja, ka braucienu uz Baltkrieviju SC deputāti sākuši organizēt jau pirms pusgada un šis esot bijis sporta pasākums, jo nākampavasar Baltkrievijā notiks pasaules čempionāts hokejā. “Es negribētu saistīt Baltkrievijas cilvēktiesību problēmas kopā ar šo pasākumu. Tas ir pavisam kaut kas cits. Teiksim tā,” Ir.lv atbildēja Valainis.

Politiskus jautājumus Saeimas pārstāvji neesot risinājuši, lai gan bijuši vēstniecībā un pārrunājuši ekonomiskos jautājumus, atceras Valainis. Viņš arī uzsver, ka ekonomiskās attiecības ar Baltkrieviju Latvijai ir ļoti svarīgas, jo tajā pašā laikā “Baltkrievijā notikusi ļoti augsta līmeņa dzelzceļa konference, kur bija ieradies arī satiksmes ministrs”.

“Nepiekrītu, ka Latviju sporta spēlēs jāpārstāv tikai sportistiem. Saeimai tāpat kā jebkuram citam kolektīvam arī var būt sporta kolektīvi, un Saeimas hokeja komanda ir viena no tiem. Ja kāda komanda uzaicina spēlēt, parasti mēs piekrītam,” sportiskās aktivitātes skaidro Valainis.

(papildināta ar Viktora Valaiņa teikto)

 

Komentāri (127)

Andris 15.10.2013. 15.03

— “Tik daudz Latvijas un Baltkrievijas karogu tribīnēs nekad vēl nebiju redzējis, neaizmirsīšu spēles atmosfēru,” teicis Naudiņš. —

Baltkrievijas karogu Lukašenko režīms ir aizliedzis. Tas, ko redzēja Naudiņš, bija Baltkrievijas PSR karogi, kurus tauta sauc “zakat nad bolotom” (“saulriets virs purva”). Demokrātiski domājoši baltkrievi šos karogus neieredz un pauž to atklāti. Šopavasar BLR biatloniste, vinnējot zeltu pasaules čempionātā, atteikusies paņemt sarkanzaļo karogu, kuru viņai piedāvāja no tribīnēm neilgi pirms finiša.

+27
-2
Atbildēt

3

    Inese > Andris 15.10.2013. 15.25

    ko tik visu latviešu naciķi neizfantazē ;)

    2012

    Белорусская биатлонистка Дарья Домрачева, завоевавшая в прошедшем сезоне два Малых хрустальных глобуса, заявила на пресс-конференции 28 марта, что на соревнованиях защищает “цвета красно-зеленого флага”. “Именно он поднимается, когда я стою на пьедестале”, – отметила она, передает корреспондент Телеграфа. При этом спортсменка считает, что спорт должен быть далек от политики.

    2013

    На последнем круге Даша сбавила скорость и даже хотела финишировать с флагом, однако увидела, что дотянуться до него не может и медленно проехала через финишный створ:

    http://www.youtube.com/watch?v=4yq5juDRo50

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Egita > Andris 15.10.2013. 19.13

    ko nu Grunte? lai arī cik demagoģiskus komentārus raksta Linux,šoreiz izgāzies tu. Mācies žurnālistu manipulācijas no Ozoliņa.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    piziks > Andris 15.10.2013. 19.01

    Linux, atkal demagoģija, — Domračova 2013. g. cempja finišā, bet, — kadru ar karogu nav. Ne ar kādu! Tātad neesi pierādījis, ka Domračova neatteicās no purvlēkta karoga. Kādēl tik prasti strādā, ko? Slikts skolotājs/instruktors bijis? :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Alise 15.10.2013. 15.00

Divi no NA ir laikam galīgi jau galvu saspieduši:
1) piedalās SC rīkotā pasākumā;
2) nosauc baltkrieviju par demokrātiju. saprotu, ka dažiem patīk “stingrā roka”, bet tas nenozīmē, ka Baltkrievija būtu jāsauc par demokrātiju.

Tie divi tālāk par šodienu padomāt laikam nespēj, nesaprot, ka šito NA karinās klāt pirms vēlēšanām un par muļķiem pataisīs, kā arī izmantos vēl citu jautājumu propagandā.

Vai tiešām dažiem smadzeņu ir tik maz, ka kopsakarības nesaprot un kopainu neredz?

Un pat ja smadzeņu maz, kā var biedroties ar SC biedriem brīvajā laikā?!

+26
-3
Atbildēt

11

    Inese > Alise 15.10.2013. 15.36

    r_r, a tas, ka Latvijas Republikai ir visa veida attiecības ar baismo Ķīnas komūnistu režīmu, tevi nemaz nesatruac? ;)

    http://s1.bild.me/bilder/060112/838451445.jpg

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Alise 15.10.2013. 18.50

    r_r – stāsti, stāsti man pasaciņās … man patreiz pulkstenis rāda 23:49 :)

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 16.10.2013. 06.10

    klusais. Tu man atgādini vienu paziņu, kura pēc ceļojuma tāpat jūsmoja par Ķīnu – cik tur viss ir tīrs, kā rūpējas par dabu, lai gan netīrība tur liela, mazās upītes piegāztas ar autoriepām u.t.t.. Citas Āzijas valstis nespēj turēt līdzi? Ha! Nu tad paskaties, kas notiek Taizemē:) Ķīnas iedzīvotāju skaits salīdzinot ar citām ir nesamērīgi liels, un iedzīvotājiem nav nekādas sociālās nodrošinātības – ne veselības aprūpes, ne pensiju, daudziem nav pat atvaļinājumu, nemaz nerunājot par darba stundu skaitu nedēļā. 900% peļņa? Iespējams, ka ir kāds pāris piemēru, bet Ķīnas izstrādājumu cena jau nereti salīdzināma ar austrumeiropā ražoto, bet kvalitāte zemāka. Kvalitāte nodrošināta tikai Eiropas vai ASV uzņēmēju rūpnīcās, kur procesu uzrauga rietumu speciālisti. Tuvākajos gados ražošanas tempi kritīsies. Visu nosaka smadzenes un vadošie speciālisti joprojām priekšroku dod ASV. Ekonomiskie brīnumi nav ilglaicīgi. Tādus piedzīvojušas Vācija, Itālija, Japāna. Pēdējai tagad pienākuši grūti laiki…

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > Alise 16.10.2013. 12.10

    klusais. Ja Tu tikpat katru gadu pavadītu ASV, Japānā vai Taizemē, tad varētu salīdzināt. Ja vajag piemēru, tad apģērbi un apavi.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Alise 16.10.2013. 15.18

    lno – salīdzināt ko ? )
    Par apaviem nemācēšu teikt , bet drēbes gan Ķīnā rāžo letāk. Ja tas tā nebūtu , tad nez vai piemēram Norvēģijas un Zviedrijas policisti šūtu formas pie maniem paziņām Šanhajā … Starp citu kā amerikāņu armija , tā arī mūsu armija zābakus piemeram pasūta Ķīnā :) Interesanti kapēc to darīt , ja austrumeiropā var par to pašu cenu – ātrāk, tuvāk ,lētāk uz transporta rēķina :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Alise 16.10.2013. 10.59

    lno – man protams grūti pateikt ko es Tev atgādinu , bet tā nu ir iegrozījies,ka gadā Kīnā pavadu 3-4 nedēļas un tā jau 7 gadu garumā :)
    Un nevajag stāstīt , ka tikai ārzemju speciālistu vadībā ķīnieši spēj ražot kvalitatīvas preces . Viss ir atkarīgs no pasūtītāja kādu kvalitāti viņš ir gatavs apmaksāt.
    ” bet Ķīnas izstrādājumu cena jau nereti salīdzināma ar austrumeiropā ražoto, bet kvalitāte zemāka ” – vismaz vienu piemēru lūdzu :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Alise 16.10.2013. 03.55

    r_r – skaties bišķiņ tālāk . Realitātē Pasaules ekonomika Nr.1 uz šodienu jau ir Ķīna . Tas , ka viņi skaļi netiecas pēc šī titula drīzāk ir saistīts ar viņu austrumu gudrību . Eiropa un Amerika praktiski mākslīgi uztur savu labklājību uz Ķīnas bāzes – viens piemērs – zinu kaudzi produktu kas ražoti Ķīnā un nonākot pie gala patērētāja Eiropā vai Amerikā pamanās pieaudzēt savu vērtību naudas izteiksmē 10 reizes. Tie jauniegūtie 900% peļņas ir tā naudiņa , ko priecīgi eiropieši vai amerikāņi uzskata kā nopelnītu , kaut gan tā ir samērā vienkārša spekulācija, kura aizveroties lielajai fabrikai varen veiksmīgi nobruks līdz ar uzzīmēto labklājību. Kapēc citas Āzijas valstis nespēj turēt līdzi ? Te tomēr ir jautājums mentalitātē … un to var mēģināt saprast tikai pašam visu to redzot savām acīm , ne lasot avīzes vai skatoties TV.
    P.S. Pēc loģikas ar Taivānu , mums tagad ir eksporta bums ar Kataloniju :)
    P.S.S. Ķīnas un Taivānas attiecības praktiskajā plāksnē skatoties no sadarbības biznesa vidē nekas nav ietekmējis , vismaz te uz vietas nemana , ka Taivānas kompānijas nerosītos .
    P.S.S. Mans kolēģis šogad pirmo Made in Latvia kravu 1,0 mio USD apjomā eksportēja uz Ķīnu – tas ir tik pat cik pārējas 30 citas pasaules valstis kopā gadā nopērk, tai skaita krievija :)
    P.S.S.S. Intereses pēc zināšanai – strādnieks rūpnīca saņem ap 500 – 600 USD uz rokas :) + dzīvošana + ēšana … tas pārdomām :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 15.10.2013. 18.43

    klusais, tas kas no mums aiziet uz Ķīnu, vai citi labumi ko gūstam no Ķīnas, ir tik smieklīgi mazi cipari, ka tādus ciparus mums varētu nodrošināt arī sadarbība ar Taivānu. Pie tam, tā kā ar Taivānu daudzi bremzē attiecības dēļ Ķīnas, tad mums esot labām attiecībām ar Taivānu, mēs iespējams pat vairāk iegūtu kā no Ķīnas, jo Taivānai par mums būtu lielāka interese kā Ķīnai tagad.

    Un par Ķīnas ekonomiku – ja Ķīnai, piem., pēc Tjanaņmeņa laukuma gadījuma, būtu pilnīga rietumu ekonomiskā blokāde, jūs domājat, ka Ķīna būtu tas, kas tā ir tagad? Tā nebūtu nekas, un tā vietā Rietumu rūpniecība Āzijā būtu diversificēta pa daudzām valstīm. Ķīna ir tas, kas tā ir, tikai pateicoties rietumu labvēlīgai attieksmei, jo tikai tādēļ tur varēja tādos tempos kaut kas attīstīties un akumulēties nauda.

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Alise 15.10.2013. 18.36

    r_r – nu gan aizrunājies par eksporta tirgiem un Ķīnas ekonomiku :) sasmīdināji mani :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 15.10.2013. 16.06

    linux, attiecību veicināšanu ar Ķīnu un nostopēšanu ar Taivānu uzskatu par Latvijas milzīgu kļūdu. Arī eksportā, pie Latvijas mazajiem apjomiem, Taivāna iespējams pat būtu labāks eksporta tirgus Latvijai nekā Ķīna.

    Un vispār – tā ir Rietumu kļūda, ka ļāva savām kompānijām attīstīties Ķīnā, nevis tikai demokrātiskajās vai kaut cik demokrātiskajās Āzijas valstīs. Tādējādi rietumi paši ļāva akumulēt Ķīnai milzu līdzekļus un kļūt par konkurējošu lielvaru globālā mērogā.

    Tā iet, ja redz tikai un vienīgi ekonomiskos ieguvumus īstermiņā un nespēj paanalizēt globālāk un ilgākā termiņā.

    +13
    -5
    Atbildēt

    0

    Alise > Alise 15.10.2013. 16.01

    General Patton Fan Club, neuzskatu par normālu, ja NA cilvēki brīvo laiku pavada kopā ar SC biedriem un vēl palīdz taisīt politisko kapitālu personai, kas aizliegusi baltkrievu karogu un veicina baltkrievu pārkrievošanu.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 15.10.2013. 16.26

Mums ir ļoti principiāli politiķi. Laikam jau visi. Stāv un krīt par saviem principiem, gan “cīnoties” par budžetu, gan par citām sabiedrībai “svarīgām interesēm”. Taču, kad “ļoti ļoti ļoti gribas”, principus var noslēpt kaktiņā. Līdz kādai citai svarīgai reizei.

+24
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu